24

Анонимен

преди 8 месеца

докато е незаконна така ще е не само там.

23

Алтер

преди 8 месеца

Там са постоянно под наркоза, пушат опиум на поразия.

22

Христо Христов

преди 8 месеца

"Вашингтон е похарчил приблизително 8,6 милиарда долара между 2002 и 2017 г., за да ограничи търговията с наркотици в Афганистан и да прекъсне приходите на талибаните, според доклад на SIGAR за 2018 г." - а в статия от 2014та си пише, че добивите се увеличават с всяка изминала година и 2014та е връх в производствоно на опиум.ПП. Така, че новините за "борбата с дрогата" са си гола пропаганда за евроатлантическия до'битък.

21

Христо Христов

преди 8 месеца

"Талибаните забраниха отглеждането на мак през 2000 г., когато търсеха международна легитимност" - не заради някаква "международна легитимност", а заради религията им си го забраниха... ПП. Също както в Либия беше забранен алкохола.

20

Анонимен

преди 8 месеца

Цялата работа в Афганистан не е заради мака, демокрацията или талибаните, а заради огромните находища на ценни метали в планините Хиндуктуш, на приблизителна стойност 1 трлн. долара - особено литий - стратегически метал, който и руснаци и американци искат да докопат. Хиндуктуш обаче, се контролира от талибаните. Който може, да си отговори, защо всички се пънат за Афганистан.

19

Анонимен

преди 8 месеца

Цялата работа в Афганистан не е заради мака, демокрацията или талибаните, а заради огромните находища на ценни метали в планините Хиндуктуш, на приблизителна стойност 1 трлн. долара - особено литий - стратегически метал, който и руснаци и американци искат да докопат. Хиндуктуш обаче, се контролира от талибаните. Който може - да смята.

18

Анонимен

преди 8 месеца

При нас слагат на кифлите. И се продават в магазините като макова кифла с мармалад.

17

Анонимен

преди 8 месеца

Мак се отглежда и у нас. Има си правила и се контролират.

16

Анонимен

преди 8 месеца

До 13. Ти пък. Талибаните са културни виждат се на снимката. Не са черни и опасни.

15

Анонимен

преди 8 месеца

До15,16. Много знаете , ама друг път. Най много наркотици се насочват към Русия. И от там по северния към Европа. Това е сигурния път.

14

Ален мак

преди 8 месеца

Обикновено, когато американците преборят комунизма, се получава това.

13

Анонимен

преди 8 месеца

Поредната статия да се направят талибаните по-черни от Дявола.............оставете хората да си управляват държавата..............явно по-голямата част от населението ги подкрепя!!

12

Анонимен

преди 8 месеца

Макът се гледа в САЩ от векове..............и с талибаните, и без тях!!

11

Бг селянин

преди 8 месеца

Тези ме убедиха от сега нататъка да сея поне половината ниви със мак .Ние тука умряхме от глад са чудим как да преживяваме оня там бил прос ,ама си знае къде е парата -- даже не ми трябват слънччеви панели и дълбоки кладенци у барата вода колкото сакаш .

10

ЩАС

преди 8 месеца

Амфетките им изядаха главата на афганистанците. За какво да се инвестират луди пари във войни за опиум, като един студент по химия може да ти забърка *** в мазето за жълти стотинки. На пазара цената и на едното и на другото е една.

9

Анонимен

преди 8 месеца

тея талибанци кат борисов-наркотиците ги държат във властта

8

Пророк

преди 8 месеца

Виждам САЩ. Хърбави афроамериканци без помощи умират от глад по улиците.

7

То на НАТО

преди 8 месеца

Въобще не им пречи всяка година да си правят по няколко учения точно когато им е реколта с истински муниции и да им срива всички плантации и административни центрове заедно с прилежаюа инфраструктура , каквото си поискат щатите това могат да си правят със брадатите ,могат да ги накарат групово да плачат щом само чуят някакво бръмчене на самолет ,ако ще и делтапланер да е. Те вече няма да бъдат признати и за държава ,така че може всичко .

6

Кал-Ел

преди 8 месеца

До 3. Производството на хероин по времето на талибаните е било 12-14% от световния добив, след като се нанесе НАТО, производството се вдигна до 74%. Да не се чуди някой, защо талибаните ще станат най модерно въоражените. Оръжейните доставчици ще полудеят от печалби а западна Европа ще го отнесе.

5

Анонимен

преди 8 месеца

Да ви имам и журналистите.... "Незаконната търговия..." А законна има ли?