74

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 74 - Пенсионната система е разбита от всякъде и никой няма топките да налее едни огромнис редства, да запъни дупките, да я преиоринтира и да направи нещо полезно с нея. Когато са я имплементирали, едва много малко хора са изкаравали до пенсия, че и 5 години след това. Днес, поне 90% от младите се очаква да стигнат до пенсия.

73

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 64 - Ми кой ти е виновен, че на 72 си забил на интензивен труд по 8 часа? А от 22 годишен, по тежко от Macbook Air не съм вдигал и може би зорът ми е, че не са ми много удобни слушлките, деот позлвам за разговори, като продаваме.

72

да ви еба майката

преди 2 години

- да подкупвате пенсионерите - основният електорат! после ще ги оставите да ***...- изборите още от сега са купени!- гласовете са фалшевицирани.- с или без трудов сташ еднакви пенсии - никъде го няма оствен у нас.- ами данъците таксите, тока, газта, храната и сичко най-необходимо?

71

Страх в политиците

преди 2 години

Направо да започват да делят минималните пенсия и заплата на 1,956 лева. Така ще се получат по-малки числа, но за това пък ще са в евра. Честито на политиците. В България вече е по-зле отколкото в Афганистан.

70

Anonymous

преди 2 години

А нещо за заплатите?Или,както подучух,май няма да вдигат МРЗ след мизерните 40лв тази година.Явно е по-добре да не се осигурявам при 420лв минимална пенсия и 504лв чиста заплата.

69

Solar Power

преди 2 години

До Loyko: Напълно си прав ! От какъв зор сега да се осигурявам на макс ако после всички ще вземаме еднакво ? То по добре да се осигуря на минимума спестените пари да си ги инвестирам ако щеш и в крипто пак би било по добре :) Равенството НЕ създава по добро общество ! Напротив прави всички мързеливи ! Видяхме го това 45 години. Още им берем плодовете .....

68

ккк

преди 2 години

По долен човек от тоя не съм срещал.

67

Анонимен

преди 2 години

минималната пенсия трябва да е не по-ниска от прага на бедност

66

Анонимен

преди 2 години

нали пенсиите трябваше да не са по ниски от прага на бедност??? Получава се че след нова година отново минималните пенсии ще са под прага на бедност.

65

Анонимен

преди 2 години

Само предизборни залъгвания,а от януари,когато са най-трудните месеци-глад и мизерия!Пак излъгаха!Идвай си,Бойкооо!!!!!

64

до Ganjo

преди 2 години

Справедливост??? В коя Вселена живееш, колега??? Пак ще повторя, "Справедливоста" която обмислят и ни готвят, е повишаването на Пенсионата възраст до 70 годишна възраст и не се съмнявай, че в скоро време това решение ще бъде законодателно имплементирано!!!! Тогава се пита - Колцина ще доживеят, за да се насладят на "справедливата" си пенсия??????

63

Ganjo

преди 2 години

Излагайте концепции и решения,а не коментари какво и как ще се получи на базата на тези безмислени спорове досега в Парламента.. Прочетете какво е написал Бунгар и Loyko, и се опитайте да го разберете. Това е идея за справедловост и решаване на вечния спор за справедловост. Насочили сме се към псевдо справедливост и безкраен спор.Решението е просто и рационално.

62

до анонимен

преди 2 години

Туй беше Сарказъм, беее!!!!!!!! -)))))))), Казват му още - Ч.ерен хумор!!!!! Колцина ще доживеят въобще до пенсия!!!!

61

Анонимен

преди 2 години

До 63.Като ги стигнем тия 72 години ,отиди да работиш на осем часа интензивен раб.ден и ще те видя колко ще искараш.Най много до месец -два и ще ритрнеш ксмбаната.А тия деъл си мислят,че пенсионерите не заслужават уважение да знаят че сме тези пенсионери идва техния ред да се пенсионират.Тогава друга песен ще зспеят.

60

до анонимен

преди 2 години

"Ясно е, че не трябва да има пенсии под линията на бедност за хората, които са работили и са се осигурявали цял живот." Шегаджия, като вдигнат пенсионата възраст до 72 години за мъжете и 70 години за жените и всичко ще се реши от самосебе си, по "демократичному", тъй да се каже!!!!! -))))))) Ей, шъ ревем за Соца, ейй.....

59

Анонимен

преди 2 години

Еми готвят се да вдигнат данъците, то като цяло олигарските са вън уж болни, а главния прокурор остана без охрана, не ми се вижда светло бъдеще и като гледам за мен няма да има кой да внася за максималната пенсия със сигурност.

58

Анонимен

преди 2 години

Каракачанов 5 години не можа га докара до 300 лева, от 270 лева, тея за 2 месеца, дет не моат са упрааят я вдигнаха два пъти повече, отколко дебелака за цялото си "поребиваване"

57

Анонимен

преди 2 години

Покачването на пенсиите с тези сто лева,ще добави повече ДДС в бюджета,защото пенсионерите ги изхарчват до стотинка през месеца в които ги получават.Така че и почти няма нужда от увеличаването на данъците поради тези пари.А е нужно да се увеличи събираемоста.А много от тях едва ли и ще си ги получат при тая висока смъртност (на по 70-72 г.)На запад средната продължителност е 84

56

Анонимен

преди 2 години

Минималната и средната пенсия май доста се доближиха... А за максималната- таван и то нисък. Посланието към хората е, че каквото и да внасяш накрая ще ти дадат там каквото си решат и на всички поравно.

55

мнение

преди 2 години

Ясно е, че не трябва да има пенсии под линията на бедност за хората, които са работили и са се осигурявали цял живот. Въпросът е как да се направи, а това в момента е доста нескопосан икономически начин... Освен това справедливост пак няма, защото ще има огромен процент хора около минималната пенсия, т.е. тя ще е почти като средната.