114

до 122

преди 4 месеца

Дори сте по- отколкото сме предполагали. По-по-най. На теста не му трябва жив вирус. На него му трябва протеин от вируса.

113

Анонимен

преди 4 месеца

До до 116/122 Ако беше станал лаборант, щеше да знаеш всички тези неща, от които така силно се вълуваш, че даже и изказваш "мнение". За твое съжаление, за лаборант се учи.

112

Анонимен

преди 4 месеца

Антигеннен се прави за 10 и излиза до 15-та минута. PCR също се прави за 10 минути и излиза между 20 и 48 маса. Експресен и по- бързо. Много от болниците и почти всички лаборатории правят такива. Там работят по повече от един човек (представи си). Дори има такива (ена1111), които идват до вас да ти направят тест. Но като не се интересуваш, как да знаеш. Плямпаш като екваториално пернато животно.

111

до 121

преди 4 месеца

Я ми дай пример за такъв тест до сега за Вирус предаващ се по-въздуха, дето се прави в нормална лаборатория. а за капацитетите - България не е други държави, ПСР почти не се практикуваще до 2020 у нас, а в другите държави е масов тест от 10-летия, но масов тест за неща дето не летят по въздуха и с тампона е безопасно да се работи, ако не го ближеш!

110

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 121 "и да се поставят под съмнение тези практики и мерките за безопасност на пресонала е просто смешно" Неграмотните анти-ваксъри нямат за цел да водят нормална дискусия, а да саботират такава, с подобни "въпроси". Факта, че ги повтарят след като са получили вече съответните отговори, го демонстрира прекрасно. Също така са напълно наясно с дейността си, която няма нищо общо с информираност и всичко общо с разрушаване на наормалността и диалогичността в обществото.

109

до 116

преди 4 месеца

колко време ти трябва да събереш на 1 място Много Проби?! За колко време вируса Умира и се разгражда извън тялото на тампон?! За какво тестваш при това положение! Не сме толко ***, за колко ни мислите!!

108

Анонимен

преди 4 месеца

До 104 Въпрос - Има страни, в които се правят много повече тестове, отколкото в България; Тестовете не са български феномен. Технологиите и начините на боравене с тези тестове са отработени на световно равнище - и да се поставят под съмнение тези практики и мерките за безопасност на пресонала е просто смешно. Да не говорим, че това е преливане от пусто в празно

107

Смях!

преди 4 месеца

Почвам да обикалям интензивните , да видим от къде ги вадите тези лъжи !!! Ако няма хора, почвам с тоягата !!!

106

Анонимен 22

преди 4 месеца

Здравословното състояние на хоратата влиза в категорията "лични данни". Никой няма право да ти ги изисква освен съответните органи. От къде на къде ще ни ги иска всеки от улицата. Това е незаконно. Тези мерки са безсмилени, защото няма как да се упражнява контол. Освен това по цял свят вече се водят дела за дискриминация и защита на личните данни. Нека се пробват.

105

do gt

преди 4 месеца

Добре се живее при Радев. Вижте как създава места само за ваксинирани. Бойко Борисов никога не е делил с мерките си хората на ваксинирани и неваксинирани. Но Илко помярски руски го прави

104

Анонимен

преди 4 месеца

До Клоунски Свят Аз не те питах колко са го правили "твоя". Аз те питах дали си питал "приятеля" ти лаборант, колко време им трябва да направят един ПСР тест най-бързо. Да четеш можеш ли?

103

до PCR-специалистите

преди 4 месеца

Доколкото ми е известно, RT-PCR е единственият, които се използва за COVID, защото при него РНК се превръща в ДНК преди амплификацията. Обикновенният PCR работи директно с ДНК. При RT-PCR - реакцията резултатите стават за около два часа. Едновременно се обработват серии от много проби, затова, предвид не малкия брой държавни и частни лаборатории и PCR-апарати в България не е никакъв проблем да се направят 6000 проби за 24 часа, с които започна тази "дискусия". Могат и повече.

102

гт

преди 4 месеца

Става страшно. Затваряйте...

101

Клоунски Свят

преди 4 месеца

До Анонимен - 101 Моя като го прави декември м.г чаках 2 дена, а знам че дежуреха до 22-23 часа да станат последните партиди - реално над 12 часа смяна. И това е стандарта - 48 часа , 24 ако си за пътуване в чужбина (реално едното е през ден, другото е на другия ден ти е готов). То на човека му писна, да не говорим колко са смешни парите (към болница, не тотално частна) и от скоро вече не работи там.

100

Анонимен

преди 4 месеца

До до 107/110 Вече ти се отговори на този въпрос, но както казах и по-рано - анти-ваксърите не обичате да четете. Затова сте анти-ваксъри.

99

Реалист

преди 4 месеца

за 24 часа само Имената върху Пробата не може да напишеш на 21 000 души, да не говорим да ги тестваш!

98

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 106 "Никой не ти налага да се ваксинираш и дали ще се ваксинираш изобщо не ме интересува" Буги смях и съжаление нати-ваксърските нагалси, че на ваксинираните им дреме за анти-ваксърските неща. Васкинираните се интересуват от тяхното си здраве и от това, живота им да продължава без нови големи затваряния. Анти-ваксърите се дискутитрат дотолкова, доколкото са част от проблема. Иначе на никой ваксиниран не му пука какво ще стане със здравето на един анти-ваксър.

97

до 107

преди 4 месеца

да сметнем, дори 15 минути на тест, това са 4 на час, 32 за 8 часа на и това при положение, че някой приема пациентите и им взима пробата! до 21 000 знаеш ли колко хора ти трябва за тази операция да става на всеки 24 часа?!

96

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 103 От коментара ти се разбира, че списваш от 13-та "глуха"! Оттам и озлоблението ти към тези дето са в 10-та "глуха"! Разбирам те, но няма да ти вляза в положението!

95

Анонимен

преди 4 месеца

До до 104/105 Слаб си в троленето, но е любопитно, че анти-вакъсрчетата не отговаряте на никакви въпроси. Явно си знаете за какво сте тук.