160

Сата НАТО

преди 2 години

Българите - понеже имат средновековен манталитет - затова и здравеопазването и нивата на ваксинация са ни на средновековно ниво. -----////------- Искаш да кажеш, че нашите здравни работници имат средновековен манталитет ли? Аз така те разбрах?

159

Сата НАТО

преди 2 години

Ковида е интелегентна болест, убива предимно простаците ----////------ Именно! А не антиваксърите.

158

Анонимен

преди 2 години

Тук може да се запита човек защо не се ваксинираме и реваксинираме задължително и срещу десетките други коронавируси, риновируси, грип?

157

До 184

преди 2 години

Фейк!

156

Анонимен

преди 2 години

Бившият главен учен по респираторни заболявания на Pfizer Michael Yeadon казва, че клетъчният имунитет може да остане и за десетилетия (не се знае всъщност, трябват проучвания). Обаче цитира едно проучване, в което преболедували sars-cov-1 даряват кръв, която заразяват със същия вирус 17 години по-късно - кръвта още помни и преборва вируса. Заразяват я и с новия sars-cov-2, чийто генетичен код е на 80% подобен - преборва се и с него.

155

До 180

преди 2 години

Липса на информираност. Антителата са показателни за силата на имунния отговор в първите 3-4 месеца. От любопитство може и да си ги изследваш . След това остава клетъчния имуните, който обаче също отслабва. Такива са коронавирусите !. Вероятно ще се реваксинираме ежегодно.

154

Анонимен

преди 2 години

Ръмби там по-долу е с нежни китки и лакирани нокти. И много обича да го ръмбят.

153

Анонимен

преди 2 години

Днес сте платили на троловете да цъкат минуси. МЗ да не развързал кризисния фонд?

152

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 179: А защо тогава е това ненормално мерене на антитела и като паднат, хората се стряскат и бързат да се ваксинират/реваксинират/бустеризират?

151

Анонимен

преди 2 години

Естествено, че говоря и за клетъчен , и хуморален имунитет. Няма никакъв смисъл да си мериш само антителата.

150

Анонимен

преди 2 години

За какъв дългосрочен имунитет говорите точно? Имунната система има различни клетки. Ако говорим за антитела, не са дългосрочни, да, но клетъчен имунитет остава, което е най-важно. Затова не знам какъв е този ненормален фокус/тестване/мерене на антитела за този вирус...

149

Анонимен

преди 2 години

Коронавирусите не правят дългосрочен имунитет. Ковид 19 също. Нито от преболедуване, нито от ваксиниране. Но преболедуването оставя увреждания или води до смърт. Ваксината е най-доброто и умно решение.

148

Анонимен

преди 2 години

Някой спомена ремдесевира. Ремдесевирът помага в началото на инфекцията, когато все още има репликация на вируса.Общо взето след 5 ден е безсмислено и никой не го дава. Вирусът е направил каквото е направил, оттам нататък се развива органна недостатъчност и никакво лечение не може да ти помогне. Ако имаш късмет, може и да се оцелее, но с увреждания доживот. Но ако имаш антитела, от ваксинация или боледуване, те захващат вируса и му пречат да се захване за клетките.Имунитетът е нетраен, макс 1год

147

Анонимен

преди 2 години

Ковида е интелегентна болест, убива предимно простаците.

146

Анонимен

преди 2 години

Поддръжниците на ваксинацията, какво мислите за имунитета след преболедуване? Трябва ли да се ваксинирам ако съм го изкарал?

145

Стефанов

преди 2 години

Нормално, простотията струва скъпо. Неслучайно сме най-бързо изчезващата нация.

144

До 169

преди 2 години

Кой ще умре е въпрос на личен имунитет.С ваксина или без.Всичко останало е чиста спекулация.Доктор както може да те излекува, така може и да те умори.

143

Анонимен

преди 2 години

Ерол Емилов, вие сте наистина жалък. А медията ви не е лоша.

142

Анонимен

преди 2 години

Вирусът не се интересува дали вярваш в него или не. Дали имаш фалшиф или истински сертификат. Срещне ли неимунен организъм-атакува! Кой ще умре, е въпрос на навременна помощ и късмет. Ако си се ваксинирал, имаш изградени антитела, които го неутрализират напълно или поне частично, ако си с компрометиран имунитет.

141

Анонимен

преди 2 години

И днес пишем на dnes.bg отличен 6 по Пропаганда! Всичко си имаше - умрял антиваксър да видим и другите как ще умрем; др. Тромб ни внуши вина, че не сме отговорни да се боцнем; фейк проучване, че не толкова много българи са анти-ковид-вакс; загатване, че ще се посегне и на децата; загатване за трета доза; умряло дете; изопачаване на аргументите на анти-ковид-ваксърите; тежки думи - "троен скок", "огнища", "червена зона" и т.н.