16

ogog

преди 2 години

А тез под 3 години, ша ве за..ба и миндилите. Като ми събирате данъците не ме питате дали искам или не искам дали мога или не мога. Ама като си давам детето на ясла - не взимаме набор 2020, да ви вземат в анадолските професионалисти. Е..ти и системата.

15

До 13

преди 2 години

Те платените избиратели на ГЕРБ от маалите това правят - цял живот не работят, но раждат много деца и живеят на наш гръб.

14

До 1

преди 2 години

Ами да ти кажа. Преди време селяните хранеха софиянци, че и го приемахме за нормално, та чак ме е срам с какво пренебрежение сме се отнасяли към труда им. Е, сега може и да е обратното, ама тогава що не протестираше.

13

Анонимен

преди 2 години

"Пада се по има-няма 100 лв. на месец" - що цъкаш минуси, да не си от управляващата шайка? Детските градини са обществени услуги и национално значими обекти. Кажи как ако единия родител не работи трябва да издържа семейство и държавен бюджет, да възпитава дете без подходяща социална и материална среда?!?

12

До 3

преди 2 години

Данъците отиват в националния бюджет с не към определен град.

11

Анонимен

преди 2 години

По времето на кметуването на Софиянски и Борисов се закриха детски градини и разпродадоха общински имоти. Има проблем - има далавера. Не са виновни хората, че мигрират в София от липса на переспектива в по-малките населени места. Държавата е длъжна да осигури места за всички деца, особено при тази ниска раждаемост!!!

10

Анонимен

преди 2 години

Пада се по има-няма 100 лв. на месец, а частната детска ясла започва от 500 лв. Знаете ли колко хиляди евро данъци съм платил на държавата? Да почвам да и плащам и аз по 10 лв. на месец данък максимум, пък останалото тя да си го намира от някъде..

9

Цанка

преди 2 години

Съседката ми Делка в Павликени сега черпи че от София и плащат 300 лева за внучката дет тя я гледа, ама била кандидатствала и не я зели в София и сега биле н адалавера

8

House M.D.

преди 2 години

Коментарът ми е към колегата #5. Беше #6 когато го писах.

7

House M.D.

преди 2 години

Колега #6, по времето на соца беше изключено да запишеш детето си в градина или училище, различни от тези по местоживеене. Нямаше как да си, да речем, от Ямбол, а да запишеш детето си в Плевен. Казваше се "жителство", което неуважаемият неграмотен другар Зелю Жабев отмени. Но не беше възможно и да запишеш детето си в градина или училище в квартал, различен от местожителния, напр. с аргумента "Това училище е по-добро от онова."

6

отговорче

преди 2 години

ами всички селяни си продадоха нивите и кравите и се натресоха в София . сети се защо няма места .

5

Анонимен

преди 2 години

И какви са тези компенсации? Аве, Боце много се тупаше в гърдите как строял детски градини. И при тази ниска раждаемост детски градини не достигат. Как да не се запита човек как наште по соца не са имали грам проблем да ме запишат на ясла, детска градина и после предучилищна. За недостиг на места и дума не можеше да става.

4

ало рашкОФ

преди 2 години

това си е явно купуване на гласове !!!

3

Анонимен

преди 2 години

Ами те, за да имат точки за пустото кандидатстване, значи си плащат данъците в София, та парите са си техни и им им ги връщат, защото не са могли да им осигурят приема.Въпроса е дали тия суми са равни на сумите, които получават градините и яслите за едно дете, защото само така ще се получи равно разпределение на средствата.

2

House M.D.

преди 2 години

Като изхвърлим децата на несофиянците, ще има места за децата на софиянците

1

Анонимен

преди 2 години

А откъде точно идват парите, с които ще храним децата на селяните?