158

Асане

преди 2 години

Харчат се пари които си изработил,а ти 2лева не си изкарал с честен труд,кажи колко ще открадне с новата актуализация

157

Кривондел

преди 2 години

Убихте пенсионната система. Вече е все тая дали плащаш някакви осигуровки или не, освен ако не взимаш наистина много добра заплата. Добре дошли обратно в криенето на доходи.

156

тя

преди 2 години

Чиновницте в България са "калинки", назначени от някой в повечето случаи без нужното образование и квалификация , ама с много високи заплати и не знаят за какво ги взимат ! Да не говорим ,че числено са 2 и повече пъти от нужното !

155

Анонимен

преди 2 години

Не сте извадили пенсионерите от бедността. Асен Василев да опита да живее 2 месеца с пари от 370 до 500 лв., като от тях си плати освен храната и лекарствата и всички битови сметки и тогава, чак ще види, че пак си беден и едва си оцелял. На него ще му е полезно да поотслабне малко. Говори глупостти.

154

Асенчо,ако бяхте

преди 2 години

въвели таван на заплатите в бюджетната сфера и съотношението мин-макс да бъде не повече от 10,да ви повярва човек.Вие си имате интереса и поддържате брутално съотношение от няколко(5-6)десетки пъти между заплатите на обикновените хора и вашите,на висшите чиновници.Задача за 3 клас:ако един човек работи по 8 часа на ден и получава 1000 лв/мес,по колко часа на ден работи този,който получава по 15 000 лв/мес?Отговор-120ч/ден.Ама той трудът му бил специален.Да бе,виждаме резултатите.

153

Анонимен

преди 2 години

И Хемус извадихте...

152

тя

преди 2 години

А бонуси за алчните чиновници ,май няма да има! Ха, ха, ха !

151

тя

преди 2 години

Първият финансисг ,който не краде и има пари за бедните пенсионери !

150

Време за промяна

преди 2 години

Най-сетне мина актуализацията на бюджета. Добра новина и за пенсионерите и за бизнеса. И не по-малко важно е, че с актуализацията ще се харчат получени допълнителни пари от приходи, а не от нови заеми.

149

анонимен

преди 2 години

До Щерю КЪДЕ СПА 12 ГОДИНИ И НЕ ПОИСКА ОТ БОРИСОВ ГОЛЯМО УВЕЛИЧЕНИЕ АА СЕГА ЗА 3 МЕСЕЦА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СИ НЕДОВОЛЕН. МАЙ ЗАБРАВИ КАТО БОРИСОВ НАРИЧАШЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЛОШ МАТРИАЛ И СПОРЕД НЕГО ТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗМРАТ И ЗАТОВА НЕ ИМ УВЕЛИЧАВАШЕ ПЕНСИИТЕ. ЗА ДА ИМА КАКВО ТЕ ДА ОТКРАДНАТ.

148

Анонимен

преди 2 години

До минималната Ами, ако минималната е 370 и на другия изплащат по 600-700, то ще трябват 1000лв за двамата. За да хранят лъгалите с осигуровки и да няма бунтове от ръчкане на сегашните лъжци, които се осигуряват на МРЗ, накрая излъгалите се да плащат няма нищо да получават. И това ще си продължи и след 100 години, ако не погнат неплащащите осигуровки яко и даже в затвор да лежат. Защото тези се пенсионират и отиват пак в графа под минимума, пак реват за пари и няма спиране.

147

Анонимен

преди 2 години

До пенсионер Защото масово се осигуряват и плащат данъци на МРЗ. Даже повечето фирмаджии внасят на минимума и на края на годината лъжат, че имат по 2-3000 печалба за цялата година. Накрая колко да получат? По 1000лв пенсия при вноски на 600лв? Останалите са прецакани заради тези тарикати. Защото няма как държавата да даде примерно 300+600лв или 900лв, и на нелъгалия дават 300-400лв. Я да оставят тарикатите на заслужените им пенсии по 200лв, пък да видим дали няма да има за другите...

146

Анонимен

преди 2 години

До ИнженерБраво, колега. Явно си недооценен капацитет като Пацето. Я кажи сега 3 600 000 за какво ще стигнат по-напред. Защото една фирма с 5 работника на по МРЗ за година харчи 761х5х12=45900лв само за заплати. Т.е. тези 3.6 мил могат да помогнат на максимум 500 работника на МРЗ. Тук изобщо не говорим за инвестиция в стоки и т.н., защото фирмата с 5 човека би имала нужда от примерно 500 000 годишно. А в БНБ направо те чакат да отдадеш примерно стълбите за кафене и да печелят от наем 200лв.

145

минималната

преди 2 години

става 370 лева. А тези ,които са работели 40 години и със сегашна от 370 лева ще вземат 417 лева с преизчислението от 12.5 %. Следва ---НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ БЛЪСКАШ ДА РАБОТИШ фАЙДА НИКАКВА .

144

Гореща новина

преди 2 години

Ах недей...как така късно да открием тоя опулен Спасител пенсионерски !

143

ПроСоТо

преди 2 години

До Анонимен...И ПО-ДОБРЕ!!!!..Защото системата е такава-работещите да осигуряват пенсиите,а когато СЕГАШНИТЕ работещи стана пенсионери,СЛЕДВАЩИТЕ РАБОТЕЩИ ще осигуряват ТЕХНИТЕ пенсии!..Такава е системата!..Това,което ТиквоХунтата си позволи :- да взема и взема и взема КРЕДИТИ, само ни обрича на безкрайно задлъжняване !

142

Анонимен

преди 2 години

Важно е да се знае, че това увеличение на пенсиите ще е от данъците и осигуровките на работещите хора.

141

ПроСоТо

преди 2 години

Служебното си е направило изчисленията,тези от Бюджетната комисия-също..Сигурен съм,че пенсионерите,които ще получат увеличението, ще бъдат доволни..А вие-хейтърите,се молете да не стигнете до пенсия,че ще откриете,че не са ви осигурявали за троленето чорбаджиите ви..

140

Инженер

преди 2 години

Ще си позвола безплатен съвет към финансистите на партиите. Без депутати и техните заплати, бюджета ще спести около 3 милиона и 600 хиляди евра. Ще има достатъчна наличност за частните бизнеси. Достатъчно е само да ме пуснат в сградата на БНБ, за да им обясня как се печелят пари и как се управляват активи. Честито на политическите лидери, които свършиха парите от субсидиите за партиите си.

139

Значи:

преди 2 години

Все едно аз да съм начело на една държава и да представлявам законово 7 милиона души и по закона за държавния служител,аз нямам право да злепоставям държавата,да съдя държава и директно да предявявам претенции от какъвто и да е било характер към 7 милиона души, които са ме сложили аз да изпълнявам и следвам закона най-вече, а законопроектите на партията НДСВ с не знам колко пъти отказана регистрация все още незаконна поради административни нарушения са причинили пълна разруха в държавния сектор