39

Анонимен

преди 2 години

Ясно,ветото трябва да продължи.

38

Анонимен

преди 2 години

Вероятно това е края на преговорите на Северна Македония с ЕС и те ще останат в съюз с Албания и Сърбия, където им е мястото. Добра идея е държавите, които няма шанс за членство в ЕС да си направят някакъв съюз, който да поддъжа близки отношения с ЕС, доколкото е възможно. Нещо като близките отношения с Турция. Това е максимумът, който може да се постигне. Ако един ден северно македонците изтрезнеят и престанат да се държат като ненормални, може пак да кандидастват.

37

СеверноМакедоноид

преди 2 години

Смятаите колко назад са тези в развитието си.

36

Анонимен

преди 2 години

Сърбия и РСМ искат в ЕС, но по техните правила, не по тези на Брюксел. Ако може и повече пари и стоки на европейските пазари, от ЕС. По балканско начхалство. Албания е в лоша компания, за което художникът и албански премиер Еди Рама, който присъства на междуправителствени срещи в костюм и маратонки, търпи жестока критика от албански интелектуалци, опозиция и Косово. Последното решително, отказа, да участва в този сръбскоруски проект.

35

Анонимен

преди 2 години

Как няма да лапат шараните- Рама социалист, Заю сръбски агент, а всички вкупом командвани от Москва. Албанците ще се усетят и коригират, но РСМ и Сърбия ще гледат ЕС през крив макарон!

34

Анонимен

преди 2 години

38 Напротив, този техен блок, ги отдалечава от ЕС. "Отворени Балкани"е поредният проект, изготвен в Москва, с цел реанимиране на Велика Сърбия. Руската марионетка на Балканите Сърбия, подкрепяна от Русия, се стреми отново, да доминира в този регион. А Заев и Рама, като шарани, лапнаха въдицата. Отворени Балкани може да има само, когато всички страни от западните Балкати, влязат в ЕС.

33

Анонимен

преди 2 години

37 Наистина си Луйко/глуп ***/, прилича ти. РСМ току що си стреля в крака, по подобие на менторите си в Белград. Северомакедонците водят политика на отмъщение, заплашване, изнудване на Брюксел, задето не бил изпълнил обещанието си, да ги приеме в ЕС. Независимо, че не спазват критериите от Копенхаген, употребяват езика на омразата срещу съседите си и грубо нарушават правата на българите в РСМ. Има разлика, не България кандидатства за членство в ЕС, а РСМ. Така че "дъвката" не е същата.

32

Възмутен

преди 2 години

И тука има платени писачи. Спрете се бе!

31

Провал

преди 2 години

Те си отстояват националните интереси, правят свой блок със съседни страни и ще влязат в ЕС, а ние ще бъдем притиснати да го приемем.Фиаско на нашата дипломация, не на тяхната. Да се научим да бъдем добри съседи

30

Лойко

преди 2 години

Браво на Македониа. Взеха дъвката от устата на българите. Нашите исторически лъжи и измишлйотини са си само за нас.Никой не е длъжен да ги слуша и да се съобразява с тях.

29

След подписване на

преди 2 години

Договора за добросъседство всичките усилия на управляващите в РСМ беше да разпалват и поддържат българофобията там. И след като се убедиха, че нито САД, нито ЕС, нито арменския поп могат да ни накарат да сменим позициите си, т.е. влизане в ЕС няма да има, приеха въпросната резолюция, вкарваща преговорите в тупик без изход, безкрайно удобна на управляващите, Сърбия и албанците. На последните им изнася да се борят с безумния македонизъм, с българщината няма справяне, защото е истинска.

28

Анонимен

преди 2 години

Глупости пишат някои! България нищо не изнася за неплатежоспособна Русия и това е чудесно. За там изнасят само хора и държави, които лижат ГЗа на Путин. Износът ни е 80% за ЕС - там не зависиш от никого, ако имаш конкурентна стока и услуга!

27

Анонимен

преди 2 години

Ич не съм разочарован. Добре, че приключихме с тия българомразци. Да си мразят на воля по-далеч от нас.

26

Надеждата им беше

преди 2 години

да лобират и накарат някой отвън да ни нашока репите и да принуди БГ да се откаже от ветото. Те отдавна не са българи, а "югославяни", последните югославяни всъщност. Попили цялата сръбска омраза към България и българщината. Съжалявам хората, които са имали илюзии и са се надявали на някакъв катарзис от страна на "братовчедите" зад Вардара. Няма вече такива там, няма да има и в бъдеще, каквото било - било. Нашата задача е да си гледаме националния интерес и да не отстъпваме от нашата декларация.

25

Анонимен

преди 2 години

Нямаме симпатия и жал, към държава в която омразата към България и българите и кражбата на историята ни е издигно в ранг на държавна политика и се преподава в училищата от 1-ви до 11-ти клас в сихрон с цялата адмистрацията и всички медии! Какво ти добросъседство, какъв ти Договор за добросъседство - празни думи, прах в очите и хартийки носещи се по Вардара! Вето!

24

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 19Има руска намеса, обаче ако требва в проценти да е обрисувам картинката, некаде 95% сръбско влияние и незначителните 5% от руска страна :))) Сърбите си имат комплекс от нас от оно време, те затова не можаха да ги асимилират напълно макетата, просто българина е много по крив от тях, колкото и да се тупат в гърдите :) Да не говорим и че сме по човечни, щото те си трепят малцинствата, без да им мигне окото (комплекси за малоценност)ние им правиме партия :))

23

И да бързаме,

преди 2 години

и да не бързаме - все тая. Който следи македонските медии е наясно, че цялостното им поведение, всичките действия след приемането в НАТО бяха олицетворение на позициите, изразени в тази резолюция. В МК никога, ама НИКОГА не е имало дебат за това дали да приемат дори частично исканията на БГ, които системно и умишлено се поднасяха тендензиозно от техните управляващи пред обществото. От месеци медиите им спряха да канят пробългарско ориентирани личности. РСМ е вражеска държава, сръбска креатура.

22

Филип от Филипополис

преди 2 години

Антибългарското служебно правителство на Румен Радев подготвят позорна абдикация от българския национален интерес! С абсолютно необсъденото с гражданското общество и партиите искане за признаване на българско малцинство в Северна Македония се цели тотално подкопаване на българските позиции! Така ние официално признаваме че българи и македонци са две отделни понятия (различни истории, езици, етногенеза), но най-опасното е че по принципа за реципрочност също трябва да признаем такова малцинство!

21

Анонимен

преди 2 години

Ултрасът Вучич е болезнено суетен и отмъстителен манипулатор. Негова е идеята за връщането, на Велика Сърбия, която да доминира на Балканите, чрез проекти, като "Отворени Балкани". Явно, Заев следва инструкциите на Белград, да се изнудва и заплашва Брюксел. Да се извършват действия, под формата на отмъщение, задето не приема в Съюза нереформирани държави. Белград иска в ЕС, на по сръбските правила. РСМ възприе същия тон. Албания е въвлечена в този проект, чрез Рама, който е критикуван в страната

20

Анонимен

преди 2 години

Никакъв Западнобалкански Шенген не може да има, защо Албания скоро ще започне преговори с ЕС и няма как участва в други съюзи в нарушение на общите европейски политики за взаимоотношения с други страни извън ЕС. РСМ и Сърбия - да се надяваме, че и те все някога ще започнат преговори,....ако изобщо им позволят Русия и Китай!? Или, ако изобщо ЕС ги пожелае с Руско-Китайските им зависимости! То едно е да започнеш преговори, друго е да изпълниш критериите и препоръчаните промени във всяка сфера!