100

Радослав

преди 2 години

Проблема с преброяването е само 1. Държавата я мързи да попита себе си за всичко което я интересува! Цялата информация я има, ама трябва някой да си мръдне мързеливата трътка!

99

Анонимен

преди 2 години

Проблемите се появиха защото киберите в гдбоп не осигуриха системата

98

Смях

преди 2 години

Проблемите са си на НСИ и системата им за електронно преброяване. Как си мислите, че ще пусна в дома си / фирмата си абсолютно непознати хора. Там са ми парите, печатите на фирмите и други важни документи. Като са толкова нагли, че дори и глоби предвиждат, да си свършат работата в общините. Там ги има данните, които ги интересуват.

97

хахахаха

преди 2 години

много смешни оправдания,които би ги предвидило дете в трети клас,а вие какво очаквахте, да влиза по един човек на ден и всички да се преброят онлайн,пак задачка за трети клас,колко години ще са нужни?

96

кофти , МНОО КОФТИ

преди 2 години

В България положението с БРОЯ в администрацията на служителите,е плачевно, ЗАЩО:Сутрина отидох за да платя здравна осигуровка на самоусигуряващо се лице , в ЕН-ската община!Много добре е измислено,защото с карта се заплаща веднага, НО ! За да платиш трябва да те обслужи служител-КА,зад банката имаше 5 стола за 5/ пет/служителки,които ме гледаха като някакъв НАВЛЕК ,който им разваля рахатлъка,едната си пилеше ноктите , и ме препращаха към следващата , и така платих трудно, не 50% а70%съкращения

95

ха ха

преди 2 години

Ами като давате 1 седмица и един министър горещто препоръчва на всички да се преброят онлайн, Вие лично колко човека очаквате да се възползват, а?? Много или малко? И колко е много според Вас? Може би трябва да се договорим по колко човека в кои часове и дни да влизаме в системата. Това ли е което предлагате. АМИ СМЕШНИ СТЕ С ТЕЗИ ОБЯСНЕНИЯ.

94

Анонимен

преди 2 години

"...фалшиви заявки от Китай, Русия и Аржентина..."Допълни де, защо се срамиш - и от Швеция, а и други ЕС страни...Колкото до Аржентина и Русия - има ли представа смешкото, колко българи живеят там?

93

Анонимен

преди 2 години

Няма лошо да се преброим, няма лошо да е електронно, но това, че е организирано изключително некадърно е ЛОШО! Въобще няма да споменавам за подсигуряването

92

Анонимен

преди 2 години

До ИзвинетИ , амЪ:Явно защото 2019 година ГЕРБ са гласували закон да стане сега и от тогава насам самите те не са го променили(до 4.2021), а другите не са и имали толкова време в народно събрание да стигнат до него. А законите, добри или не, трябва да се спазват.

91

ИзвинетИ , амЪ:

преди 2 години

Какъв е тоя ЗОР за преброяване , НА СРЕД ПАНДЕМИЯ И ДРУГИ МНОГО ПОВАЖНИ НЕЩА ?Не може ли да се изчака поне 1 година , АМА ЯВНО ЗОР ЗА ПА-РИ-ТЕ , ....има ''някакви'' пари за при-СВОЯВАНЕ , та за тВА !

90

Анонимен

преди 2 години

Експерт пегасов! Ама пак по-добре го обясни отколкото разни други ***

89

Фактите !

преди 2 години

ИМА ДОСТА ПРОБЛЕМИ , ЗАТОВА , ПО СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ТРЯБВА И ВИНОВНИ , ЗАТОВА ИЗМИСЛИХА ---ХАКЕРИ !Абе хакерите са виновни !!!Калинките се множат , това е истината , и сред упраляващите , ВСЕКИ 2-ри е НЕГРАМОТЕН !

88

Анонимен

преди 2 години

гробаджии, радев ли купува инженеринг сампъл процесори и ги представя пред държава на цени като за релийз. ето така се правят далавери.само, че това, че модела, коровете и скоростта на процесорите са едни и същи не означава, че работят по един и същ начин при много клиенти. защото тогава е важно процесора колко лейнс слотове подържа, с инженеринг сампълите от ибей за 2000 лв имат малка бройка ленс.само, че това не го пише отгоре на чипа и държавата плаща за модерни сървъри, а вътре е боклу

87

Анонимен

преди 2 години

до кога ще купувате инженеринг сампъли ксеони за 1000 лв с ограничен брой ленс слотове? до кога ще лъжете държавата? в ebay xeon gold 128 cores 2000 usd. Същия процесор само, че не е QS струва 10 000 usd

86

Анонимен

преди 2 години

Електоратът на ГЕРП в България трябва да се пази! А бе откъде ги взехте тези IT-та бе? Но защо се учудваме, така е всичко което специалистите пипнат!

85

А.Е.

преди 2 години

Всъщност се оказва, че тези 250Гб идвали от мигрантите от Афганистан дето щурмуват границата. Всеки си носел по една флашка с нея искали да се преброяват и те. Динкоооо, къде си???????

84

Анонимен

преди 2 години

.......комплексна услуга, която на заден фон използва различни регистри. Тя проверява автоматично....да не може да се бомбардират сайтовете на Статистиката с фалшиви заявки.......се бомбардират сайтовете на Статистиката с фалшиви заявки......АЛОУУУ!!! ЧЕ КАКВА ИЗОБЩО РАБОТА СТЕ СВЪРШИЛИ ВИЕ, БРЕ, НЕГРАМОТНИЦИ! ЩОМ НЕ СТЕ ПРЕДВИДИЛИ ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРЕН ПРОБЛЕМ, ПРИ НАЛИЧИЕТО НА КОЙТО НЕ 200 ДУШИ ОТ КИТАЙ, , А 20 ТИЙНЕЙДЖЪРА ОТ СОФИЯ МОГАТ ДА ВИ СРИНАТ СИСТЕМАТА!

83

Жалко за народа

преди 2 години

Преброяване на дивите зайци 2 - Екшън! Май новата кинопродукция на НСИ няма да се събере в отредения от някой срок.

82

Деди

преди 2 години

Облаци, чадърчета, компютри, компоти. Като обикновен човек си обяднявам, че системата е пак на гол тумбак - чифте пищови. Кой мозък е решил, че в БГ може да работи адекватно някаква програма, ефективното действие на която е функция от връзката й с ред други бази данни? Точно пък в БЪЛГАРИЯ?! Където информационната сигурност е фикция! А "бомбардирането" от чужбина не е за коментар. Неща...ници!!!

81

А.Е.

преди 2 години

Мен ми е чудно, кой беше този гений, който реши че online преброяването може да се прави в рамките само на 10 дни? Е как тогава никой не се сети, че в такъв случай всички ще се юрнат едновременно, просто защото няма много време? На всичкото отгоре системата има капацитет от 5000 едновременни потребителя и около 200 хил на ден: за 10 дни това са 2 мил макс. Един период от 2-3 месеца, в който сайта да бъде достъпен, можеше да реши толкова проблеми.