136

Анонимен

преди 2 години

Генералчето парашутист и *** на радев да си понесе заслуженото при бай ставри,

135

Юмруци горе

преди 2 години

Радев оставка !

134

Международно учение!

преди 2 години

В международното учение "Шабла-22" кои други държави от НАТО са участвали, защото както досега е известно е участвала Сърбия, която не е член на НАТО и е военен съюзник на Русия, от която закупи С 400 и всичките и оръжия са руски. А иначе, защо производителят трябва да разтълкува записа на черната кутия, като това трябва да направи военната ни прокуратура?

133

Анонимен

преди 2 години

Какъв е човешкия фактор в случая - ръководителите съобразяват какви са възможностите на машината, на пилота, на инфраструктурата и т.н., и вместо да го карат на магия - взимат адекватно решение за учението. Но пустата бг маоумщина и натегачество са тотална пречна за всичко в тая страна.

132

Анонимен

преди 2 години

Във всяка катастрофа гарантирано има човешки фактор!

131

Анонимен

преди 2 години

До Щерев --- Естествено. Самите пилоти и техните семейства (жените им), с които споделят състоянието на овенната съветска летателно-погребална техника не са за пренебрегване. Многократно беше заявено, че тези самолети са "слепи" през нощта, поради "модерната" съветска електроника, в която човекът е хардуерът, а функциите на CPU са дело на пилота. При това положение оцеляването нощно време е 50:50. Жалко за младият човек.

130

Анонимен

преди 2 години

Доста типично за българите! Нищо не правят като хората.

129

до Тъпунгер

преди 2 години

До Sunny"Проблемът е, че използва руска техника" Кви проблемъти? Де Билче?не използва руска техника,няма проблеми.Ползва хамериканска или френска

128

Joko

преди 2 години

Когато бях войник, ми трябваше само 1 месец за да разбера какви *** са оffицерите ....

127

Sunny

преди 2 години

Проблемът е, че използва руска техника, която преди всичко е проектирана за руснаци. Т.е. ако може да се спести от нещо, дори това да застрашава човешки живот - спестява се. Залегналите дълбоко в Русия принципи, че човешкия живот не е ценен и се жертва за щяло и нещяло намират път и в инженерството им. Ние виждаме голям проблем в това, а те не. Всеки е прав за себе си.

126

АНОНИМЕН

преди 2 години

Семейството му да ги съди до дупка, но за съжаление няма да се върне и да ги прегърне!

125

полковник Колев

преди 2 години

Незабавна преатестация т.е. разжалване на продажните некадърници "генерали" и да бъдат изхвърлени на улицата с минимални пенсии да просят на Женския пазар

124

да дойд грипените

преди 2 години

по-времето на соца колко момчета загинаха от простотиите на шапкарите, колко млади живота си отидоха, като процент жертви на шапкарското слабоумие по-време на военните игрички, наричани - "учения"! и си избрахте шапкари да ви управляват - генерали, прават си "учения " сега с в управлението на държавата! колко процента жертви са предвидили да загинат в тва "учение" - ???

123

Анонимен

преди 2 години

по скоро ракетата да не се откачила от корпуса на самолета и се е взривила на място . затова мотаят черната кутия .

122

Анонимен

преди 2 години

Не съм видял шеф да носи отговорност. В държавна институция - това е връзкар и който го е сложил, той го пази. Така, че умрелият - умрял, живият - жив.

121

Анонимен

преди 2 години

В Америка това си е най-малкото убиство по непредпазливост в най-добрия случай.

120

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 127За това се правят учения, щото врага нема да те пита дали е ден или нощ, дали има буря или е ясно небето......въпреки това, смятам, че просто са прецакали нещо по веригата, все пак е опитен пилот, не е некакъв новобранец :))

119

Щерев

преди 2 години

Нашите управници виждат че основна причина за катастрофите са руски самолети и пак корумпираните купени с рубли застрашават живота на нашите момчета. Време е да ги заменим с Ф 16. Не виждате ли световната статистика че 50 % от руските вторични суровини в небето падат без причина.

118

Много

преди 2 години

генерали в това ВВС - по трима на самолет трябва да се возят.

117

SS

преди 2 години

на мен не ми е ясно защо всъщност трябва да се "слиза",за да се уцели мишената? Таран ли ще се прави?Че нали за това са ракетите: от високо се взема на прицел мишената,"захваща" се,и се стреля.Ракетата си знае работата и не би ттрябвало да пропусне. След което изтребителят се издига и наблюдава отгоре. Тези ракети толкова ли са бавни,че се налага изтребитялят бързо да се доближава до целта?Ако е така- нашите натовци да помолят братушките за по-бързи за МИГ.Ала оттам се знае какво ще им покажат