67

Анонимен

преди 3 месеца

Купете си електричка и въобще няма да имате скоростна кутия...Ни автоматична, ни ръчна. На ел. двигател не му трябва..

66

Анонимен

преди 3 месеца

С ръчката като попадам в натоварено движение по лесно ги издухвам формула едно за това не е с автомат и не само я всички болиди са са с ръчни само че на волана

65

Име

преди 3 месеца

Абе един кара празна кола, друг кара същата кола с двама пътници, пита се, кой има по-висок разход на гориво? Ти му казваш: Един автоматик е с поне 100-200 кг по -тежък, все едно караш още двама пътници поне. Това също качва разхода, особено в града, където се спира и тръгва често, той ти вика: нѣ*** разлика!

64

Анонимен

преди 3 месеца

До експертоПрецакването идва от некадърни инженери. Смени модела и/или марката и няма да имаш такива проблеми.

63

Анонимен

преди 3 месеца

т.1 е пълна глупостАвтоматичния круиз-контрол и втопилот го видяхме като заби до какво доведе. Добре, че беше във Франция , а не тук, че няма спиране до изчерпване на горивото

62

До 63

преди 3 месеца

Споко, скоро и жена ти ще те смени с машина защото тя не се измаря, пък и вече изкуствено може да се осеменява, значи и ти си излишен! За какво да си троши нервите с теб като има машинки които да те заменят перфектно!

61

Анонимен

преди 3 месеца

Вече десет години съм активен шофьор, и мога да кажа, че следващият автомобил, който ще взема ще е автомат. Ръчката вече ми е супер досадна, особено в задръстванията. Автомата не натоварва толкова и прави шофирането по-спокойно.

60

Анонимен

преди 3 месеца

Ти му казваш че спират производството на коли с ръчни то ти се зъби насреща и вика Е па азе пк ще катам щото така искамАми карай бе келешлък, като си гламав и ти се занимава да набиваш скорости по задръствания и светофари днешните автоматици са достатъчно развити да сменяш ръчно скорости при нижда или да оставиш на автомат. *** тук с 25 годишните таралясници обаче си мислят че са върха на сладоледа щото друго не са виждали в гетото !!!

59

Анонимен

преди 3 месеца

Трябва да ги махнат. Така поне блондинките няма да се бъркат, че това по средата пълни километража.

58

Дедо ви

преди 3 месеца

Вий ша кайте, сичко да е автоматично, за да йевеми мацката и да пийми в купето, а колата сама, а са кара. Вижте ся, то тва не е ново измислено, мой Марко, магарето де, впрягах го в талигата и аз навремето одех с него до кръчмата;))) Знайте ли квой кушум, как са впрега магаре?Йок?Добре;))) И гат са напий, допълзявах до талигата, криво-ляво са наймърдвай,а мой само са фана с едната ръка отзад и кат му промуча: Диййй и Марко сам *** закарваше у дома.Вашата механична талига, дали тръгва само с "Дий"?

57

Анонимен

преди 3 месеца

И преди да започнат спорове, че разхода на новите автоматици бил паднал - това важи при еднакви условия. Но автоматикът е автоматично по-тежък от механичната кутия, примерно 100-200 кг, т.е. условията не са еднакви. При тръгване е необходимо да се предаде повече кинетична енергия ( E=m*W²/2) за да се ускори, която се губи при натискане на спирачката - това води до по--висок разход, особено в града, при светофари на всеки 100 м....

56

експерто

преди 3 месеца

при еъчната кутия се прецаква лявото коляно заради натискане на съединителя. Ако си в задръстване може да се наложи да натиснеш съединителя 300-4-- пъти и нагоре. Отделно и двете ръце и двата крака участват в управлението на автомовила, което батоварва мозъка и оттам шофьорът се изморява и изтощава по-бързо. При автоматика дясната ръка е свободна и човек може да хапва, пийва, пуши по време на пътуване

55

Анонимен

преди 3 месеца

Колите ще са на ток и ще се карат от компютри през спътници.Шофьори няма да има.Ще бъдат под наем и ще се викат от телефона на адрес.Собствена кола да имаш ще бъде мега скъпо и ненужно.ДВГ отива в Историята,както парните машини са в музея.

54

Анонимен

преди 3 месеца

В задръстване и градско каране автоматика е по-удобен.Обаче на сняг,ама на истински сняг ръчните са по-добри,излизаш от преспите,автоматика закъсва.

53

Интересно

преди 3 месеца

Интересно във Формула 1 с какви скорости карат - ръчни или автоматични? Гледам натискат някакви копчета по волана.

52

Радослав

преди 3 месеца

Затова в САЩ, ръчната скоростна кутия се води като система против кражба. Защото масово вече незнаят как да я ползват! Телефона мисли вместо теб, хладилника поръчва храната, колата сама те кара и накрая защо затъпяват? Цялата статия може да се събере в едно изречение - понеже на запад се карат много автомати и, а тук залежават по автокъщите, затова платена реклама в сайтче, да казва лъжи за предимства и дано някой баламурник се върже! Като ти прече скоростната кутия да не са ти давали книжка!

51

Анонимен

преди 3 месеца

Не знам как е сега, но поне преди автоматика беше по-скъп, по-тежък (т.е. повече гориво за ускорение, особено в града, където често се спира и тръгва на светофари-значи по-висок разход на гориво), с повече части (те. по-голяма вероятност да се развали). Вярно, че има и удобство, но е въпрос и на пари и възможности. То вярно , че с електромобилите вече няма да има нужда от скоростни кутии (механични или автоматични) и всички ел. ще са автоматици, но засега ще си остана на механична...

50

ГРОБАР

преди 3 месеца

На профаните все нещо им пречи .Като си некадърен няма да караш кола

49

Старомоден

преди 3 месеца

Само ръчка! Изобщо не ме интересуват модерните технологии, че автоматикът бил по-бърз и по-икономичен. За мен шофирането е изкуство - искам да въртя геврека и да ръчкам аз скоростите, а не софтуер да ми ги сменя. Няма такъв кеф, да я опърля на 3-та предавка със 120 км/ч.Ръчка завинаги!

48

Анонимен

преди 3 месеца

Те хората вече използват автопилота на Тесла а ние сме тръгнали да спорим за това дали трябва да се кара с ръчна или с автоматична кутия.