128

Анонимен

преди 2 години

Не е избързала вълната, а вие грешно сте смятали. То и аз, простия работник, разбрах, че края на август ще е сериозно влошена ситуацията, пък ти как не си чул, не знам.

127

Анонимен

преди 2 години

тоя Кацаров излезе още по-гаден и от гелосаният. ти да видиш

126

Анонимен

преди 2 години

Все е имало *** министри, ама чак толкова като тоя! Изречение шедьовър -ковид вълната била избързала и не се налагали мерки.Радев,Радев,къде ги събира тия за министри?

125

Анонимен

преди 2 години

Дианче, ич та няма.Викай смяната, овреме.

124

Анонимен

преди 2 години

Според моите изчисления закъсня с една седмица, но иначе ме изумява преразхода на правитеството за социални разходи като пенсии, аз лично очаквам да ми вдигнат стандарта и от там да дойдати за пенсии, не преразходи по комунистически.

123

лъжец

преди 2 години

В момента Стойчо Кацаров лъже по БНТ.

122

Диана

преди 2 години

До МИН.д-р КАЦАРОВ.... Правилото е, където има проблем у нас да се търси БСП и СИЕ! - само те правят всички мръсотии...Още преди 30 години започнаха слалома "след мен потоп" и той си върви с пълни сили и днес...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!

121

Факсини

преди 2 години

Covid19/Corporate-Sponsored Fear Mongering

120

Диана

преди 2 години

До от 82 Никой не е разбрал това, но е факт и касае може би наши специфични качества на организма, културата, храната, водата и т.н, както и вероятни особености на самия вирус - може би ние не боледуваме, но той минава през нас и не знаеш какви поражения остава след себе си...

119

какви са тези

преди 2 години

експерти? Мориарти не е казал, че вълната ще е по-ниска. Той е експерта.

118

МИН.д-р КАЦАРОВ....

преди 2 години

АБЕ , ТАЯ ВЪЛНА ОТ КОВИД -19....ПАК ИЗБЪРЗА !!!!....ДАЛИ НЕ Я Е ПРАТИЛ ПАК , НЯКОЙ ОТ ГЕРБ ИЛИ БОРИСОВ....???!

117

Диана

преди 2 години

До от 82 Бъркаш, защото условията в различните държави са различни. Не можеш да кажеш , че всички държави се влияят от всички условия. Комбинациите от условия в даден момент навсякъде са различни и по интензивност и по мащаби...Днес англичанинът пътува и без ваксинация, но в случая не това е важно, според мен - той може да стане приносител на вируса и без да се разболее! Предпазването от вируса е съществен елемент от живота им, което също има значение..А глобално има значение и самия човек

116

от 82

преди 2 години

до Диана - И все пак не разбрах защо в България примерно, където има малко ваксинирани няма такъв скок на починалите през 2021 спрямо 2020 (https://worldometers.info/coronavirus/), а във Великобритания да кажем има при толкова много ваксинирани? Тук сравнявам България 2020 с България 2021 и Великобритания 2020 с Великобритания 2021 (не Бг с UK)! Уж ваксинацията трябваше да помогне за това да има по-малко заразени и починали, а числата показват друго. :) ... Шарани има, но в Бг явно са малко!

115

Диана

преди 2 години

До Анонимен121 Лошо, лошо! А вирусчето си е съвсем живо, няма защо да го правиш на медийно, значи..Различните медии му реагират също различно..Например БиБиСи излъчваше всеки ден време за въпроси и отговори за вируса и пандемията, където всеки можеше да попита всичко за вируса и да получи отговор от компетентни хора..Същата медия отделя всеки ден много време за разни коментари и предавания за вируса, за здравната система и нейните проблеми, за разни случай и никой там не се стресира от това

114

от 82

преди 2 години

до Диана - Условието на задачата е да се сравнят 2 неща при равни други условия т.е. в единият случай имаме ваксинирани, а в другият нямаме. Ясно е, че има още 100 фактора като щам и т.н., които влияят на ситуацията, но те влияят както в държавите с повече ваксинирани, така и в тези с по-малко (равни др. усл.). Англичанинът след ваксинацията пътува повече отколкото преди нея, но предимно ваксинираните т.е. уж защитените и дори и да се заразят, не би трябвало да умират, а случаите се увеличават!!

113

LOL

преди 2 години

Сега, ако кажат, че 10-15% ваксинирани са спрели вълната ще са царе!

112

Анонимен

преди 2 години

Никой не може да каже колко точно са преболедувалите, защото никой не иска да знае, Кацарче. На вас ви плащат на ваксиниран, нали? Трябва да има шок и ужас, за да съберете повече клиенти, да има повече пара. Разбираемо!

111

Анонимен

преди 2 години

Ами да спре да изчака вълната, за когато са я планували.

110

Диана

преди 2 години

До от 82 Проблемът ти тук е, че не си съставил точно условието на задачата, а и всичките коефициенти са приблизителни. Ако искаш да разбереш връзката между разпространението на заразата и броя заразени хора, трябва да вземеш в предвид и времето и скоростта на заразата както и щама, да не говорим, че в много страни бушуват повече от няколко щама..Важен фактор тук е и пътуването на хората от региона - естествено един англичанин, пътуващ често из цял свят, ще има повече възможности за зараза...

109

Анонимен

преди 2 години

До ДианаЕми не верват, значи по малко заразени, верват, значи трупове по улицата, толкова за медиийния вирус, капиш моме.....хахахахаха :)))