13

Гошо...Тъпото

преди 2 години

Изчегъркването на...талибаните ще започне от жените.Те няма да се примирят с отнетите им права и свободи.Връщането на феодализма спрямо жените е...анахронизъм и това едва ли ще продължи повече от едно...десетилетие в Авганистан.

12

Антрополог

преди 2 години

Логиката на живота по целия свят е била една и съща. Мъжът е длъжен да издържа жената, тя е длъжна да ражда деца. Мъжът е длъжен да доживее 45 ... 50 години, докато най-големия син поеме семейството, кланът. Естествени, природни закони. Откриването на антибиотиците обърка системата. Само за 100 години. Сега се чудим как да плащаме пенсии.

11

мак

преди 2 години

Ами сега? Ние какво да направим?

10

ИРОНИЧНО

преди 2 години

Ми браво на талибаните! Така трябва! Те се грижат за жените. Грижат се и за тяхното здраве! Затова не ги пускат да работят, защото могат да се заразят с коронавирус, да се разболеят тежко, да попаднат в болница, в интензивното, на респиратор и да умрат! Могат, нали? А така като си седят в къщи са в безопасност! Даже им дават да работят онлайн! И шариата го позволява!

9

Анонимен

преди 2 години

Искам да стана афганистанка! Цял живот нищо не учиш и не работиш, вечер си изкарваш по един бой - ама нищо де, и това се изтрайва, затова пък през деня си прекарваш по един-два талибана - кеф отвсякъде! Къде го има това в Еуропата - пет години вишУ и 38 години трудов стаж за пенсия 480 лева!

8

до 4

преди 2 години

Объркал си една цифра. 1913 година жените получават право да гласуват. Говоря за Дания. Друг е въпросът, че още половин век те са изпитвали безразличие към това право.

7

Ямболски цървул

преди 2 години

Премествам си го.

6

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 6. Абе, безумник шантав - какво общо имат веганските ти съждения с идиотията в държавата! Ти си абсолютен амбрияж!

5

Анонимен

преди 2 години

Нормално е, когато *** вземат власт. Гледайте какво става и тук - *** -чалгари ти казват каква музика да слушаш!

4

Хайде, хайде

преди 2 години

Всъщност имаме къса памет. Това си е патриархалния модел на европа до преди 150 години. Ако не греша дори из Скандинавието до 1973 жените са нямали право да гласуват.

3

Анонимен

преди 2 години

българска му работа

2

Анонимен

преди 2 години

Логично е да не учат, след като не им дават да работят, още повече като раждат по 10-20 деца нямат време за работа.

1

Анонимен

преди 2 години

Стига сте ни забимавали с третия свят. Оставете си ги да стоят в 14 век, така им харесва.