96

Анонимен

преди 2 години

само ще вметна, в колко рали автомобила се използва автомат, никъде, е спирам да говоря

95

Анонимен

преди 2 години

Добре, нека почна и аз причина 1 - вазектомия2 - Имате едипов комплекс3 - Вие сте най-обикновен сояджия(гласоподавател за ДБ)

94

Анонимен

преди 2 години

Аз имам 7 или 8 коли - мешано, автомати и ръчки. Освен това камион и два мотора и един трактор на село. Поболял съм се с тия играчки, годишно плащам по 2 хил лв само данъци, да не говорим за застраховки, че е ужас. Не знам докога ще е така, като дойде кризата, трябва да ги развързвам за без пари, миличките ...

93

Анонимен

преди 2 години

"Телефона мисли вместо теб, хладилника поръчва храната, колата сама те кара и накрая защо затъпяват?"Така е. Бор и Хайзенберг са били вилики учени, но един ден си купили хладилник и всичо приключило. Айнщайн не е имал достъп до смарт телефон и това му е позволило, да изобрети гравитацията или нещо подобно.

92

Анонимен

преди 2 години

Турбо дефанзивни панелкаджии ... НИкой няма да ви "отнеме" ръчката, бе не се притеснявайте толкова. Просто искат да ви пробутат по-скъпи коли и лобито не сработи.

91

Анонимен

преди 2 години

"Равносметка: пазарна цена на колата 12 000 лева, ремонт на кутията 7000. Айде със здраве."Нерси - а на тебе, айде с болест.

90

Анонимен

преди 2 години

До Ха-хаНе знам пич - гледам ги в един сайт и колите с авмотаик са с по хулядарка-две по-скъпи, колкото са били и в началото. Е, не гледам 15 годиишни автомобили, а такива на по 6-7. Ама ти, ако живееш с фантазията, че ще караш кола по 20 години, да си жив и здрав.

89

Ха-ха

преди 2 години

Защо тогава употребяваните автомобили с автомати са по-евтини от аналогичните с ръчна?

88

най-великия шофер

преди 2 години

яз съм най великия шофер на голфо у нашто село. и да ви кажем защо се отказах от ръчката и си драйфим само на автоматик. Първо: това с ръчната е мноого сложно. Аз не можем да помним такива работи. Много се обърквам с тези работи.Второ: Немам време да се учим как се кара с ръчни скорости. Книжката си я взех за един ден - извадих една хилядарка и на другия ден се качих на голфо и натиснах газта. Това с ръчни скорости нема как как стане.И трето: Аз съм модерен. Натискам газта и не мисля за нищо.

87

Анонимен

преди 2 години

Никой немъ да нъ пита ква скоростна кутия предпочитаме, до 2030 г. шъ ни натикат автоматиката и туй-то, освен ако..., мъ туй е тема за друг разговор!

86

спонсор на МВР

преди 2 години

Автоматичните скорости са само за мързели.

85

Анонимен

преди 2 години

До НякойСтранно аз пък намерих ръчна за мондео 45кг, а автоматик 90 кг - 45 кг. разлика. И не виждам как по-високият разход с 1-1,2 л на автоматика, особено на градско, където се спира и тръгва често, го прави екологичен. Точно в града се виждат недостатъците на автоматика. А пък някой да си купи кола 150 коня и да говори за екология ....

84

Крали Марко

преди 2 години

Имам едновременно и двата вида. Едната малолитражка за градско предимно. Другата за дълги разстояния. Понякога ги сменям в един и същ ден.Кефа им се и на двете. Не бих се лишил никога от ръчката , голям екстаз е ! И автоматика ме кефи 'тежък , комфортен Искам да карам през цялия си живот ръчка без да имам нищо против автоматика. В задръстванията ръчката не е ок. Но гледам да ги избягвам с обиколни маршрути. Затова пък удоволствието е незаменимо с моя малък стършел.

83

Ясно е!

преди 2 години

Скоро ще дойде времето когато простолюдието ще кара само елекрички или такива с автоматични скоростни кутии хибриди- и все фрашкани с всякаква електроника компютри и ДжиПиЕси свързани с Биг Брадър чрез сателит, който ще решава вместо вас дали да се забиете в пропастта. И само богоизбраните ще карат нормални коли на безини с ръчна скоростна кутия и незакачени за Биг Брадър. И тези коли освен недостъпни и забранени за простлюдието ще струват цяло състояние.

82

Курти Куртев

преди 2 години

Е, по *** причини няма!!! Новите шофьори искат с едната ръка да си чоплят носа, с другата да ровят в телефона... С коя да сменят скорости?! Производителите пък как ще имат интерес да слагат механична скоростна кутия при условие, че се ревизира на 150 - 200 000 км. и то за 28 - 35 лева пред алтернативата на чупливи автоматици, които при луд късмет се обслужват само със смяна на масло на 60 000 км. за 500 - 700 лева. Просто прекрасно!

81

Анонимен

преди 2 години

Колата ми е ръчка. Бих карал с автоматична, но някак си не желая да се откажа от колата си, дори 100 причини да има за автоматика. :-)

80

...

преди 2 години

По принцип европейците карат предимно нови коли и рядко в първите 5 години автоматичните кутии създават проблеми.Да му мислят българите, които купуват 2ра и 3та ръка коли и плащат ремонтите и обслужването на тази скоростна кутия.Както с всичко ново - прави се така, че да не издържа много за да върви пазара.

79

Оффф

преди 2 години

Бе не са за мен тия автоматици. На два пъти щях да разбия главата на моята в предното стъкло че инстиктивно с левия крак натискам "съединителя". То си нейната кола, да си я кара.

78

Stoyanov

преди 2 години

Само да вметна , познат си купи Шевролет Каптива 2012 автомат. Кара колата 4 месеца и се счупи кутията (масов проблем при Опел Антара, Шевролет Каптива и на други разни мултитроници). ...... Равносметка: пазарна цена на колата 12 000 лева, ремонт на кутията 7000. Айде със здраве.

77

Анонимен

преди 2 години

Няма причина да се купува ръчка, освен ако не става дума за стара кола, на която вероятно ще се наложи да се прави скъп ремонт. Хубаво е човек да може да сменя сам скорости, но това не го прави по-добър шофьор само по себе си. Колкото по-малко неща изискват допълнително внимание, толкова по-добре.