41

до 42

преди 8 месеца

В Румъния има закон за Лустрация.

40

до 42

преди 8 месеца

В Румъния закон за Лустрация на бившите комунисти. В България няма.

39

до 41

преди 8 месеца

В НС на второ четене чух как обясниха, че ще бъдат изчислени за дните от 25 декември до края на годината.Тоест те ще вземат за декември пенсията до 24 декември плюс 120 лева и изчислено от 25.12. както е заложено за останалите 6 дни.

38

Анонимен

преди 8 месеца

Много от възрастните ще са си заминали от този свят след около 4 месеца и няма да дочакат новите пенсии.

37

Анонимен

преди 8 месеца

Преди около две години в Румъния увеличиха пенсиите двойно. Тогава нашите политици говореха, че ѝрумъния ще фалира. Къде е сега Румъния, къде сме ние.

36

До 40

преди 8 месеца

Прав си, но дните са седем. От 25 до 31 декември са седем календарни дни и май искат да откраднат от пенсионерите увеличението за един-два дни.

35

Анонимен

преди 8 месеца

В началото на статията последните 6 дни от декември, ще бъдат изчислени с увеличението. В края на статията последните 5 дни от декември ще бъдат изчислени с увеличението. Тия журналисти, като напишат петия ред, забравят какво са писали на първия.

34

Анонимен

преди 8 месеца

Размерът на пенсиите зависи основно от размера на заплатите, а при ГЕРБ повишението на заплатите беше едва забележимо. При тройната коалиция преди ГЕРБ средната брутна заплата нарастна с над 88% за 4 години между 2005 и 2009 години и ако този темп на растеж се беше запазил, сега средната заплата щеше да е 4055 лева, а средната пенсия около 1350 лева, но на власт дойдоха мутрите и видяхте какво стана.

33

Анонимен

преди 8 месеца

Ако минималната заплата се увеличаваше с 60% за 4 години, както беше преди ГЕРБ, сега тя трябваше да е 980 лева, но дойде ГЕРБ и МРЗ замръзна за една година, а после много бавно се повишаваше, а това се отрази на размера на пенсиите, които останаха малки.

32

Анонимен

преди 8 месеца

Инфлацията я увеличи ГЕРБ, за да може да хвърли вината върху следващите. Размерът на пенсиите отдавна трябваше да е поне два пъти по-висок, както и заплатите, но мутрите изкуствено ги задържаха.

31

Анонимен

преди 8 месеца

Всичко това с увеличението на пенсиите са предизборни обещания и печелене на гласове за изборите.

30

Анонимен

преди 8 месеца

Всичко е една голяма глупост на едни безхаберни хора. 36 години се занимавам с пенсии и осигуровки, такъв хаос никога не е бил. Говерейки за пенсиите от НС, само увеличха инфлацията и предварително изядоха парите на пенсионерите

29

До януари

преди 8 месеца

Много неща се случат !!!

28

Анонимен

преди 8 месеца

До декември много време,я камилата я камиларя )но и че починат за три месеца много пенсионери ,но алчните депутати на някои партийни спънаха увеличението на пенсиите от октомври или поредната лъжа )

27

Веселинъ 7112136860

преди 8 месеца

Нито едно турско,гръцко или еврейко пpaсе възрастно няма право на пенсия в окупирана от Турция,САЩ,Израел,Мароко,Русия,Румъния,Гърция,Германия и Русия БЪЛГАРИЯ. Пенсионната система в Канството ни трябва да бъде вързана за Китайската.

26

Анонимен

преди 8 месеца

В момента имаме около 3,2 млн. работещи и имаме около 2,2 млн. пенсионери. Съотношението не е 3 към 1. Не сме даже 2 към 1, а сме 1,5 към 1. Тази картина в момента е уникална. Няма в света такава ситуация 3 милиона да осигуряват пенсиите на 2 милиона пенсионери. А да не говорим, че безработицата расте със всеки изминал ден.

25

Анонимен

преди 8 месеца

Преди се коментираше, че пенсиите са гарантирани до 2027 год. след това не се знае дали ще има пенсии. Това се дължи на демографският срив и тези които емигрират и тук няма кой да работи за да издържа пенсионерите.

24

До 27

преди 8 месеца

Това не е вярно разбира се. Работещите са доста повече от пенсионерите, а на 34 човека на възраст над 65 години се падат 100 на възраст между 15 и 65 години.

23

До 25 астора

преди 8 месеца

Момче, за определяне на размера на пенсията има три променливи множителя. Знаеш ли кои са те?

22

Анонимен

преди 8 месеца

Кой ще издържа пенсионерите, като работещите са по малко от тях?