59

Анонимен

преди 9 месеца

Минималната и средната пенсия май доста се доближиха... А за максималната- таван и то нисък. Посланието към хората е, че каквото и да внасяш накрая ще ти дадат там каквото си решат и на всички поравно.

58

мнение

преди 9 месеца

Ясно е, че не трябва да има пенсии под линията на бедност за хората, които са работили и са се осигурявали цял живот. Въпросът е как да се направи, а това в момента е доста нескопосан икономически начин... Освен това справедливост пак няма, защото ще има огромен процент хора около минималната пенсия, т.е. тя ще е почти като средната.

57

Анонимен

преди 9 месеца

Покачването на пенсиите с тези сто лева,ще добави повече ДДС в бюджета,защото пенсионерите ги извършват до стотинка през месеца в които ги получават.Така че и почти няма нужда от увеличаването на данъците.А много от тях едва ли и ще си ги получат при таясмъртност на по 70-72 г.На запад средната продължителност е 84

56

Анонимен

преди 9 месеца

Пенсиите, и те ли с данък доход 18%??????????? Ъъъъ...., не знаех!!!!!!!!

55

Loyko

преди 9 месеца

Стига са ни заблуждавали.Колкото и да преизчесляват пенсиите,никога няма да се постигне пълна справедливост. Даваме само излишни пари на вятъра и създаваме работа безполезна.Наливаме от пусто в празно.Солидарен пенсионен фод и еднакви пенсии за всички пенсионери необходими за оцеляване.Пенсията не е доход. Половина средства за пенсии са от държавния бюджет. Преди пенсия кой както е успял да си развие живота и бизнеса,ще му осигури по различния и добър живот,а не пенсията.

54

Solar Power

преди 9 месеца

До Solar Power: Забравих ! Нямат и ДДС :) ДДС-то е измислен данък (наказание) с 20% затова,че си харчиш честно спечелената заплата на която вече е платен данък !

53

Solar Power

преди 9 месеца

До Анонимен: А казаха ли ти,че ако намериш нефт на двора у вас си е твой собствен. Ако намериш златно съкровище също и т.н. А тук една нула :)

52

Дзивко

преди 9 месеца

Цялата политика на Щатите е към евтини горива, там те нямат акциз, та не сравнявай, за това казах, че става дума за храна, същото е и в Русия, парно и ток евтино. В Щатите не гладуват но когато си давал 3 долара за кг. краставици (не от гмо) пък станат толко бройката, някак си личи

51

Анонимен

преди 9 месеца

Вдигнаха се цените на ел. енергията беше изключително група грешка. Българската ел. енергията няма нищо с цената газа! Държа да подчертая. Нищо Общо с цената на газта. Тока в България идва от Ядрена централа (за щастие гориво си имаме за години напред) Въглища (коити сами си копаем от нашите си мини), Вятърни генератори - вятъра пари не иска и ВЕЦ (рекие в България са малки но пък са много). Цялото повишаване на тока от нишо е за да пълнят нечий джоб!

50

Анонимен

преди 9 месеца

Тя инфлацииката отдавна изяде повишението. Януари като вдигнат още веднъж тока и парното и се връщате в изходно положение и по зле даже. Но иначе сеяндурите печелят гласуватели като се правят че вдигат на макя си пу...т ката. Нищо ни са вдигнали при тези цени в магазините повишението отдавна е изядено. Хляба вечее 2 лв за 800 грама набухватели и консерванти.

49

Анонимен

преди 9 месеца

Така и трябва да живеят както сами са си го направили с тяхното си възпитание, възпитанието на децата си и съответно внуците . Днес ходих до поликлиниката и както винаги имаше пенсионери да чакат . Дойдоха още двама и го обърнаха на панаир - откога не са се били виждали, как я карат, кое що и то на висок глас завзели коридора. Покрай тях и млади и деца и един през друг се надприказват.

48

Анонимен

преди 9 месеца

До Дзивко . . .Дзивко, роднините ти казаха ли ти , че един литър бензин в щатите се равнява на 1.30 лева, а тук е 2.30. Казаха ли ти , че средната заплата там е 4 хиляди долара, а тук няма и хиляда. Знаеш ли, че българите ходещи на бригади в щатите си купуват от там, телефони, лаптопи, таблети, дрехи , защото са по евтини от в България.

47

Дзивко

преди 9 месеца

Инфлация има навсякъде, идва криза просто, даже закъснея, обикновено са през 10 години, имам роднини в Щатите и там е така, говорим за храната, ся да видим имотите кога ще гръмнат

46

Анонимен

преди 9 месеца

Вдигнаха се цените на ел. енергията, та инфлация има. От скъпият ток скача всичко. Вече скочи. Не знам хората явно са много богати в България, всеки си трае.

45

1

преди 9 месеца

До Анонимен-42, уточни,кое червено управление,на най-младия комунист ли,в 130 годишната история на бкп,бойко методиев борисов.

44

Анонимен

преди 9 месеца

Инфлацията е жестока. Вчера на пазара прасковите масово са по 4 лева кг, гроздето по 3 лева, краставиците и доматите по 3 лева. Имам чувството, че това лято всичко е по 2

43

Анонимен

преди 9 месеца

Инфлацията вече изяде всичко. Заплатите не се вдигат, какво правим с тях?

42

Анонимен

преди 9 месеца

Ако се обуздае спекулата с цените на горивата,ел.енергията,газта и с цените на стоките и услугите,инфлацията няма как да се повиши с вдигането на пенсиите,защото пенсионерите през периода,от дата до дата на получаване я изхарчват до стотинка и даже на много от тях не им достигат парите да си покрият най неотложни нужди,особено през зимния сезонА за нормален живот на четиричленно семейство са нужни близо 3 200-300 лева месечно.Какво са 400 лв.на месец за пенсионер при 800 за член от семейство

41

1

преди 9 месеца

Нека тази сума с добавката,да стане заплатата,на един депутат,да видим,ка ще искарат един месец.

40

Анонимен

преди 9 месеца

Днес КНСБ са изнесли доклад за инфлацията и в него се казва, че средно олиото е поскъпнало с над 40%, краставиците с 36%, червените чушки с 24% доматите с 18% . . .Честито ви ново