24

Анонимен

преди 9 месеца

До 21До сега не ми се е налагало, но където и съм живял винаги съм се старал да се грижа за локалните публични площи. Все пак не обичам да с*ра къде спя за разлика от теб.

23

Анонимен

преди 9 месеца

До азНапротив, значи много. Щом се използва значи е нужна част от местната инфраструктура. Нечии частни претенции са маловажни в този аспект.

22

До аз

преди 10 месеца

Прав си, стига оградата да отговаря на изискванията на съответния устройствен план/зона и т.н., а и да е изпълнена след издадено разрешение за строеж. Иначе е незаконна и ако няккой се оплаче или институциите решат да си свършат работата, рано или късно ще я съборят, а сметката ще я представят на собственика, ако се ослушва...

21

Анонимен

преди 10 месеца

До 11 Ти лично колко квадрата твой имот си дал за общо ползване?

20

Анонимен

преди 10 месеца

До Ко?не! Пътека не се строи бе брачед. Отъпква се.

19

аз

преди 10 месеца

Ако имота е частен............. не виждам защо не може да е ограден. Що се отнася до пътеката - това че с години сте я използвали не значи нищо.

18

Ко? Не?

преди 10 месеца

И как точно се получи така, че обществена пътека е била построена в частен имот? Тия в общината нещо кадастър нямат ли?

17

Анонимен

преди 10 месеца

До менЗначи ти ако видиш че път, който ползваш ежедневно един ден е заграден от частно лице и трябва да си удължаваш маршрута с 20 минути ще си кажеш "това е ок" и тихичко ще се съобразиш като въшkaта каквато си?

16

9 и 10,

преди 10 месеца

Това, за което пишете, е малко над/извън правомощията на районния кмет. Относно терените си има процедури, дето си вървят в голямата община и се разглеждат/одобряват на съответната общинска сесия. Може от години да има асфалтирана пътека през едни зелени площи, но нищо не пречи преди време на въпросното УПИ му е сменен статута, сетне да е върнато/продадено/заменено/дадено като компенсация на някое ЕТ "Хитър Петър" и сега въпросното дружество е решило да се сподобие с инвестиционнио намерение...

15

Анонимен

преди 10 месеца

До менОбщински път е много по важен за едно градоустройство от някакъв индивид да си разшири двора с половин метър. Това със заграждане на всичко води до градове и общини с облик на затвор.

14

Анонимен

преди 10 месеца

До 11Глупости на търкалета. Точно това със зараждането на абсолютно всяка площ е именно модела в западна Европа. Това с пътеките между имотите е рядко изключение

13

мен

преди 10 месеца

В Люлин е такъв манталитетът на хората. Неслучайно, там се събрала най-тежката *** от всички краища на родината. Бил си минавал там от години.... Имотът е частен, човекът си е сложил ограда и толкова. Минаваш, по общинските пътища и това е.

12

Анонимен

преди 10 месеца

До той Аа кво викаш, ако всяко квадратно милиметърче е преградено и заградено ще е най-добре? Направо рай на земята ще настане.

11

Анонимен

преди 10 месеца

Само в България съм виждал така всеки двор да се загражда като крепост и да се спори за всеки сантиметър. В други страни съм виждал специални врати за да се допускат хората да преминават през частна собственост без да се разбягат домашните животни. Хората си слагат дори пейки за общо ползване с достъп до улицата пред къщите.У вълчи се този народ от скръндзи и всеки гледа как повече да се награби.

10

Анонимен

преди 10 месеца

Пътека там винаги си е имало и много хора минават оттам. Даже е асфалтирана. Кмета да се задейства и да я отчужди, ако е допуснал грешката да е продадена на частно лице.

9

Анонимен

преди 10 месеца

Кой ви е карал да продавате и тротоара? Естествено че кмета на района е виновен.

8

Две,

преди 10 месеца

Ето ти един пример за неправомерност - ако оградата е издигната без съответното разрешително за строеж. Частна собственост, чудесно. Но сама по себе си не е основание за неспазване на законите и правилата.

7

Анонимен

преди 10 месеца

общината има право да отчужди 10% от имота за да прокара път. също може да го раздели на две с пътя. абаче община люнин явно взима рушветчета от инвеститори.

6

Той

преди 10 месеца

*** не може да свикне с мисълта, че частната собственост е неприкосновена. Искал да минава, че му било по-удобно...Мисли си, че това му е общинската мера на село.

5

СМЪРТ И РАЗРУХА

преди 10 месеца

радево време Дами и Господа!!!