34

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

Авторът е бакалавър по екология, виж сайта им.никога не е работил като такъв, иска се магистратура.Да сега са пръснали над 1.5милиарда, според сайта им.Интересно кой им ги дава?И за какво?

33

Анонимен

преди 2 години

Дали Бил Гейтс се е отказал да посипва с още пепеляк да затулва Слънцето?

32

Няма голяма разлика

преди 2 години

между екомафията и фармамафията. И двете смучат милиарди и плашат с хората с измислени чудовища. И в същото време сами раждат чудовища - имало глобално затопляне, поради което десетки милиони кафеви всяка година нахлуват в Европа; смъртоносен вирус, заради който нямаме вече право на свободно движение; задължителна ваксинация, от която ще измрат много повече хора, отколкото от вируса... Кога цивилизованото човечество ще проумее колко е *** играта им и ще ги линчува?

31

Анонимен

преди 2 години

До opaВъпроса не е дали сме порастнали достатъчно за да контролираме климата на нашата планета, а имаме ли стремежа да се развием до такова научно и технологично ниво, защото такива човечета като Георги Стефанов проповядват единствено застой и деградация. Ако концентрираме усилията си в тази посока, сигурен съм не далечно бъдеще ще имаме нужната технология и инфраструктура за глобален климатичен контрол, но днес не инвестираме в наука, а в ограничения и забрани.

30

Анонимен

преди 2 години

Поредната доза екоталибански заклинания и клетви, с две думи пълни глупости. Пожарите не са рекордни, рекордно е тяхното отразяване по медиите, защото зелената секта всячески се мъчи да си легитимира античовешката идеология.

29

Анонимен

преди 2 години

морето стана бетон, дървета сичко продадоха да приберат некой лев

28

Анонимен

преди 2 години

В Шумен изсякоха дърветата, и в Пловдив, сега в Перник.

27

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

Планетата ще спре да гори като се узапти раждаемостта в определени континенти.Няколко милиарда не- и полу-грамотни живеят от помощи, горят гори и поля, търсят всякакво препитание и неуморно се плодят. И разбира се искат да дойдат в ЕС. При нас.При почти 8 милиарда население, като всеки ден се раждат над 190000, нищо добро не ни очаква.Огромни тълпи от гладни скакалци са на прага на развитите страни.

26

Анонимен

преди 2 години

Еми що я палите?

25

Инсайд

преди 2 години

Бай *** отново е на върха на информационната пирамида и е разконспирирал измислиците за вируси, климатични промени и наличието на рептили сред нас. Бай *** не е много умен, това е повече от ясно.

24

Ха

преди 2 години

Планетата я палят, не гори ей така !!! Просто хора за шепа пари, правят невероятни неща !

23

ОК,

преди 2 години

АЙДЕ БЕГАЙ НА МАРС ЗАЕДНО С КОЛЕГИТЕ СИ ГРАНТАДЖИИ...

22

opa

преди 2 години

Светованта екосистема е динамична, имало е хиляди драстични климатични промени в миналото и така ще бъде и за в бъдеще. Не сме порастнали достатъчно да можем да предотвратим очакващите ни катаклизми. Цивилизация от тип 0 (скалата на Кардашев) няма как да има какъвто и да е контрол върху климата, да не говорим за превенция на природни бедствия или климатични промени. Просто една по-силна електромагнитна буря ще ни върне бързо в 18ти век, и никой нищо не може да направи.

21

Боянчо калпазанчо

преди 2 години

Шуменският кмет отсече 5000 дървета в града през мандата си и 50000 дървета на шуменското плато, разрешил е рязанео на дърва по улиците и горенето на дърва за отопление. Риосв шумен си бара топките и нищо не прави по въпроса

20

Анонимен

преди 2 години

БЕ КАК НЕ ВИДЯХ НЯКОЙ ЕКОЛОГ ИЛИ ВСИЧКИТЕ ТИЯ БИЗНЕСМЕНИ, ГРАКНАЛИ ЗА ЗАТОПЛЯНЕТО, ДА ЗАСАДЯТ ГОРА? А САМО СТОЯТ НА КРАНЧЕТО СЪС ФОНДОВЕТЕ...

19

Анонимен

преди 2 години

НЯМА ДА С Е ИЗНЕНАДАМ, АКО С Е ОКАЖЕ,ЧЕ ПОЖАРИТЕ ГИ ПРАВЯТ ТАКИВА КАТО ТОЯ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, ПОСЛЕ ДА РЕВАТ О ТВ ЗА ГЛОБАЛНАТА ДАЛАВЕРА, ОП, ЗАТОПЛЯНЕТО! ЧЕ ДА ПРАЯТ ПАЧКИ...

18

Анонимен

преди 2 години

Инерцията на глобалното затопляне е необратима и точката на пречупване предстои. Полярната шапка ще се стопи и ще спре Гълфстрийм. Резултатът ще е нов ледников период в Северна Америка и Европа. По другите континенти пък жега и разрастващи се пустини. Ниските места ще бъдат заляти от вдигащото се ниво на океана. Разбира се не по цялата земя положението ще е бедствено, но изброените бедствени зони ще доведат до огромен мигрантски поток, който пък неминуемо ще доведе до конфликти НАВСЯКЪДЕ.

17

Анонимен

преди 2 години

Бай *** не вярва в глобалното затопляне, нищо, че климатът чувствително се е променил пред очите му през последните 20 години, а какво да говорим за последните 40 години. В Бургас всяка зима си изравяхме колите с лопати, а 30 градуса през лятото беше рядко срещано явление. Сега зима няма и сняг пада веднъж на 5 години, а лятото не можем да дишаме нощно време.

16

Димо

преди 2 години

Гори защото това в голямата си част са умишлени палежи видно от камери в Гърция и Турция и няма нищо общо с климатични промени.

15

друг еколог

преди 2 години

Колкото до пожарите, те се случват всяка година, особено в Амазония. Спомнете си за пожарите там през 2019 г. Надигна се голяма врява, дори използваха повода за политически натиск бразилският президент да подаде оставка. В последствие се оказа, че този пожар е бил най-малкият за 13 годишен период. Екоталибаните използват всеки повод (дори всеки по-горещ ден) да надигат врява. Но за неща като снеговалежите в Южна Африка това лято и студеното време там просто мълчат.