79

Спеца

преди 2 години

САЩ създаде талибаните за да се бият със СССР!Обучаваха ги в специални лагери , дадоха им най-модерните си оръжия и накрая , с техните камъни , по техните глави!Талибаните ще възстановят и ще разширят полетата от мак за опиум!Ще позабогатеят , народа също и .....няма назад !Позора си остава за САЩ и Западната общност!НАТО бе бит от една мюсюлманска група бойци , която сега ще спечели милиони симпатии в арабския свят !САЩ ще трябва да позабравят за ролята и авторитета си в арабския свят!

78

пияница мистик

преди 2 години

Ама нали дрогарете комунисти вечно плачат, че САЩ се месят навсякъде по света и че не им е работа. Ами ето на, тръгнаха си и сега пак виновни :)))

77

"Търси жената&q

преди 2 години

Търси САЩ ...

76

Анонимен

преди 2 години

Кой знае дали се е провалил западът, може пък така да им харесва да изглежда. С такива лицемери и двуличници винаги трябва да си нащрек.

75

Гладна журналистка

преди 2 години

До Хюго Бос 91 - Преговаряли са, обаче с Тръмп пред който тарикатлъци не минават, а не с Байдън. Щяха да са пълни балами ако не използват момента докато сенилния е в БДом. Същото се отнася и до ККП и Иран и Русия... сега им се е паднало.

74

Гладна журналистка

преди 2 години

"Време е на бял свят да излезе истината за провала в Афганистан."---- А тя е: престъпните избори в САЩ и инсталирането на Байдън. При Тръмп, 4 години всичко бе под контол. Край на ИДИЛ халифата, набиване в петолъчките на Китай, нашокване на *** на Иран, кротване на Путин и затапване на г.зовата тръба на комсомолката му от ГДР, оздравяване на НАТО .....

73

Хюго Бос до 86

преди 2 години

Е, как? Нали подписаха споразумение с талибаните, кск да не са преговаряли? Днес самите талибани потвърдиха, че вдичко това е планирано с американците и разполцфнието на силите в града.

72

Хюго Нос

преди 2 години

СССР се изтеглиха с по- голямо достойнство и с развети знамена, а не като тези страхливци. Да не говорим, че оставиха армия, която се би с муджахидините 3-4 г. Жалка работа. И знамето в посолството си забравиха от бързане да избягат. И каква беше тази разведка- амер. анализатори преди дни обясняваха как Кабул щял да падне след половин година минимум. Да се чуди човек какъв е този уърлд лийдър.

71

Щирлиц

преди 2 години

Ала-бала.Едни американски лакеи си отиват,сменят ги други.Доларите от маковите полета са милиарди,някой трябва да надзирава производството.

70

IQ 3.14

преди 2 години

талибаните още се бият с плячкосано руско оръжие. кой къде се е провалил явно зависи от спуснатата опорка. нищо де, "отказалите се да се евакуират" явно им се разправя с нова доза шамил басаевци и салман радуевци.

69

Анонимен

преди 2 години

Запада се провали в Афганистан заради *** розови пеперудки като авторката на статията! САЩ трябвало да преговарят, обаче с кой и за какво не е ясно? Не може да обявиш талибаните за терористи и после да седнеш да преговаряш тях, да не говорим че самите талибани никога не са искали да преговарят, защото са варвари фанатици, които или ще си наложат деградантските си идеи, или ще умрат. Но на запада не му се воюва, той няма топки да отстоява интересите вече, вместо това избяга позорно.

68

Анонимен

преди 2 години

Основната вина е на САЩ, които за 20 години доунищожиха държавността в Афганистан с марионетни крадливи правителства.

67

Анонимен

преди 2 години

Кой ще ходи да се бие ?- транс войници ? Гейове? Лезбийки ? САЩ имат сега един който незнае кой е и къде се намира . Свърши се ! АФганистан не беше загубен , А ДАДЕН ! НЯМА НУЖДА ОТ ВОЙНИ ВСИЧКО СТАВА С КОДОВЕ И ЧИПОВЕ

66

Гошо

преди 2 години

До НеееТи изглежда никога карта не си виждал Но си прав, да за Русия стана много удобно ,цяла Средна Азия, САЩ ѝ я сервира безплатно с гаранции за бъдещи печалби От другата седмица ще започне записването на съответните ръководители за срещи с Путин за уточняване на данък Русия

65

SS

преди 2 години

Някога САЩ въоръжаваха муджехидините да се бият срещу съветската армия. Сега и те изядоха спарчето.Ще падна от смях ,ако руснаците са дали оръжие на талибаните срещу САЩ и NATO ! Но най ме е яд на нашите ! Е господа шапкари ? Какъв го държахме в Афганистан ?

64

SS

преди 2 години

Запъдът се провали в Афганистан ,но и ние водейки се по ума им се провалихме ! Сега гузно се мълчи колко струваха мисиите ни в Афганистан . А глуповатите ни генерали,дето са по-д-ло-ги на всяка власт да си посипят главите с пепел.Защото бай ви SS казваше преди години че Афганистан никой никога не го е побеждавал.И ,че срещу партизанска война няма измислена стратегия ! Ама кой да слуша.

63

Неее

преди 2 години

Много удобно за сащ ислямски терористи да граничат с Русия, случайно ли стана всичко...?

62

ТИ ДА ВИДИШ!

преди 2 години

До ДОПЪЛНЕНИЕ !АБЕ ЛИБЕРАЛЧО, Руснаците са виновни че още преди 10 години когато *** им искаха помощ те от криворазбрана прозападна солидарност не им помогнаха! Но след Майдана и най вече след Сирия им дадоха оръжие и те за няколко седмици опукаха "великите" кравари и обучената от тях армия! И СЕГА : Л,АЙНА, Л,АЙНА, ГОЛЕМИ АМЕРИКАНСКИ ( не руски) Л,АЙНА!

61

До 72

преди 2 години

Естественно е хора под 40 години да нямат спомен и критерий как започна всичко в Афганистан преди доста години!........Равнозначно на Щатите във Виетнам !

60

До 65

преди 2 години

Спомни си кога и как се появиха муджахидините и талибаните и кой беше чуждеземният агресор !?....Спомни си как завърши всичко под командванетона генерал Громов !...Естесвено ако не си 30-35 годишен хлапак,или член на някоя ППО !!