128

Хакера

преди 2 години

Хаха. Хайде пак оправданията с хакерите. Смешни сте вече.

127

Анонимен

преди 2 години

тази услуга за преброяването допуска до 5000 потребителя едновременно да попълват данните си. данните , които попълва един потребител са около 5-6 килобайта. така че бандуит до 1 гигабита в секунда може спокойно да поеми 200хиляди потребителя да работят едновременно. Услугата им е бъгъва , защото ограничава броя на потребителите.Нали купиха суперкомпютър в софия техпарк, с няколко пета байта сторидж и 100 сървъра, бандуитът е 10 гигабита в секунда. да го използват за преброяванет

126

Анонимен

преди 2 години

Ще се срине, ами! Калинки на превратаджийската хунта са го правили...

125

Анонимен

преди 2 години

Разходите по това удоволствие са близо 23 милиона и то не работи

124

Анонимен

преди 2 години

Хакнали са им сертификата....здравния сертификат

123

Анонимен

преди 2 години

"""""Сайтът за "Преброяване 2021" се срина""""" ----- Хайде, доброволно предайте в ръцете на хакерите личните си данни!!!! -))))) Както се казва в такъв случай "Абе, хубава работа ама...." -))))))

122

Сержант от запаса

преди 2 години

До Анонимен 84 --- Естествено, че Линукс. Сигурността, неуязвимостта и още много плюсове са в екшън. Уиндоусите не се зле, но САМО ако ползваш допълнителен софтуеър: спай-ботове, сиклийнъри, блокираш разни програми и още много неща, които отнемат време и ПАК нямаш сигурността да речем на Debian или анонимността на Qubes OS. Tor e бивша военна програма, изоставена отдавна, а онези, които си мислят, че им върши работа, за да се скриват в нета са жестоко излъгани.

121

тото

преди 2 години

Да се пишем всички, че жиаввм в Росенец

120

Анонимен

преди 2 години

Сега ще ви кажа няколко неща. Първо , когато в бг е ден, китай спи, ей сега хакерите от китай ще станат през нощта да атакуват държава, за която даже не знаят къде се намира. Второ, преди малко говорих с един мой много добър приятел от Европа, той се е опитал да влезне на сайта, но не може, сайта е само за бг ип-та. Трето, както казах по долу, сайта има пинг, всеки с минимални познания на линукс ще му разкаже играта. Четвърто, провайдера няма вина , той не може да ти защити сървърите. Смях :))

119

А.Е.

преди 2 години

Също така като се регистрирате НЕ кликайте на линка, защото той отива към френски сайт, вместо това копирайте текста със българския адрес, който е накрая на мейла

118

А.Е.

преди 2 години

Никакави атаки от вън не е имало: първо достъпва се само от български IP-та, никой от Китай дори не може да се доближи. Второ 250Гб атака сваля Гугъл, Микрософт и Амазон едновременно и струва майка си и баща си да се организира. Кой луд ще дава толкова пари за един кирлив сайт за преброяване на толкова важна и голяма държава като нашата: те даже не могат да ни намерят на картата....

117

А.Е.

преди 2 години

Сайта работи на сървър, който поддържа макс 5000 потребителя. При повече крашва. Програмистите не са виновни, а този който е решил да не плаща за няколко допълнителни сървъра които да работят във клъстер или още по-елементарно да добави една опашка, където да изчакват след 5000-ия потребител: като цяло работа за няколко дена. Инак *** въпроси от типа колко квадрата ти е кухнята и дограмата енергоспестяваща ли е...

116

Анонимен

преди 2 години

Бе 250 гигабита атака щеше да се види по целия свят, но само тука се говори за такава атака. Пълни глупости.

115

Анонимен

преди 2 години

130 знаеш ли какво са 250 гигабита? Такава връзка може би няма БТК към чужбина за цяла България. Ако китайци пуснат такъв трафик към един data center, системите ще ги спрат на първата секунда, като говорим още от доставчиците на ниво континент. В момента говорят пълни глупости за атаки. Странно всяка нова услуга на администрацията ни я атакуват, а на банки, частни фирми и т.н. атаки няма грам. Писал съм сайтове с милиони потребители, атакувани са били, но странно не са спирали никога.

114

Анонимен

преди 2 години

До 132 ти явно падаш от марс. Ами нали имало атака от 250 gbps. Кой се занимава с атаките? Точно кавалите в гдбоп. За да не работи сайта заради атака са виновни ГДБОП Каже е престъпност!

113

Анонимен

преди 2 години

131 Вярно ли програмистите не са виновни? В 7ч сутринта се преброих без проблем. В 8-9 сайтът почна да пада и познати не успяха. Вчера също странно в ненатоварени часове няма проблеми. Та хакерите атакуват някак си странно в часовете, когато хората искат да ползват услугата, а в другите не. Или просто сайтът е разписан да държи примерно 5 човека накуп и не е тестван и оптимизиран и сега с по 200 ползващи го умира? И какви са тия 250 гигабита от Китай? Едва ли има такива връзки до там.

112

Анонимен

преди 2 години

137 ГДБОП в случая нямат нищо общо. Все едно да търсиш отговорност от КАТ за автобус, който се е разпаднал насред магистралата, щото е правен с краката.

111

Анонимен

преди 2 години

За уволнение са тези некадърници в ГДБОП Киберпрестъпност. Това е петно върху страната, не толкова заради самите хакери, а заради това, че не можем да се справим с тях. Некадърно реализирана система, некадърна администрация на системата, некадърно подсигуряване, липса на политики и процедури за защита. ПЪЛЕН ПРОВАЛ

110

ММ100

преди 2 години

Голям смях с това преброяване.После елате ме глобете,че не съм се преброил...знаеш ли кога ще си платя глобата. Кога *** фаните за ***! Манадфи смотани продажни!

109

Анонимен

преди 2 години

129 А какво очакваш от фирма, чийто основен бизнес е аутсорс? Продават надути като св хора на час и търсят максимум надценка. Ако става с 1, печелят от продажба на 5, даже 4мата да не стават за нищо. Ако има умения и иска повече, не е ок, щото бута печалбата. Изпълнение в кратък срок и без задачи за дооправяне(още часове) е загуба. Седмица трябва да минава за година. Такава фирма като цяло няма шанс да хване сериозен проект и да го изпълни. Ни хора има такива, ни работи в срок за клиентите си.