178

Чакам

преди 7 месеца

Да видя кога тъдява ще съобщят за казуса в Исперих. От 5 човека в интензивното 4 са двойно ваксинирани, едната жена вече е починала, неваксиниран е само 1 от петимата.

177

деваксинатор

преди 7 месеца

Антиваксърите трябва да се разстрелват публично. За назидание на другите.

176

Гого

преди 7 месеца

За момента нямаме напрежение за липса на легла за хора, желаещи хоспитализация- аз пък си мислех , че се хоспитализират по медицински показатели , е затова са пълни болниците

175

Анонимен

преди 7 месеца

Да си чул за интубиран заради риновирус /сиреч хрема/? Ковидът е гаден и опасен.

174

Сата НАТО

преди 7 месеца

Българите - понеже имат средновековен манталитет - затова и здравеопазването и нивата на ваксинация са ни на средновековно ниво. -----////------- Искаш да кажеш, че нашите здравни работници имат средновековен манталитет ли? Аз така те разбрах?

173

Сата НАТО

преди 7 месеца

Ковида е интелегентна болест, убива предимно простаците ----////------ Именно! А не антиваксърите.

172

Анонимен

преди 7 месеца

Тук може да се запита човек защо не се ваксинираме и реваксинираме задължително и срещу десетките други коронавируси, риновируси, грип?

171

До 184

преди 7 месеца

Фейк!

170

Анонимен

преди 7 месеца

Бившият главен учен по респираторни заболявания на Pfizer Michael Yeadon казва, че клетъчният имунитет може да остане и за десетилетия (не се знае всъщност, трябват проучвания). Обаче цитира едно проучване, в което преболедували sars-cov-1 даряват кръв, която заразяват със същия вирус 17 години по-късно - кръвта още помни и преборва вируса. Заразяват я и с новия sars-cov-2, чийто генетичен код е на 80% подобен - преборва се и с него.

169

До 180

преди 7 месеца

Липса на информираност. Антителата са показателни за силата на имунния отговор в първите 3-4 месеца. От любопитство може и да си ги изследваш . След това остава клетъчния имуните, който обаче също отслабва. Такива са коронавирусите !. Вероятно ще се реваксинираме ежегодно.

168

Анонимен

преди 7 месеца

Ръмби там по-долу е с нежни китки и лакирани нокти. И много обича да го ръмбят.

167

Анонимен

преди 7 месеца

Днес сте платили на троловете да цъкат минуси. МЗ да не развързал кризисния фонд?

166

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 179: А защо тогава е това ненормално мерене на антитела и като паднат, хората се стряскат и бързат да се ваксинират/реваксинират/бустеризират?

165

Анонимен

преди 7 месеца

Естествено, че говоря и за клетъчен , и хуморален имунитет. Няма никакъв смисъл да си мериш само антителата.

164

Анонимен

преди 7 месеца

За какъв дългосрочен имунитет говорите точно? Имунната система има различни клетки. Ако говорим за антитела, не са дългосрочни, да, но клетъчен имунитет остава, което е най-важно. Затова не знам какъв е този ненормален фокус/тестване/мерене на антитела за този вирус...

163

Анонимен

преди 7 месеца

Коронавирусите не правят дългосрочен имунитет. Ковид 19 също. Нито от преболедуване, нито от ваксиниране. Но преболедуването оставя увреждания или води до смърт. Ваксината е най-доброто и умно решение.

162

Анонимен

преди 7 месеца

Някой спомена ремдесевира. Ремдесевирът помага в началото на инфекцията, когато все още има репликация на вируса.Общо взето след 5 ден е безсмислено и никой не го дава. Вирусът е направил каквото е направил, оттам нататък се развива органна недостатъчност и никакво лечение не може да ти помогне. Ако имаш късмет, може и да се оцелее, но с увреждания доживот. Но ако имаш антитела, от ваксинация или боледуване, те захващат вируса и му пречат да се захване за клетките.Имунитетът е нетраен, макс 1год

161

Анонимен

преди 7 месеца

Ковида е интелегентна болест, убива предимно простаците.

160

Анонимен

преди 7 месеца

Поддръжниците на ваксинацията, какво мислите за имунитета след преболедуване? Трябва ли да се ваксинирам ако съм го изкарал?

159

Стефанов

преди 7 месеца

Нормално, простотията струва скъпо. Неслучайно сме най-бързо изчезващата нация.