146

Анонимен

преди 2 години

Вчера само 17533 бързи теста и 8266 PCR теста, а капацитета на лабораториите позволява извършването на над 120 хиляди PCR теста на ден и много повече бързи теста. Трябва РЗИ-тата да се стегнат и да пращат на тест хората в риск.

145

Анонимен

преди 2 години

Смъртността в различните държави ясно показва ползата от ваксините. В държавите, в които имат над 50% ваксинирани, смъртността сред заразените спадна около 25 пъти. В държавите като България, в които има малко ваксинирани, смъртността спадна с малко - в България през март-април умираха 3,5% от заразените, а сега умират 3,1%.

144

Реалист

преди 2 години

25799 взети проби, хвала на такива неуморни хора, като вземащите пробите. За тяхната скорост,всеотдайност и най-вече неуморност искрено им завиждат механиците на Формула 1. След 18 месеца всекидневна работа не е забелязва умора и дори се подобрява бройката на взетите проби. Всъщност някой обръща ли с каква скорост се взема една проба, вероятно всички които дават проби са спринтьори на къси разстояния и Българите се тълпят ли тълпят от ранни зори всеки ден да дават проби.

143

антиваксър

преди 2 години

До Анонимен 152 Първо, "забравихте" да коментирате, че смъртността им сега е, като преди ваксините. Второ, как разбрахте, че няма нищо общо ваксинацията със смъртността, след като е най-висока именно по време на ваксинационната кампания? Кампанията започва на 27.12, ама за колко време се провежда? Да не са ги боднали за един ден? Освен това много често смъртта настъпва след втората доза, така че точно отиваме към февруари.

142

агапит

преди 2 години

До Що така в Израел...ти остави ..що така в Израел..ами питай...Кво става в Гърция? Открили няколко случаи на щама "МУ"...на който не действат никакви ваксини....тц тц тц! Га-мо-ти Мицотаки!

141

Анонимен

преди 2 години

До От Берлин Той лъже за това как се отчитат случаите. НЕ представя никакви данни как се случва това, просто "предполага". Въпреки всичко твъди че е "проверил" и това са "факти". Мне, моето лъжливо анти-ваксърче, не представяш факти за "допусканията си". Нещо повече. Интензивните отделения за Ковид пациенти са, без никаква изненада, ОТДЕЛЕНИ от останалите интензивни отделения, а РКИ дава инфомация САМО за тези за Ковид, но момчето е прекалено незапознато!

140

Бафомет Витанов

преди 2 години

Аааааах! Колко сте манипулативни! Защото случаите намаляват....слагате до цифричката за нови случаи 1564..тази на починалите изобщо! 19000!!! И си мислите, че ние трева пасем...и не можем да усетим как прогнозите на Козела се сриват?!..Нищо!! Идва Видовден,,,когато "всичко тайно..ще стане явно".

139

neutralen

преди 2 години

От 2 месеца съм много зле не знам от каква болест . След доста разкарвания по лекари , неправилни диагнози и лечения днес трябваше да вляза в отделение поне 3 дни за да ме изследват . Плановите приеми са спрени . Лекарят дори не ми се обади . Като се обадих не знаеше какво да каже . Аз ще съм в статистиката на тези , които умират заради вируса .

138

Анонимен

преди 2 години

До антиваксър Пак не позна :))) Израел започна ваксинационната си кампания на 27 декември. При тях пика на третата вълна беше в средата на февруари, както при САЩ, Италия, Испания и т.н. Няма никаква връзка между ваксинационната кампания и броя на позитивните, освен че те по това време имаха много малко имунизирани, за да предотвратят голяма такава. Пробвай пак.

137

От Берлин

преди 2 години

До 145 Анонимен:Браво, поне си изгледал и разбрал видеото... Следваща стъпка=>Сравняване на официалните документи и статистики, на които въз основа, той прави изводите... Трябва да се внимава, че се нароиха много Fakes и от двете страни!!! ;]

136

антиваксър

преди 2 години

До Анонимен 149 И аз за нея говоря. Израел има ниска смъртност при втората вълна, преди разрешението за ваксините, високата им смъртност е при третата вълна - по време на ваксинационната кампания. В момента смъртността им е, като при втората.

135

Анонимен

преди 2 години

До антиваксър Говорим за жетвите на Корона вируса, а не за общата смъртност. Пробвай пак.

134

Анонимен

преди 2 години

До До 144/146 Те отдавна го знаят, защото им е казвано вече стотици пъти. Нарочно се правят на неразбрали. Целта е ясна: да се повтарят опорките. Ясно им е за бруталната смъртност сред неваксинираните, ясно е и за сравнително ниската смъртност сред ваксинираните държави. Това е факт, който не може да бъде заобиколен от анти-ваксърите, затова реториката им се премести върху позитивните, но СТАРАТЕЛНО ИЗБЯГВАТ критичните и смъртните случаи. Очевидно е!

133

антиваксър

преди 2 години

До До 144 146 Така беше и преди да започне ваксинацията. Сега сетихте ли се къде е причината за разликата между България и Израел.

132

До 144

преди 2 години

В израел имат по 10 -15 хиляди нови случая на ден но умират по 30 - души на ден. В България има 1500 - 2000 нови случая но умират по 60 ден. Сега сети ли се к'во прави ваксината? Ваксината като всяка друга ваксина не предпавзва от заразяване.

131

Анонимен

преди 2 години

До От Берлин Каква "туба" бре? Питах те за СЕРИОЗЕН източник, не за бълнуванията на някакъв антиваксър! Момчето лъже на всяка крачка (но добре се презастрахова:казва, че това си е "негово мнение" :)) ). Например, когато един ваксиниран се окаже в СЪС СИМПТОМИ на коронавирус, тогава има пряко отношение към последиците/ефективността ОТ ВАКСИНАТА. ЗАТОВА трябва да се докажат клиничните сходства. Примера с катастрофата: НИКЪДЕ не показва,че такава е практиката - само го "допуска". Доказателства НЯМА

130

Що така в Израел

преди 2 години

По 10 000 на ден заразените, там нали почти всички се ваксинираха. Сега кво се оказва, че ефективността на ваксините е дори под 60%. Излиза, че и при Ковид като при грип трябва да се ваксинират рискови групи. И що пак почнаха да броят умрелите. Хора умират всеки ден, но виж друго си е като почнеш да го съобщаваш ежедневно психологическия ефект е друг. А нещо казват ли за имунитета на преболедувалите, че е много по траен и май май доживотен.

129

Анонимен

преди 2 години

Починалите сега са си направили избора избрали 6а да не се ваксинират. Защо трябва да ми е жал? До вчера сигурно е обиждал във форумите ваксиниравите, но днес е в моргата.

128

Анонимен

преди 2 години

До От Берлин Я дай си източника да я проверим тази работа.

127

Анонимен

преди 2 години

Е то като са ваксинирани 80% какви да са в болниците бе, останалите 20% деца които са неваксинирани, от елементарна математика не разбирате ама много давате акъл. Добре, че и програмисти не можахте да станете от четене на фейсбоклука, че да дойдете и на мен акъл да налеете.