14

!?!?!?!?

преди 2 години

То хубаво,ама с колко ще намалеят приходите на работещите,след увеличение на данъците,защото няма откъде да дойдат 1,5 милиарда?Не на последно място,при тази политика ,колко ще се изнесат през Т2,работоспособни и млади,които не искат да са дойни крави на корумпирани партии?Това с пенсиите си е живо купуване на гласове.

13

ПЕНКО

преди 2 години

КОЛКО БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА !?!?!? ТУК СИ ЖИВЕЯ И ТУК СИ ХАРЧАТ ПАРИТЕ- КРЪГОВРАТ !!! 1 МИЛИОН РАБОТЯТ И ПРОИЗВЕЖДАТ ПРОДУКТ !!!!!!!

12

xaxsasб

преди 2 години

Декриминализация и легализация на тревата. Да видите къде отиват парите на 200,000 млади българи и да видите дали не можем да вдигнем пенсиите с още два пъти по толкова. Омръзна ми парите ми да отиват в сивият сектор и всяка година десетки хиляди българи да си пушим заплатите на почивка в Холандия заради шепа куки-дилъри-политици. Бабите ни заслужават пенсии като в Холандия, САЩ, Испания, Гърция, Чехия. Държави където отдавна извадиха тревата от сивият сектор.

11

Марин

преди 2 години

Аз си инвестирам парите в имоти, защото знам че с 2.5 млн пенсионери ще печелят само соц партиите, които им обещават увеличение. Това в един момент ще доведе до крах на икономиката и фалит на държавата. Всеки, който има спестявания ще изгори, както през 90те. Не случайно цените на имоти скочиха с 30%. Хората ги е страх от БСП и тяхното служебно правителство. Бабичките със пенсия 300лв и 30к скатани пари ще пострадат отново, но не от телефоните измамници.

10

Активист на БСП

преди 2 години

Моята пенсия стана 1500 лв !!! Вие си викайте по площадите! Балъци! Да живее ГЕРБ-СУДЖУК-нашите побратими по идеи!!! Венсеремос!!!

9

Асан

преди 2 години

Който е плащал пари за пенция Му се пазят у Сребърния фонд... Защо събират пак пари от народа за пенции ? :)))

8

Анонимен

преди 2 години

Вдна държава трябва да се грижи и за децата и за младите. Те са бъдещето на държавата. Запда го е разбрал и го правят. У нас всеки ден само за пенсии слушаме. Да им се даде, окей няма проблем а за осталите? Или те не съществуват. 2 млн пенсионера при 6 млн население. 2 млн работещи за които нищо, 1 млн деца нищо, 1 млн *** за тях по добре никога нищо да не дават

7

Анонимен

преди 2 години

До пияница мистик. Лошото знаеш ли кое е? След време ще се пенсионираш и ще ти излезе, че пенсията трябва да е днешни примерно 150лв. Ще ревнеш, че с толкова не се живее, и ще искаш 500, а плащалите на пълния доход ще взимат малко, за да има за теб. Сега минимална пенсия с помощта "за ковид"(как точно ковид намали дохода на пенсионерите е мистерия) става примерно 90% от нетна МРЗ и се реве, че е малко. 1500 на тавана са 50% от дохода, ама били много. Заради тарикатите страдат всички.

6

Анонимен

преди 2 години

10 милиарда разходи при 5 милиарда приходи и системата хич не била фалирала... Каквото и да внасяме днес, то не се натрупва, а изчезва и проблемите ще продължават и след 100 години. Реално пари за пенсии няма да има. И ще е така, докато много хора(30% и нагоре сива икономика) плащат данъци на минимума. Пенсионерите искат по 500лв. Работещите на 1000-2000лв, обаче, плащат на по 640лв и как пенсията да е повече от заплата? И това просто няма политик да има топки да го изкаже, камо ли реши.

5

Българин

преди 2 години

Изядохте се тия пенсииНе спряхте да пишете за пенсиитеКаточили много ще ги усети пенсионера След като цените скочиха предварително С 50 На Сто

4

Анонимен

преди 2 години

О нима? Че то иначе как се печелят избори? Въпросът е какво ще стане след тях? Ще има ли индексация тоест тайно увеличение или всичко е както винаги мижай да те лъжем. Нещата не започнаха добре няма и да продължат добре. Защото да се раздават пари които друг е събрал е лесно, трудното идва когато трябва да ги събереш сам. Ще поживеем и щем не щем ще видим. но май през крив макарон.

3

Анонимен

преди 2 години

Предизборно раздаване на пенсии, за пансионерите се сещат само като наближат избори.

2

Анонимен

преди 2 години

Добре примерно сега учителите са с по 1200-1300лв заплата като се пенсионират ще взема естествено прага а не така, стои въпроса с тези със, същата професия пенсиони преди 20 години които вземат минималната, пенсия защо е това разделение затова по цял свят пенсийте се актуализират с инфлацията всяка година

1

пияница мистик

преди 2 години

Само не знам след 20 години, когато нацията стане тотално застаряваща и няма кой да работи откъде ще вземат пари за пенсии? Ето, примерно аз съм на 44 години, но не работя от 2016 и разбира се, не внасям данъци. А не съм само аз. Познавам доста хора като мен, в трудоспособна възраст, които си се оправят сами, без да плащат данъци. А пенсиите освен от вноските на работещите за пенсия идват и от данъците