35

Анонимен

преди 2 години

Поредния предизборен кьорфишек на хунтата на зеления чорап

34

Не винаги

преди 2 години

Целта на пенсионното осигуряване не е да се дават някакви пари, независимо дали с тях може да се преживее или не, а да се следи т.нар. заместващ доход колко от дохода, докато работим, ни остава след пенсиониране, подчерта Калфин. В Англия например държавната пенсия е една за всички, в размер около 70% от МРЗ, независимо какви вноски си плащал. По-голяма държавна пенсия имаш само ако работиш след навършване на годините за пенсия. Или действаш с частни или фирмени фондове. Но те пък фалирват.

33

До Родолюбец

преди 2 години

Братле, докато левът е закачен за еврото, българия и българите търпят всички негативи от това, но не могат да се възползват от стимулите на ЕЦБ. Да не говорим че обмяната на евро-лев е пълен абсурд и финансово перпетум-мобиле. Банките и чейнджовете правят кинти от безрискова търговия, а всеки един българин губи пари от това.

32

Анонимен

преди 2 години

Проф. Стив Ханке: България ще последва съдбата на Гърция, ако приеме еврото

31

Родолюбец

преди 2 години

Не ни трябва евро -достатъчно е че лева е закачен за еврото!Трябва да сме по-независими и по -неутрални!

30

Анонимен

преди 2 години

Каква ЕЗ , какъв ЕС ?! Оня гей Рюте заяви, че Унгария няма място в ЕС заради антигейски закон ?! Какво търсим тогава ние там ?!

29

До Анонимен 34

преди 2 години

България можеше да тръгне по пътя на Унгария, Чехия и Полша, но другарите избраха друг път и я закопаха до там че се принудихме да обвържем лева с марката/еврото. Присъединяването на слаба икономика към валутен съюз на силни икономики е проблем. По-логично е отвързването на лева от еврото, но кой има топки за да го направи?

28

Анонимен

преди 2 години

Какъвто и да е тоя, в случая е прав - никой от ЕС не е споменавал 2024 г. за влизане в ЕЗ !Отделно от това новата власт , която се задава в БГ, май първо ще пита Москва къде да влизаме ...

27

До До 25

преди 2 години

Лека корекция, БНБ изчислява ОЛП въз основа на индекса ЛЕОНИА Плюс. Във всяка друга държава централната банка определя ОЛП и заема на частните банки пари на точно този определен валутен процент. Тъй като ОЛП е определен пазарно в България, БНБ не е фактор в кредитния пазар и съответно не влияе на кредитното предлагане, което я прави безпомощна в стимулирането или охлаждането на икономиката.

26

моч

преди 2 години

Калфин , калфа си беше и калфа си остана , не очакваме въобще някога да станеш майстор!

25

До До 25

преди 2 години

Я пак? Валутният борд беше наложен като условия за отпускане на помощ от МВФ и ЕЦБ докато България си изплати дълговете от живково време. Което се случи през 2003 г. и оттогава никой не го интересува дали сме в борд или не. Основният лихвен процент не се определя от БНБ, а се изчислява въз основа на СОФИБОР. Затова байно през 2010 г. лихвата на ЕБЦ беше 0,25%, а в България 4%. Ако беше по-ниска икономиката щеше да се активизира по-бързо. Но в момента е на самотек.

24

Анонимен

преди 2 години

Калфин ние докато избираме министър председатели тип "Борисов" са хвърлят пари от прозорците на мощни джипове - бъркайки с мръсни корумпирани ръце в пенсионна, здравни, инвестиционни, европейски и др. пари няма да може да е подредена нито една система. Така че критиките ти - нека избирателите изберат хора. И най-хубавия закон подреден и логичен, ако избираме тип Диктатор - той ще го погазва! Справка Бай Тошо и Бай Тошо 2

23

До 25

преди 2 години

Нищо вярно не си написал. Валутният борд ни го наложиха и нямаше къде да мърдаме. Основният лихвем процент се определя от БНБ по методика на БНБ, която се променяше през годините в зависимост от развитието на пазара в България и т.н.

22

Анонимен

преди 2 години

Калфин като бивш министър на Бойко Борисов, да ходи да се скрие някъде и повече да не се показва, заедно с цялото им АБВ. Който се съюзява с мутрите, нищо добро не го чака и не може да се очаква от него.

21

Анонимен

преди 2 години

Доста повърхностно. В момента България е в самоналожен валутен борд. Емисията на парични средства е ограничена до размера на валутния резерв и централната банка не определя основния лихвен процент. Резултатът е че икономиката крета напред когато е добре и пада като камък когато се влоши. Или трябва да премахне борда и да се откачи лева от еврото или да се влезе в еврозоната. Иначе който и да е на власт съществен ръст на икономиката и доходите не може да има.

20

Аз

преди 2 години

Аз съм русофил, но тези политически трупове е смешно да бъдат асоциирани с Русия.Според мен и там им се смеят.Първанката и Петков да си ахрчат откраднатите милиони и да се скрият!

19

Анонимен

преди 2 години

Tоз не беше ли на Бай Първан лявата джапанка?

18

Урочасани

преди 2 години

Ми да, г-н Калфин, ако кому'нетата успеят, както се готвят да манипулират изборите и превземат властта, няма как Европа да пусне троянските Путинови коне в Зоната. Ако се стигне до такава фатална развръзка и Демокрацията бъде смазан, има само един път и той не е болше' вишка България! Язък за пропиляни те 30 годишни надежди! Кой ли и урочаса?!

17

Анонимен

преди 2 години

Комунистическото синче Калфин пак ръси само "умнотии" без да е забил един пирон в живота си,ама иначе всичко знае и от всичко разбира - типично за нагъл комунист.

16

:)))

преди 2 години

И ние не очакваме от Каyфланд да каже нещо смислено до 2024 (че и отвъд)