12

Анонимен

преди 2 години

До: Тошо Технически си абсолютно прав! Затова на грозде, което не е добре узряло му слагат допълнително захар, иначе и хубаво вино да може да стане.

11

някой

преди 2 години

Няма "плодова захар" и "добавена захар", статията е неточна. Захарта която консумираме може основно да бъде три вида: Глюкоза, фруктоза и захароза, известна още като трапезна захар. Най-вредна е глюкозата. Тя е горивото на мускулните клетки. Фруктозата също не е безвредна, противно на очакванията. "Добавената захар" е дизахарид, и се разгражда по-бавно. Затова е по-малко вредна от глюкозата, която се блъска в много газирани напитки, и ако е в повече уврежда почти всички органи на тялото.

10

наблюдател

преди 2 години

Фурмите са най-висок гликемичен индекс сред плодовете.

9

Тошо

преди 2 години

Тези от които свар РАКИЯ !

8

За сведение

преди 2 години

Копривка-70-80℅

7

Ямболски цървул

преди 2 години

Меда е най- високо захаридният плод!Ко не съм пpoст вееее хахахаха.

6

Анонимен

преди 2 години

Полезна статия за да знаем от какво става най добрата ракия. Защо свързват все захарта с яденето?

5

До 1

преди 2 години

Не забравяй че плодовете са сезонни и не са ги яли целогодишно, както е сега и там е проблема. Фруктозата е най-голямото зло в плодовете, защото се натрупва по черния дроб.

4

Анонимен

преди 2 години

От всички плодове и зеленчуци най - много обичам пържолите !!

3

ПорЦелан

преди 2 години

Естествено че е мерила, още в Древният Египет има рецепти за всичко което се е произвеждало. Явно твоята баба е уникално проста. Какво да се прави - ген.

2

Анонимен

преди 2 години

Плодовете не, но фрешовете, направени от тях да. Представете си да изядете 4 големи портокала наведнъж - зор, нали. Ама, ако се изстискат на фреш ще ги изпиете. Така получавате захарта на 4 портокала. Иначе бихте изяли 1-2. И ако днес изпиете 2 фреша...

1

Асан

преди 2 години

Баба ти все захар е мерила у гроздето :)))