217

Истината

преди 2 години

Как ще се повишат доходите, дайте да я видим тази икономическа програма, нека експертите на ИТН да излязат и да я обяснят на нормалните хора като мен. Ако и икономическата програма е свалена от Помагало.ком едва ли ще проработи :))

216

Анонимен

преди 2 години

как ще е плагиатствувал момчето на Чалгаров, още от малък е мислел това, което Киселова е написала.

215

Анонимен

преди 2 години

Интересно кой има полза от тази дисертация освен самата и авторка ?

214

луда работа

преди 2 години

Не мога да си го представя и това е. Този до сега трябваше публично да е наритан от всякъде. Защо си мълчат доцентката, катедрата, научния съвет, неговия ръководител. Само за пример - частен университет който струва няколко бъбрека хващат мадама с половин преписана страница. Ииии универсистеа я изхвърля (всико платено е загубено) няма право да следва никъде в страната и това петно е публино достъпно на страницата на университета. На всичко отгоре това е само 1/1000 част от целия и труд.

213

Анонимен

преди 2 години

Преписването у нас е масова практика. Лично аз преведох близо 100 стр. от няколко дисертации от чужд език на икономическа тема, дадени ми от преводаческо бюро, и след 2г. случайно разбрах,че далия поръчката е станал професор по икономика- предполагам с преведените от мене материали.

212

Анонимен

преди 2 години

Трябва да си признае.Дамата е повече от толерантна.Не биваше да стига до медиите. В случая е патология да се стига до съд. Казусът е в полето на морала.Самата среда е нужно да намери механизъм за духовна чистота. Когато цру се намеси в уефа,това не бе решение.Защото не е работа на разузнаване, което и да е.

211

Анонимен

преди 2 години

Виждате ли какво се получва, една партия ИТН , спечели изборите, обаче ламите, обратно на всички закономерности - не им дават свобода да управляват, не само това, но и заплашват останалите партии, да не се обединяват с тях, а сега намачкаха и поредния човек от тази партия, дъното! От 2007 г. , няма никаква свобода в България.

210

Анонимен

преди 2 години

Голяма работа, някои са завършили в България и са много голи в правописа, граматиката. И изобщо има много хора, които не са на мястото си, връзките са по-важни от качествата и уменията и важното е - на кой си човек ,а не дали знаеш,умееш нещо!

209

Анонимен

преди 2 години

Начетена жена,с култура и ерудиция! Който може да чете! Каза го много ясно,че нашия доктор е измислен преписвач! Едно време за преписване пишеха единици в училище!

208

Комунистите крадат

преди 2 години

Интелектуалната собственост в България не е защитена още от времето на НРБ.И законите продължават да са комунистически.Но не е само до интелектуалната собственост, а до доста неща. Ако убиеш човек, но си не кой да е и не те вкарват в затвора (например Ставийски). Ако този който е убит е обикновен човек, то убиеца не влиза в затвора. В затвора се влиза само ако се убие известен човек.Това не е правосъдие.И сега е същото нещо,едва сега когато се политизира случката може да има някакви последици

207

do 219

преди 2 години

клеветата също трябва да се докаже. От друга страна независимо, че едно твърдение може да накърни или увреди нечии интерес не е престъптно да бъде изказвано или написано в случай, че е истина!

206

Анонимен

преди 2 години

Сегашните тапири даже и немогат да преписват от чужда дисертация.

205

до простото

преди 2 години

за тези които не ги хващат човешките закони ги настигат божиите амин!

204

ПроСоТо

преди 2 години

До Инженерка:..Хареса ми,нема майтап!..."Инженерка"..?!?!...Какво стана с картите Таро,на които си магьосница?.../бех написал и друго,ама го изтрих.../..Е,може и да са жертвам:..-НЕМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ като "инженеркА"!!!!!...Има само .."Инженер"!.."Инж. Иванов","инж. Иванова",.."инж Доган",.."инж. Борисоглу"...Е,доживяхме да има и "Инженер Инженерка".../какво?..-Некои са чули нещо,напнали са да го повторят,...Е какво?..-"Бизнис,бизнис,ширпотреба"../

203

Инженерка:

преди 2 години

Дали е плагиатствал някой от Вас- се доказва единствено със съдебно решение- другото е клевета, според закона, а за вас законите не важатЗатова искаме промяна законът да важи за всички всеки път.

202

госпожа Емилия

преди 2 години

До Наскоповечето хора полагат умствен труд. Изготвят си тезата, правят проучвания, анкети, водят статистики, правят съпоставки и анализи. Да, стъпват на някакви трудове, ползват материали и различни източници,НО са длъжни да опишат най-подробно всичко на което са се позовавали в Използвани източници в края на писмения труд.При цитирането трябва ясно да се опише автор/колектив, том, глава, страница от къде до къде и дата.Така са ме учили във ФЖМК. Едва ли калинките на герб са го правили някога

201

Анонимен

преди 2 години

така като си помисля тези убавци покриват на 80% наказателния кодекс за престъпления срещу личността. Кой да ти помогне? Че те от едно време вкарват в лудница неудобните. Че те вербуваха най.близките ми да откраднат доказателства и да затрият следи. Боже нямате си представа в какво блато живеете.

200

Анонимен

преди 2 години

Много е интересно как се краде интелектуален труд от заключен сейф? Не е ли кражба с взлом, а ако е електронно , хакерска атака, злоупотреба със административни права и т.н. То да е само кражбата на интелектуален труд с мед да го помажеш. Момчето е гладно и решило да изкарва кинти. Ами пренасочването на домейни? Ами присвояването права на акаунт носещ много пари? Ами следене, подслушване, контрол на чужд живот, манипулиране на хора и събития, кражба на суми в големи размери, съсипване на живот,

199

Анонимен

преди 2 години

"В 21 век, един Премиер няма да си скрие ценностите в сейф, ами ще ги държи по чекмеджета."Премиер се пише с малка буква, лигльо. И да, нормален премиер, щеше да го направи, освен ако не му бяха ... крадени ценностите.

198

Инженерка:Браво!

преди 2 години

Добре платена помия и аз безплатно да защитавам и кого. Тук няма невинни и дума дупка не прави! Да спрем до тук!