39

Анонимен

преди 9 месеца

Абе добре. Ако инфлаицята пак не им изаде парите. Червеното управление обикновенно води все до инфлация. Съсипват бизнеса и вдигат популистски държавните разходи, без реално да могат да ги покрият. Това всеки път води до едно и също. (поне последните 30 години). Същата политика която очевидно не работи, но хайде да не съм песимист. Все някога трябва нещо добро да излезе, нали?

38

Хмм

преди 9 месеца

Щото се получава друго, аз примерно за над 20 години стаж, не съм бил никога на минимална заплатата, само в частния сектор и реални доходи, обаче Гошо примерно лепи плочки, което е супер ама няколко години без осигуровки, а после на минимална. През тва време от данъците на такива кат мен съм плащал образованието на децата и здравето на Гошо, парите от спестени данъци Гошо харчи, пък аз не мога дори да спестя (а сумата не е малка), и накрая 50 лв. разлика в пенсията, ми не е редно

37

Анонимен

преди 9 месеца

Като започнат да идват новите сметки за отопление, хората ще разберат за какво става на въпрос.Ако миналата зима сте плащали по 150 лева за парно, тази ще ви идват сметки над 200 лева

36

Доктор Сън

преди 9 месеца

Радев ''мисли'' за пенсионера

35

Анонимен

преди 9 месеца

Пенсионерите от почти година вече вземат минимум по 350 лева, обаче сега хунтата на фигуранта се хвали, че от 25 декември щели да вземат по 370 лева и нямало да има вече бедни. Не казват обаче, че юли месец вдигнаха парното с 20%, ток, вода, храни, сега ще го вдигат ноември с още над 20%. Тоест януари 2020 година пенсионерите с 350 лева са плащали с 40% по-ниски сметки за парно, отколкото ще плащат с 370 лева и хвалбите на новите.

34

Дзивко

преди 9 месеца

Всичко трябва да се преизчисли, защото с надбавки на калпак слагаш равенство между заработена и социална пенсия, колко си внасял, толкова да ползваш. Като цяло с пенсиите има проблем в цяла Европа, парите са във фондове и всяка криза ги удря, от друга страна населението на континента е застаряващо, но с дълъг живот (което е проклятието на системата), проблема тепърва ще ескалира

33

Бунгар

преди 9 месеца

Когато един фонд/пенсионен фонд/ е солидарен е така. Всеки внася различно,но на края се получава от всички еднакво.Не забравяйте,че половина от пенсиите се осигуряват и от държавния бюджет.Не е справедливо,но само на пръв поглед.Пенсията има за цел да осигури нормалното оцеляване на възрастните хора. Пенсията не е доход за диференциране в обществото. Дефиренцирането идва от това ,кой какво е направил преди да достигне пенсионна възраст.

32

Анонимен

преди 9 месеца

то пенсията стана колкото мин. заплата почти! Комунисти, сър...

31

Анонимен

преди 9 месеца

ВЧЕРА ФИТНЕСА СРЕЩУ НАС СИ ИЗНЕСЕ ПАРТАКЕШИТЕ И КЛОПВА КЕПЕНЦИ!! ЕТО ТОВА СЕ СЛУЧВА, ДОКАТО НИ ЗАНИМАВАТ 1 МЕС. С ПЕНСИИ И МАХЛЕНСКИ КАВГИ!

30

Do 28

преди 9 месеца

Ei trol stiga pisa gluposti, kade q vidq tazi inflacia 20 procenta, aide malko po seriozno. Realnata inflacia e 5 procenta, a ina4e va6ia vojd kolko dade za 12 godini ?

29

Анонимен

преди 9 месеца

АЙ СТИГА ПИСНА МИ С ТИЯ ПЕНСИИ БЕ! АМИ НИЕ КАКВО ПРАВИМ???

28

Анонимен

преди 9 месеца

Всички се надпреварват да дават пари на пенсионерите защото са им потенциални гласоподаватели....а, другите работещите и плащащите данъци - кучетата ги яли! Минимална заплата 650лв.

27

Анонимен

преди 9 месеца

Минималта пенсия с добавката 420 лв., след преизчисляването 370, а след инфлацията 290 - това е новият модел "Радев" ! По този модел Киро Факиро ще ви направи богати, ако се корумпирате колкото словенците...само че само на книга.

26

Анонимен

преди 9 месеца

До БунгарМи базисен доход има в развитите страни, ние не че не сме развити ментално, просто немаме работна ръка и сме най-бързо намаляващата нация у свето, защо ли ? :))) Имам познати шведи и англета, те дори не работят, държавата ги издържа, разбира се разликата с нас е, че там робите от Източна Европа ги издържат.....хахахаха :)))

25

Асан

преди 9 месеца

А максималната пенция колко е

24

Анонимен

преди 9 месеца

Стига с тази минимална пенсия. Кой я взима? Хора с по 15 години стаж и цял живот сив сектор и пей сърце. Да са мислили. Защо около мен всички роднини взимат около прага (било то пенсионирани сега или преди 20 години)? Защото са честни платци.

23

до 22

преди 9 месеца

Не ***!! Така е при PI ar Sevi Boyko!!

22

Анонимен

преди 9 месеца

Така е при Радев - глад и беднотия

21

Бунгар

преди 9 месеца

Не е толкова страшно,ако всички пенсионери получават еднакви пенсии.Така е в Израел и никой не робтае. Нуждите са възрастните хора са сродни. Друг е въпроса,че всеки си е създал и някакъв бизнес и нека си печели колкото може. Различният стандард идва от личните способности на всеки пенсионер,преди да излезе в пенсия.Пенсията е базисен доход за оцеляване и това е нормалното.

20

ИЗЗЕДНИЦИ

преди 9 месеца

Това е ГЕНОЦИД!А НА АРАБИТЕ И АФГАНИСТАНЦИТЕ ДАВАТЕ 800 ЕВРО ОБЩА СУМА НА ИЗДРЪЖКА!