23

Анонимен

преди 2 години

До 21До сега не ми се е налагало, но където и съм живял винаги съм се старал да се грижа за локалните публични площи. Все пак не обичам да с*ра къде спя за разлика от теб.

22

Анонимен

преди 2 години

До азНапротив, значи много. Щом се използва значи е нужна част от местната инфраструктура. Нечии частни претенции са маловажни в този аспект.

21

До аз

преди 2 години

Прав си, стига оградата да отговаря на изискванията на съответния устройствен план/зона и т.н., а и да е изпълнена след издадено разрешение за строеж. Иначе е незаконна и ако няккой се оплаче или институциите решат да си свършат работата, рано или късно ще я съборят, а сметката ще я представят на собственика, ако се ослушва...

20

Анонимен

преди 2 години

До 11 Ти лично колко квадрата твой имот си дал за общо ползване?

19

Анонимен

преди 2 години

До Ко?не! Пътека не се строи бе брачед. Отъпква се.

18

аз

преди 2 години

Ако имота е частен............. не виждам защо не може да е ограден. Що се отнася до пътеката - това че с години сте я използвали не значи нищо.

17

Ко? Не?

преди 2 години

И как точно се получи така, че обществена пътека е била построена в частен имот? Тия в общината нещо кадастър нямат ли?

16

Анонимен

преди 2 години

До менЗначи ти ако видиш че път, който ползваш ежедневно един ден е заграден от частно лице и трябва да си удължаваш маршрута с 20 минути ще си кажеш "това е ок" и тихичко ще се съобразиш като въшkaта каквато си?

15

9 и 10,

преди 2 години

Това, за което пишете, е малко над/извън правомощията на районния кмет. Относно терените си има процедури, дето си вървят в голямата община и се разглеждат/одобряват на съответната общинска сесия. Може от години да има асфалтирана пътека през едни зелени площи, но нищо не пречи преди време на въпросното УПИ му е сменен статута, сетне да е върнато/продадено/заменено/дадено като компенсация на някое ЕТ "Хитър Петър" и сега въпросното дружество е решило да се сподобие с инвестиционнио намерение...

14

Анонимен

преди 2 години

До менОбщински път е много по важен за едно градоустройство от някакъв индивид да си разшири двора с половин метър. Това със заграждане на всичко води до градове и общини с облик на затвор.

13

Анонимен

преди 2 години

До 11Глупости на търкалета. Точно това със зараждането на абсолютно всяка площ е именно модела в западна Европа. Това с пътеките между имотите е рядко изключение

12

мен

преди 2 години

В Люлин е такъв манталитетът на хората. Неслучайно, там се събрала най-тежката *** от всички краища на родината. Бил си минавал там от години.... Имотът е частен, човекът си е сложил ограда и толкова. Минаваш, по общинските пътища и това е.

11

Анонимен

преди 2 години

До той Аа кво викаш, ако всяко квадратно милиметърче е преградено и заградено ще е най-добре? Направо рай на земята ще настане.

10

Анонимен

преди 2 години

Само в България съм виждал така всеки двор да се загражда като крепост и да се спори за всеки сантиметър. В други страни съм виждал специални врати за да се допускат хората да преминават през частна собственост без да се разбягат домашните животни. Хората си слагат дори пейки за общо ползване с достъп до улицата пред къщите.У вълчи се този народ от скръндзи и всеки гледа как повече да се награби.

9

Анонимен

преди 2 години

Пътека там винаги си е имало и много хора минават оттам. Даже е асфалтирана. Кмета да се задейства и да я отчужди, ако е допуснал грешката да е продадена на частно лице.

8

Анонимен

преди 2 години

Кой ви е карал да продавате и тротоара? Естествено че кмета на района е виновен.

7

Две,

преди 2 години

Ето ти един пример за неправомерност - ако оградата е издигната без съответното разрешително за строеж. Частна собственост, чудесно. Но сама по себе си не е основание за неспазване на законите и правилата.

6

Анонимен

преди 2 години

общината има право да отчужди 10% от имота за да прокара път. също може да го раздели на две с пътя. абаче община люнин явно взима рушветчета от инвеститори.

5

Той

преди 2 години

*** не може да свикне с мисълта, че частната собственост е неприкосновена. Искал да минава, че му било по-удобно...Мисли си, че това му е общинската мера на село.

4

Бариера с такса

преди 2 години

Слагането на огради на "частни имоти" на общински пътища и обществени места е широко разпространена практика още от мутренските години.