26

Shark

преди 2 месеца

Тези не ги ли е малко срам. Ей така, мъничко поне. Има хора, които няма какво да ядат, нямат подслон над главата си нямат елементарни хигиенни условия, а тези *** седнали да си ги мерят. Ай сиктир, безсрамници.

25

до 22

преди 2 месеца

Цената е 6 милиарда. Един вид прави отстъпка, за да ставе 4 милиарда. Пак повече от цената на SpaceX за система на съвсем друго ниво (но може би по-рискова). Ракетите не влизат в цената. Този апарат може да бъзе закаран до луната с няколко полета на ракети на частни компании. Самите астронавти ще летят до там с ракета на НАСА, която се разработва от НАСА.Абе сложно е...

24

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 22. Като се каже, че е за космически апарат цената на едно болтче от 1 стинка скача на 100 левчета. Иначе болтчето си е едно и също.

23

Анонимен

преди 2 месеца

Кви са тия десанти и десантори бе ?

22

Анонимен

преди 2 месеца

2 милиарда са малко за спускаем модул за многократно ползване плюс ракета и лунен камион.Може би 20-30 милиарда при положение че са пестеливи..

21

Не само

преди 2 месеца

Пунктуацията, но и превода. Нищо не се разбира, особено в частта с плащанията.

20

Ямболски цървул

преди 2 месеца

На Джеф Безос ще му покажат червен картон скоро от луната!

19

До 15

преди 2 месеца

Правилно си разбрал. Проекта на Безос е резервен вариант защото Старшип се счита за доста рисков. Конгреса отпусна допълнително пари за двете разработки.

18

Анонимен

преди 2 месеца

разберете го виднъж завинаги,човек няма да стъпи на луната има забрана за това

17

Анонимен

преди 2 месеца

Да ви тако..вам пунктоацията, или там както се нарича

16

Ха-ха

преди 2 месеца

2млрд.$-жълти стотинки за Китай.Не ми се мисли какво ще е когато жълтурите налазят Луната и Марс...

15

поправка

преди 2 месеца

Нещо от статията нищо не става ясно. SpaceX спечели със Старшип да приземява астронавти на Луната. Безос участваше в конкурса съвместно с други стари кучета от тоя бизнес и вдигнаха пушилка. Конгресът възложи на НАСА да избере втора система за приземяване. Безос сега иска да извади от собствения си джоб 2 милиарда, за да компенсира донякъде НАСА за това и да подсигури нещата. Не става дума да задраскат SpaceX и да изберат него.

14

1 рубла = 1 стотинка

преди 2 месеца

Елон Мъск отвя проекта на Безос като влак малка гаричка. Стигна се дотам Джеф да скимти за помощ пред Конгреса и дори извади 2 милиарда от джоба си за първоначалните разработки. Лунния модул на Джеф Безос изглежда като детска играчка на фона на Старшип от Спейс Х но въпреки това наглеца иска три пъти по-вече пари.

13

бай Тъпчо

преди 2 месеца

Я па тия...туй студиото дето снимаха филма ли е бе? Ама като са приземиха, как скочиха всички барабар с бабата бе, ще се изпотрепят кой пръв да излезе, гаче ли не са дошли от космоса ами на разходка в парка... Оня пък вместо каска, каубойска шапка турил, само дето и коня си не е взел...Американска му работа бе, те и просто да се изпикаят, пак артистично ще го сторят...

12

Анонимен

преди 2 месеца

То аз малко се обърках в словореда на вестника. Трябват специални познания. НАСА ли да плати, Безос ли да плати не се разбира и е мгла.

11

Анонимен

преди 2 месеца

Нал е най-богатия човек на Земята. Що сам не се финансира ?

10

Анонимен

преди 2 месеца

Не бъркай еволюцията, научния прогрес с фантастиката и ще ти мирясат мозъчните клетки,

9

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 8. То голямо бързане. На Марс никой няма да иде блиските десетилетия. За Луната е съмнително.

8

Анонимен

преди 2 месеца

Нещо много се разбързаха да ходят на Луната и Марс, явно дните на Земята наистина са преброени. Иначе съчувствам на всяка планета до която се докоснат мaймуноподобнитe хомoсапиенси.

7

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 4. Не мой.Алфа Кентавър я забрави поне за 1000 години.Деградацията първо трябва да спре.