62

Анонимен

преди 9 месеца

Пилотите в Долна Митрополия влизаха там след ПЪЛЕН 6 от средното образование. Баща ми искал да става пилот. Завършил навремето с пълен 6 строителен техникум, но кръвното му било леко над нормата и не го приеха в Долна Митрополия за летец. Това става 1979-та. Сега не им знам критериите там.

61

Анонимен

преди 9 месеца

До 57 Частично си прав. Без да искам да обидя никого, тези с тройки ставаха военни в Шумен - артилеристи и във Военно-строителното училище в София. Пак са военни - ДА. Но в ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ ВВС пилотите бяха съвсем друга бира.

60

Сократис

преди 9 месеца

В заглавието е м-р Терзиев, а в текста подп. Терзиев... Истината е, че всичко това се е случило на м-р Терзиев! В чин подполковник е произведен посмъртно, а описаното по-горе, е когато е бил жив! По-добре жив майор, отколкото геройски загинал подполковник! Истината е ясна на колегите му и ще има отговорни, както и за всичко останало...

59

Помнещ

преди 9 месеца

И се оказа прав! Аз се явих след него,това момче,изгаси Газката цели 4 пъти с ръчна спирачка и така и не можа да потегли!-:( Интелигентен мъж беше наистина,но нямаше усета за съединителя!-:( И? Трябваше ли подполковник Минев,родом от Елховско,да допусне този човек на пътя? Ами не! И ако ти не ставаш,каква вина имат " комунистите"? За днес знаем,имаш ли пари," нямаш проблем" нали ?-:(

58

Анонимен

преди 9 месеца

До ПроСоТо Това го казаха. Има доста останки. Включително големи. Включително крилото и двигателите. Пръснати на голяма площ. Друго е озадачаващото. "Биологичният материал" е намерен доста надалеч от останките на самолета.

57

Анонимен

преди 9 месеца

до 57 Муахаххахаха... я да те видя как ще влезеш след средно образование, ако нямаш пълно 6 в Долна Митрополия за летец бе, смотaняк!

56

Анонимен

преди 9 месеца

до 56 То е ясно че краварите го свалиха, но основния въпрос е защо го направиха тия нещастници.

55

до 43

преди 9 месеца

Във военните училища отиваха тези дето на друго място не ги приемаха!Отличниците от нашето поколение служеха 2 години в казармата и след това следваха в университети.Който не можеше да влезе с конкурсен изпит в университет ставаше военен.Завършилите с тройки ставаха военни.Поне така беше през 80-те години на миналият век.

54

Анонимен

преди 9 месеца

Човекът го самоубиха! Толкова по темата! Язък за майора! Нищо няма да излезе от черната кутия. Хамериканците няма да излязат убийци. Вярвайте ми!

53

ПроСоТо

преди 9 месеца

Добре де,толкова ли нема кой да ми отговори на простичкия въпрос:..-Добре,"МиГ"-а се е забил в морето,но ИМА ЛИ НЯКАКВИ ОСТАНКИ от него?!?!..Намерени ли са поне част от крилото,или двигателя?...Е?!..И нека никой не ми излиза с номера:..-"Ами той при тая скорост на движение водата е като бетонна стена"!..Хубаво,"СМАЧКАЛ" се е в "бетонната стена,но къде е "смачкания на палачинка" корпус?!..От стъкло да беше,пак щеше да има стъклени парченца от него!!..Е?!?!

52

Анонимен

преди 9 месеца

Оказва се че експертите не познават.оборудването на самолета. Най-вероятно са стреляли освен самолета и други по мишената и се е оказала работата.

51

Помнещ

преди 9 месеца

До 37 Ок! Разбрахме че мразиш Радев! И ако си роден през соца и помниш,трябва да знаеш че не ставаш ли за шофьор,летец или лекар.Просто си зад борда и това е!-:) За какви неефективни " форми на обучение" се опитваш да ни въвлечеш? " Лошите комунисти" просто не те допускаха,да си Там където не ти е местото!-:(Колкото и да е голям интелекта Ти! Карах курса за С категория 1985 та.На Газ 53 А! Инструктора ми,каза на младеж,че от него шофьор няма да стане!

50

Анонимен

преди 9 месеца

Стига с тия глупости бе....При 900 км/ч не може да се разбие изтребител във водата и да е останал на късове от по метър на метър. 100% е ударен от ракета.

49

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 49 - Аха, в Москва пращайте само за ремонт самолетите - срещу десетки милиони евра! Питай Шкембе ДС вайвода - той знае как...

48

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 44 Ти си бил кашик. Там са си крадливи оттрепки. Във ВВС са една идея по-съвестни хора. Аз също бях кашик. Единият старшина ( беше към 150 кила живо тегло ), като оставаше през нощта наряд, си поръчваше в артелното по 40 яйца. Аванта братче. Държавата плаща.

47

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 46 Със съгурност МИГа има висотомер. Ама при скорост от 950км/ч, 1300м се слизат за 2-3 секунди. Може да му е прилошало. Или да се е залисал в мохабета с ръководителя на полета. А и адреналин има. Кой знае. няма да разберем.

46

Ахмед Яшаров

преди 9 месеца

Някои знае...СВАЛЕН Е ОТ АМЕРИКАНСКИ БОЕН КОРАБ,ИЛИ ОТ АМЕРИКАНСКА ПВО НАБЛИЗО ОТ СУШАТА..СЕГА ЩЕ ПРАТЯТ ФАЛШИВА ЧЕРНА КУТИЯ НА РУСНАЦИТЕ .

45

Анонимен

преди 9 месеца

Няма ли висотомер в тези "велики" МиГове? Да спрем да ги ползваме нощно време, а?Нека Бог да прости пилота.

44

Анонимен

преди 9 месеца

Спомням си нашите военни в казармата вечно се оглеждаха нещо да откраднат и да се напият, не пиеха само когато спят.

43

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 38 Е, и? Каква е връзката между отличниците и пилотите? Отличниците обикновено са късогледи и позатлъстели. Военните пилоти обратно - орлов поглед и желязно здраве.