94

тъмничаря

преди 2 години

До DinosaurusНе гледай в чуждата паница, а се благодари, че имаш храна на масата. Когато ти имаш, не трябва да завиждаш, че и друг има. Всички сме хора на този свят.

93

Хипер-инфлацията

преди 2 години

Ще изгори всички тези добавки и подаръци за подкупване на възрастното население да гласува.

92

Към 99

преди 2 години

Пример: Ако имате 30 години стаж от трета категория и 10 години от първа категория, вие имате превърнат стаж 46 години и половина от трета категория. Вие имате реален стаж 40 г., за които коефициента ще е 1,35, а за надбавката от 6 г. и половина ще остане досегашния 1,2.

91

итн подкрепя това

преди 2 години

Дребен,зависим човечец, изпълняващ поръчката на кнсб и работодателите да бъде прехвърлено увеличението на пенсиите на бюджета. То няма да зависи от заплатите, а ще се финансира с бюджетни пари.

90

Анонимен

преди 2 години

До АнонименВсички от първа категория ще духаме супата. Популистите раздават като оня от джипката на кьораво и сакато, за да си дигнат бройката гласове на изборите. Интересува ги само властта в ръчичките им.

89

Младияпремиерсхарема

преди 2 години

Социалната пенсия е 142 лв, като стане 2000 евро може и някой пенсионери да са извадени от бедност, някой депутат да опита да изкара месеца с 300 лв, да разбере как живеят пенсионерите

88

Младияпремиерсхарема

преди 2 години

Докато пенсията не стане швейцарска глас от народа няма да получите, и докато не се въведе безусловен базов доход, преизчисление на всички пенсии, европейска мрз, намалена работна седмица на 3 или 4 дни, не се създаде партията на безпартийните и тнт

87

izh

преди 2 години

Мутрослугинаж неграмотен. Да ти издиря учителката по аритметика и да и взема дипломата, а на семейството ти да сложа партийните ви книжка върху некролога. 30% поскъпване на всички стоки от първа необходимост / т. е. БЕЗ които НЕ МОЖЕ / Само след този фокус всички пенсионери са на минус. Икономиката в момента куца с поне 20%. Добре, ще теглите ДЪЛГ като предизборен плакат. А, после? Кой ще го връща? Ама дайте да уредим мутрите, а българите - КОЙТО ОЦЕЛЕЕ !

86

анонимен

преди 2 години

Да.Реално хората с минимална пенсия до нова година ще получават 420лв.,а след нова година ще им вземат 50лв и ще получават 370лв.

85

Dinosaurus

преди 2 години

Мой близък, строителен инженер, преди 10-тина години се пенсионира с покрити критерии за възраст и необходимия тогава стаж, даже 2 г отгоре, по специалността - с 495 лв пенсия !!! Сега минималната стана 420 лв. Е, за какво се блъска по обектите 40 години и е осигуряван върху пълна заплата (и премии) през цялото време? Ама тогава минималната пенсия за стаж и визраст беше 145 лв! Някой да му обясни що се е осигурявал, вместо да е в сивата икономика, а сега "да се грижат" за него - БСП и Радев

84

чичото

преди 2 години

С 40 години трудов стаж с пълно осигуряване / на държавна работа/ с 50-те лева ,,НАГРАДА ЗА КОВИД СИТУАЦИЯТА,, пенсията ми е 420 лева . Е как да се радвам на това ,че мързеливите ще имат минимална 370 и добавка та става 420 лева. А след преизчислението от 25. 12 с тези 12 % отново ще получавам 420 лева. ЕЕЕЕ , няма такава държава.

83

до 87

преди 2 години

Във валутен борд сме. Какво сравняваш с долара?

82

Анонимен

преди 2 години

Ако стане като по времето на Виденов и Гечев един долар 3 хиляди, може добавката да стане и хиляда лева. Тоест 30 цента. Вече имаме опит с БСП и пенсии по 5 долара

81

Анонимен

преди 2 години

На твоя приятел баба му вече 20 години получава пенсия, а пък тук масово се пише, че се пенсионирали хората на 65 и живеели да 70 и вземали едва ли не само по 5 години пенсия, което май не е вярно.

80

Анонимен

преди 2 години

Т.е. - до пенсия не трябва да се допускат повече от определен брой хора, не и както е в момента. Затова и вдигат редовно възрастта. Другите глупсоти са, че не приравняват пенсиите на хора, пенсионирани преди 10+ години. Имам приятел, чията баба е пенсионирана на максималния праг през 2001-а, а в момента взима 410 лева. Всичко е за да ни изтрепъъъъът

79

Анонимен

преди 2 години

До До 79 - Не съм се обруквал "нещо", не ми говори, все едно съм човек, слушащ чалга. Това, което ти казваш е именно, защото хората живеят повече и се прави какво ли не, за да се намали. АКо възратта остане същата, системата ще рухне до 10 години.

78

До 79

преди 2 години

Нещо си се объркал, точно 90% от младите няма да стигат до пенсия, понеже възрастта за пенсиониране се вдига постоянно, а големите дози стрес и напрежение както и други заболявания от ранна вече възраст няма да позволяват много хора да достигат пенсия.

77

123

преди 2 години

Добре, че съм се погрижил, че да не разчитам на пенсия.

76

Анонимен

преди 2 години

Тоест ефективно ще намалят пенсиите от януари? Епик

75

Анонимен

преди 2 години

Очаквам след нова година да има нови избори, тогава добавката на пенсиите ще стане 300 лв, а до следващата година добавката ще е 1000 лв.