15

Кико

преди 2 години

Налудничави идеи на едни ***!На Славчо, едва ли Черепов му е дал тази идея! Задачата му е да направи правителство,да може да се върне,! за да вземе и това което не го е взел в бързината

14

Обективен

преди 2 години

В телевизия 7/8 тече кастинг за астронавти. Един мъж и една жена . Има изтекла информация,че една тенцьорка от балет "Магаданс" ще е астронавката.

13

Dinosaurus

преди 2 години

Всичката (работа) Мара втасала

12

Анонимен

преди 2 години

Ура! Най-после че лЕтим у Космосо! Вече стягам туршията да имаме за из път.

11

Анонимен

преди 2 години

С астронавтите е съвсем друга работа. Днес вече това не е геройство, а рутина и разни частни компании го предлагат срещу 30-50 милиона. Ако ЕКА избира астронавтите си пропорционално на бюджетната вноска, ще има да си чакаме. Иначе те сега набират астронавти, защото участват в американската лунна програма и обмислят включване в китайската. Обсъжда се и възможността за създаване на собствена система за изстрелване на хора. Във всеки случай не това ще помогне на България, макар и да е добра реклама

10

Анонимен

преди 2 години

ЕКА инвестира пропорционално внесените пари обратно в дръжавите по разни космически проекти. Реално това е инвестиция в собствената ни наука и технологии, както и начин да се задържат образовани хора. Защо не е направено досега? Защото трябва да не сме по умни от главатаря-тиква. Всяка страна внася задължителна вноска, пропорционална на БВП и по желание в програми, в които иска да участва. Примерно Румъния внася 40 милиона. Общият бюджет на ЕКА е 6.5 милиарда.

9

L.

преди 2 години

Какво значение има къде няма да знаем какво правим - тук или в Космоса?

8

L.

преди 2 години

Ми изстрелвайте си сами ракетите! Досами нас има площадка, от Северна македония нищо освен космодрум не става. Пък и има да се хвалят. А ако някоя ракета случайно не излети, веднага да се превърте в паметник на покоряването на македонския Космос.

7

Totenkopf

преди 2 години

България му е тясна, та в космоса ще излиза хероиновият наркоман, царя на чалгата

6

Анонимeн

преди 2 години

Тоест както казва една българска приказка " ИТН бърза кат пуле пред майка си ". Слави е планирал полед за 2055 година. Имало си условия да си член, тоест с нещо/ не само финансово/ да допринасяш за да летиш. Пак продава мечти.

5

Анонимен

преди 2 години

Това което не се казва е от кога сме в изчаквателен период и защо. Защото моите спомени са, че поне преди 5 години започнахме процедурата, т.е. сега трябваше да сме близо до приключването й. А той говори за удължаване. Но се радвам, че се заговори за това, защото е някакъв абсурд българи да могат да работят по-лесно в НАСА, отколкото в ЕСА.

4

Анонимен

преди 2 години

Хич ни ми трябва и на тия *** да плащам

3

Totenkopf

преди 2 години

Поредните схеми на БАНаджиит как са спечелили 13 проекта, като даже не сме членове? И какви пари са донесли тия проекти не казват, защото проектите са само разходи, няма печалба по този начин само се източва народната пара пари - отрицателно салдо печалба кръгла 0

2

SPICEMAM

преди 2 години

С управлението на ИТН ще литнем не в космоса ми направо зад слънчевата система...

1

Анонимен

преди 2 години

Нека оставим въпроса за космоса висящ, защото има толкова по-важни неща - доходи, здравеопазване, битова престъпност...