33

toti

преди 4 месеца

Много сме неграмотни батееее...ще се чудим един месец какво да се прави,щото всички морски сили са гола вода !!!

32

У

преди 4 месеца

Няма кой, защото корабоплаването ни беше неглижирано от всички на власт в София след 90г, а останалото от БМФ продадено на частник, който си гледа само печалбата и данъците. Него не го интересуват държавните интереси и когато нещо носи загуба, го продава или бракува и развива само печелившите дейности. Това в Холандия и Белгия са го разбрали отдавна и затова имат и държавни флотилии от специализирани кораби, например при пожари, разливи, претоварване на баржи...

31

Анонимен

преди 4 месеца

Пълни нещастници. Това бездействие в една нормална държава е невъзможно да се случи. Еколозите се крият и не предприемат протести защото няма кой да им плати. Службите си прехвърлят топката и чакат да дойдат марсианците да оправят нещата. Позор и позорна държава. Срам за целия цивилизационен свят.

30

(-_-)

преди 4 месеца

Вече 10 дни се чудим кво да го правим.. Съвсем близо до брега е - до сега можеше да бъде разтоварен поне 2 пъти, ама няма кой да го направи.. Това просто не е държава..

29

Щирлиц

преди 4 месеца

До Чака ни................... ... .. .Обади се на твоето божество,то е единствената светлина за герб.ерастите-за българите обаче не е.

28

Анонимен

преди 4 месеца

И ни чака катастрофа. Огромно количество азот във водата. Времето се разваля от вторник, североизточен вятър повечеко, особено четвъртък-петък, значи и вълнение...и така го дават до 4ти октомври... Спите ли?

27

До до 10

преди 4 месеца

И не се дължат на Луната и "движението й", а на гравитационните сили и на Луната, и на Слънцето (които са по-малки, защото то е далече!) и взаимното разположение на тия небесни тела със Земята.

26

До до 10

преди 4 месеца

Ахахаха. На много места има, но точно в Черно море няма приливи и отливи, освен ако нямате предвид онези 10на см. Причината е, че водата трудно минава през тесняците - Босфора, Дарданелите и Гибралтар. В Балтийско море също няма.

25

Чака ни

преди 4 месеца

ужасна еко-катастрофа под вещото ръководство на некадърното служебно правителство на радеф

24

до 10

преди 4 месеца

До До 4 - Ти виждал ли си морето отблизо? Разбира се, че има приливи и отливи, това се дължи на луната, местоположението на луната и движението й. Даже в леген с вода може да се наблюдава това!

23

ЧАКАЙТЕ

преди 4 месеца

ДА ПОЧНАТ ЗИМНИТЕ БУРИ

22

Анонимен

преди 4 месеца

Защо не му отрежат носа? Останалата част със гъзера ще изманеврира на заден ход?

21

Анонимен

преди 4 месеца

точно от носа на кораба няма какво да изтича,в носа на кораба обикновено са сервизни пространства хангара почва поне 5/6 метра зад носа.

20

до Станислав

преди 4 месеца

ти къде видя да пише че има изтичане, или ей така да се изкажеш

19

Aнонимен

преди 4 месеца

И аз се чудя защо не източиха горивото му. Сигурно не е просто, като помня Мопанг и колко време точиха и събираха...

18

Станислав

преди 4 месеца

5 дена им отне на нашето правителство да разберат, че нещо изтича от кораба. Има снимки от първия ден в интернет с дронове където ясно се вижда всичко това, а те днеска изненадани разбрали, че има изтичане. Направо не ми е ясно защо тези хора т.н. отговорни институции вземат заплата.

17

Vanboxer

преди 4 месеца

Не виждат ли нашите политици и управляващи каква екологична катастрофа предстои само след няколко дни. Спешно трябва да се вземат мерки да се разтовари корабът и да му се източи горивото. Другата седмица, като се вдигнат големите вълни, това корито ще стане на парчета в скалите. Догодина и не само ще плуваме в тор и ще има натровени доста хора от консумация на морска храна( най-вече миди от Каварна)

16

Aнонимен

преди 4 месеца

Мали трябва да разтоварят част от товара (около 1500 тона поне), за да го дръпнат. А после пък се твърдеше, че кранът и баржата не можели да стигнат, заради скалите, и разтоварването с кран няма да стане. Дано намерят решение преди азотните торове да се изсипят.И никой да не яде миди от близките ферми! Трябва да се следи за азотни съединения във водата. Защо прозрачността е само 6.5 м? Ужас.

15

Анонимен

преди 4 месеца

А случайно собственика къде е !!!нашата ли държава че плаща

14

Каква дума-

преди 4 месеца

пробонабиране!Морскоплуващият торовозещ кораб е камъкозаседнал крайбрежно. От корпусноспукването може да е настанало тороизтичане.Но благодарение на пробонабиране ще се установи има ли тороизпускане в морсководния район при предприетите кораборазтоварни дейности за корабоснемането от скалите и ако да, тогава?