57

Анонимен

преди 2 години

А бе кой ги гледа тия чуми, кой им сменява памперсите? Това ако е в България ще ни бутнат пенсионната система за една десетилетка.

56

Анонимен

преди 2 години

В статията не пишат, че в тези райони почти няма млади хора, старите се преквалифицират. Хора над 65-70 години усвояват нови професии и бачкат, щото не им стигат пенсиите. Може би тази активност подпомага дълголетието. Хората се чувстват нужни и имат социални контакти.

55

Анонимен

преди 2 години

Еми стрес, храним се ***, лекарите избягаха ... гледах една 100+ баба японка ... не ядеше сладко .. предумно супи от риба и зеленчуци, че събите и бяха окапали, ама и беше с акъла ..

54

Анонимен

преди 2 години

Много е лошо да надживееш децата си, 60-70 години ми стигат, от там нататък - път на младите :-)

53

Анонимен

преди 2 години

При нас са 300, а на времето е имало доста столетници в България. Животът се промени към лошо.

52

Анонимен

преди 2 години

До КироПрабаба ми почина на 99, месец преди 100, до последния си ден беше с акъла си, обслужваше се сама и т. н. А на 80 имаше повече енергия, отколкото аз имам на 35, така че не знам за какъв край ми говориш на 60.Ама явно като пиеш по кило ракия и пушиш 3 кутии на ден на 60 си по-зле от японец на 100.

51

В този свят ...

преди 2 години

Някой хора очакват всичко друго, но не и фронтална атака, като спартанците пред Тива едно време, а най-малкото очакват някой да се вреже между два техни "кораба" и да изстреля залп и по двата като единия да не може да стреля, защото ще уцели съюзника си и врага!

50

Киро

преди 2 години

Да живееш дълго е проклятие.До 45 години тялото има сила. След това започва деградацията.След 60 години е началото на края като живот. Започва съществуването. Този процес може да е 10, може и 50 години.В повечето случаи нищо не правиш, нищо не създаваш и постигаш. Тъжно. Гротескно.Какъв е смисълът да буташ десетилетия при това положение?Само страх от смъртта.

49

ля ля

преди 2 години

пожелавам Ви драги читатели и Вие да стигнете до там! както възрастта така и мястото :) успешна седмица

48

Основно правило:

преди 2 години

В дизайна е, че издръжливостта на една система се определя от нейното най-слабо звено.Тоест ако удариш достатъчно слаби звена ще предизвикаш системен колапс!

47

пияница мистик

преди 2 години

Броят на столетниците в Япония е най-голям в света защото американците ги генномодифицираха с бомбардировките на Enola Gay в миналото и че сега че ядат ИСТИНСКО българско кисело мляко, за разлика от нас :)))

46

Ники

преди 2 години

Японците много ни се радват заради киселото мляко. Вярват, че бактерията в него лакобацилус българикус има принос за удължаването на живота им.

45

300 лв пенсия

преди 2 години

44

Баси пичовете

преди 2 години

Живи и здрави да са. Каква им е диетата? Чипс, кола и бургери, нали?

43

Анонимен

преди 2 години

те за тва са и най задлъжнялата държава в Света няма социялна сивтема която да издържи на това.

42

Елементарно, Уотсън!

преди 2 години

До: номер 46 Ми ти какво си мислеше??? Представи си, че в България хората живееха до 140 години!!! Смяташ ли, че щеше да има кой да им изплаща пенсиите толкова години??? Елементарна аритметика - много пенсионери по много години = много пари! Малко пенсионери по малко години = малко пари! При нас пенсионери много, ама живеят кратко...

41

Ха!!!!!

преди 2 години

Въх, Бил Геиц се е побъркал от тази новина. Mи ваксинирайте ги и нещата ще се оправят.

40

Факт

преди 2 години

До АнонименЯпония беше тръгнала да изпреварва САЩ в края на 80-те,но след като им спретнаха(Сорос) азиатската криза от 90-та японците още не могат да се съвземат и с амбициите им за поне втора сила е свършено.Застаряването на нацията е тежък проблем,но не фатален.

39

Анонимен

преди 2 години

М/у другото не че в България не е месомелачка, но в Япония е още по-брутално. В Япония няма пенсия. Всеки се оправя сам.

38

Анонимен

преди 2 години

Чакам форумните корофеи да започнат да ни обясняват колко са зле японците, да не ни ги хвалят...че тук в мн отношения сме по напред от тях и ъ.н. и т.н.