14

Сюлейман паша

преди 2 години

Ееех,че е хубаво така да твориш!Издаваш приятели и колеги около тебе,излизаш в чужбина,сьбираш сведения и за емигрантите там, неподозиращи нищо,зажаднели за бьлгарска реч и поезия от родината,виждащи само творческата ти страна,ползваш се от всички блага на живота,недостьпни за мнозинството,медали,премии...Ее,как да не те обхване вдьхновението и да не твориш?!

13

Анонимен

преди 2 години

Ужас..Ако чакаме и Стефан Цанев до толкова бе.Тия за кво живеят по 100 г.На следващия ден са забравени.

12

Анонимен

преди 2 години

Бе тия големите като мрът,кво става с малките им-не мрът ли?

11

БЪЛГАРИН

преди 2 години

Не обвинявам никого, защото всяка душа има предопределена съдба и неотклонно я следва в житейския си път. Различни са нивата в Духовния свят, в които отиват отделните души след смъртта, нещо, за което римският войник св. Мина казва: Всеки на нивото си.

10

до 11 До Анонимен 5

преди 2 години

Май бъркаш нещо. Коментара на 5 е до 2 - тоя дето нявсякъде вижда ковид конспирации. Никой не е казвал нищо срещу жертвите от войната.

9

Анонимен

преди 2 години

Бог да я прости! На времето обичах да чета такива книги, в които писателите описваха какво са видяли в чужбина. Четях и мечтаех. После спираше тока и спирах да чета.

8

Анонимен

преди 2 години

Първо главно управление е привилегирована структура в рамките на Държавна сигурност с достъп до най-квалифицираните служители на службата, на които се предоставят значителни привилегии, спрямо другите подразделения. Освен с чисто разузнавателна дейност, управлението се занимава и с контрола на българската емиграция, включително отвличания и убийства на политически противници на режима.

7

Анонимен

преди 2 години

Поетесата Лиляна Стефанова - видна фигура в партийната върхушка в тоталитарните години, .. Под псевдонима Албена поетесата е сътрудничила на Първо главно управление на ДС. Принадлежността ѝ към органите на тайната полиция преди 1989 г. е установена от наличието на документи от щатни служители, регистрационен дневник и картони. Вербувана е през 1965 г. и е била ръководена от о.р. Христо Илиев Христов, о.р. Димитър Атанасов Романов, о.р. Райчо Харалампиев, о.р. Димо Вангелов Станков, ...

6

House M.D.

преди 2 години

Защо трябва да четем за поредната никому неизвестна поетеса, но добре известна доносничка на Партийна сигурност?

5

Асан

преди 2 години

А какво е работила ?

4

Анонимен

преди 2 години

Бог да я прости. До 2 - човече, oткачаш. Спри да четеш глупости, излез малко навън, пий бира, виж се с някой, че така ще се докараш до психиатрия.

3

Хемус

преди 2 години

И кои пътуваха до Лондон и Айова в ония години!?

2

Анонимен

преди 2 години

Писахали я в графата Ковид. Няма как да не са я писали. Парички така се прибират. Щом комшията който почина от масивен инфаркт го писахо от ковид работата е съвсем ясна. Някои чрез този ковид станаха милионери те не искат този вирус да си отива. Всеки ден измислят нови вируси с още по фрапиращи имена. Утре чакам вирус с име Изаура и Леонсио. Южно Американски. Бог да я прости. Визата за пребиваване на земята и е изтекла и си е отишла. Всички това ни чака рано или по късно.

1

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 2 години

БОГ да я прости