128

Много

преди 8 месеца

генерали в това ВВС - по трима на самолет трябва да се возят.

127

SS

преди 8 месеца

на мен не ми е ясно защо всъщност трябва да се "слиза",за да се уцели мишената? Таран ли ще се прави?Че нали за това са ракетите: от високо се взема на прицел мишената,"захваща" се,и се стреля.Ракетата си знае работата и не би ттрябвало да пропусне. След което изтребителят се издига и наблюдава отгоре. Тези ракети толкова ли са бавни,че се налага изтребитялят бързо да се доближава до целта?Ако е така- нашите натовци да помолят братушките за по-бързи за МИГ.Ала оттам се знае какво ще им покажат

126

Анонимен

преди 8 месеца

Тоз самолет от който са спуснали мишената от същата база ли е излетял,като водещ от където и изстребителя Миг29 на м-р Терзиев по сигнал или въобще от къде се е появил,като вражески,че бил засечен в този район на ученията в района на Шабла ,че сега ни мишената ни изстребителя с пилота,ни черните кутии на двата самолета не са разшифровани за пътя им на движение-траектория как записана от датчици по детайли следящи

125

USA

преди 8 месеца

ЖЕНЕРАЛИТЕ ГО ВЕ ДА СА СФАЛИЛИ САМАЛЬОТА ШО СА АГЕНТИ НА ПУТИН ! ХИХИХИХИХИ !

124

USA

преди 8 месеца

ТЕЯ ЖЕНЕРАЛИ СФЕТЕШТИ МИШЕНИ У МУРЕТО ИЛИ ЖЕНЕРАЛИТЕ У ЗАТВОРА ! АРМИЯ НЕМА ! ФАКТЪ !

123

Анонимен

преди 8 месеца

До До ХМКомшиите имат страх от нас, знаят, че тук си гнездо на оси, само им требва да си поставим за враг друга цел, с тех е свършено тогава.......хахахахаха :))))

122

Анонимен

преди 8 месеца

До До ХМ. Ами пилота няма да лети по права линия на удобна безопасна височина при военни действия в светлото време на деня без облаци и вятър. Риск си има. Затова се лети по много и се правят учения. Не си виждал явно как летят пилотите по света. На минимална височина сред каньони или да кажем планини. И не го правят за да се фукат.

121

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 123. Явно не знаеш какво е ВНВВУ "Георги Бенковски". Или друго висше военно училище. Предполагам че все още е съществувало когато е учил. Казарма има за охраняващата рота. Те са живели в общежития.

120

До ХМ

преди 8 месеца

Ако турция ни нападне не само може да си позволи да ни пита кога ни е удобно, но може да си позволи да ни даде година предизвестие за да може всички форумни смелчаци, патриотари и разбирачи да се изнесете при роднините в чужбина!!! Тръгнал да ми дрънка какво щяло да е ако държава с 5 самолета бъде нападната от такава с 1500 и това оправдавало смъртта на пилота...аман от ***

119

Анонимен

преди 8 месеца

2. Боен самолет бил опасно ниско на километър и половина височина. За да падне в морето са му били необходими приблизително 6 секунди с тая скорост. Обаче ако се движи вертикално право надолу.

118

Анонимен

преди 8 месеца

Модчетата трият половината от текста.....хахахаха :)) Добре ! Който е бил в казарма, особено на специалните поделения, едва ли ще иска да бъде военен, щото повечето "началници" са комплексари и некадърници в своята област :))))) Жалко за жената на полковника, преживя го тежко, сигурно никога не си е мислела, че при тази професия ще има нелепа смърт :( Така добре ли е ***, или да почвам да буйствам ? :)))

117

Анонимен

преди 8 месеца

1. Защо е нужно мишената да е светеща през деня ?

116

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 117. Какво е това служене след казарма бе. Това е военен пилот. Учил е първо 5 години и после вече на служба. Няма казарма няма след казарма. Въобще не може да става въпрос за казарма.

115

Анонимен

преди 8 месеца

Не знам защо още се опитвате да ни пробутвате, че пилота е гонил мишената до последно. Нали изрично е казано че е стрелял с ракета. При такава стрелба се стреля от километри от приблизително всякаква позиция и не е нужна никаква гонитба след като мишената не маневрира. Виж ако бяхте казали че е стрелял с оръдията тогава работата щеше да бъде друга. Ама не сте могли да го кажете.

114

Анонимен

преди 8 месеца

Жена му почти се срина след нелепата смърт, гледам че са й затворили устата

113

Анонимен

преди 8 месеца

Как е възможно прокуратурата да продължава разследването, след като все още очаква черната кутия на падналия изтребител да бъде изпратена за разчитане в Русия от специалисти на производителя РСК-МиГ. За няколко дни вземаме решение за авансово плащане на милиарди левове за 8 бр несъществуващи в природата таралясници F-16, а една черна кутия трети месец не можем да изпратим за започване на разследване и анализ на причините. Нямали визи. Да ги искат от изгонените от Буда Тиквоний дипломати.

112

Анонимен

преди 8 месеца

С други думи ни пробутват по втория начин, че пилота не е било особено опитен и въобще е бил още в началното си обучение и затова е допуснал грешка да кара на око, тоест визуално, вместо по уреди.

111

Анонимен

преди 8 месеца

Генералите подписали това нареждане, на военен съд и освобождаване на поста. На съд трябва, да се явят и тези, които са респектирали младият военен Манчев, който се самоуби? след случая с погрешното нахлуване на американски военни в цеха, край с.Чишлигирово. Радев умее добре, да покрива подобни случаи.

110

Анонимен

преди 8 месеца

А защо е трябвало мишената да я спускат от 7000м,а не от 10000м,както е разрешавала инструкцията и тогава мишената да се осветила на височина 9300м. как за по-безопасна височина за начало на атаката по нея с презастраховка от неблагоприятна обстановка,която е била известна щом е било безлуние,че също воденето на самолета на безопасна височина от контролиращите полетата с подаване на сигнал за обекта цел и тогава пилота би изпълнил задачата с още 3000м. за височина над описаната как недостатъчна.

109

Анонимен

преди 8 месеца

Инструкцията за ползване е за мишената, а не за самолета.