15

икономист

преди 2 години

До наму По принцип съм съгласен с теб, но и при този подход пак няма всички да са щастливи, защото ще се запази разликата между стари и по-нови пенсии. За сметка на това обаче всички пенсионери ще получат някакво увеличение на доходите си. Какъвто и подход да се избере, трябва да се прилага по-често, защото нивото на пенсиите в България е много ниско, а животът на хората след пенсиониране е кратък...

14

неангажиращо мнение

преди 2 години

Моделът за пенсиониране е дълбоко погрешен. Най справедливо ще е всички работещи да внасят в държавен пенсинен фонд определена сума и всички пенсионери да получават еднаква пенсия. Който е имал висока заплата си е направил спестявания за старостта. Сегашният солидарен модел е много несправдлив. Доста хора в навечерието на пенсинирането отиват в отвъдното, други пък живеят до 100 години, къде е Киро на кирия.

13

Отново да кажа

преди 2 години

за да има справедлив подход първо трябва да има пари. За да има пари първо трябва да има бизнес, за да има бизнес не трябва да има административни тежести, бизнеса да плаща заплати, хората да си плащат осигуровките. Иначе ще го кажа по матиматически - процент от нищо е пак нищо. Както и да въртиш и да режеш - няма справедливост - само социално подпомагане. А докато дършиш хората по площадите вместо да им даваш заплати и работа всичките ти обещания за справедливост са лъжи.

12

Анонимен

преди 2 години

Ми,пари ще има.Парите на пенсионерите са в олигарсите,кошто са подсъдими,но Радев закри спец съда,зо да претупат делата по комунистически вариант- куче влачи,диря няма!В Словения са орязани парите на бивши комунистически престъпници т.н.номенклатурчици,както и на ДС ченгета,подкрепяли мафижтският режим.В България кога другарю Радев,Йотова и Корнелия???🤩

11

Бозав ти е мозъка!

преди 2 години

До икономист Много е лесно да е спаведливо но тия или са неграмотни или са психари!

10

наму

преди 2 години

До икономистИма спаведлив подход и той е за всеки според усигорителният принос!

9

мон

преди 2 години

Тия всички са за лудницата стия глупусти дето ги правят с пенсиите!

8

икономист

преди 2 години

До МП Съгласен съм, че няма справедлив подход за преизчисляване на пенсиите, но също така е ясно, че доходите на възрастните хора са мизерни и трябва да се увеличат.

7

Анонимен

преди 2 години

Политиците не заслужават гласовете на пенсионерите. Никой от тези популисти не заслужава. Години наред не се погрижиха за възрастните хора и ги оставиха да вегетират. 2 млн пенсионери сега ще гласуват. За кого обаче???? Няма за кого. Да гласуват олигарсите.

6

Анонимен

преди 2 години

Тия 120 лв не променят абсолютно нищо, тия които направиха така, че да спрат мечтите на хората за някакво бъдеще трябва да напуснат политиката завинагил Със неща ще ви дадем едни 120 лв да не искате промяна и пак да спрете да мечтаете няма да стане работа.

5

коптор

преди 2 години

До МПОбезмислят се усигорителните с тия простотии дето ги забъркват тези неадекватни хора!Единственият начин е преизчисление с осигурителния доход за 2020 и с изравнен коифициент за стаж!После пенсиите да се увеличават с равент процент с усигорителният доход!

4

Анонимен

преди 2 години

Тарикатите се увиличаха заплатите на 10000лв за един час ,явно за тях има пачки )

3

Проблема

преди 2 години

на комунистите е, че дори след като социализма се срина и минаха още 30 години, дето при всяко тяхно управление държавата се сриваше не се научиха, че за да раздаваш пари на пенсионери и т.н първо трябва да създаваш условия на бизнеса да работи и да раздава заплати. Да плащаш на фирми, по държавни поръчки на време да не блокираш работата с административни пречки. Те все още съществуват с мисълта, че парите се самосъздават, но печатницата спря отдавна, сега само труда създава БВП.

2

МП

преди 2 години

Несправедливи са всички планове за промяна на пенсиите.Минималната се увеличава а разликата между различните пенсии намалява.Дали си работил като миньор преди 20 години или като библиотекар разликата 10-20 лева а трудът който е полаган е много различен. За да се увеличат нормално пенсиите трябва да се увеличат нормално заплатите. Крайно време е. 31 години демокрация и повече от 12 ЕС.Къде са ценностите а?

1

Тия икономисти

преди 2 години

какво са се хванали за разхода. Че щели да се дават пенсии, ами че те хората ако работят и си получават заплатите в ДОО ще влизат пари, че и в бюджета и ще има пари за пенсии, ама ако седят по площадите щото не им плащат заплати им спират работата тогава е проблем. Проблема е, че хем Бабката Бележкова и Кацаров Антиваксъра спира на хората работата и парите, хем Гълъб Донев иска да увеличава пенисии. Е те това е двойна фльонга.