38

Анонимен

преди 10 месеца

Поредния предизборен кьорфишек на хунтата на зеления чорап

37

Не винаги

преди 10 месеца

Целта на пенсионното осигуряване не е да се дават някакви пари, независимо дали с тях може да се преживее или не, а да се следи т.нар. заместващ доход колко от дохода, докато работим, ни остава след пенсиониране, подчерта Калфин. В Англия например държавната пенсия е една за всички, в размер около 70% от МРЗ, независимо какви вноски си плащал. По-голяма държавна пенсия имаш само ако работиш след навършване на годините за пенсия. Или действаш с частни или фирмени фондове. Но те пък фалирват.

36

До Родолюбец

преди 10 месеца

Братле, докато левът е закачен за еврото, българия и българите търпят всички негативи от това, но не могат да се възползват от стимулите на ЕЦБ. Да не говорим че обмяната на евро-лев е пълен абсурд и финансово перпетум-мобиле. Банките и чейнджовете правят кинти от безрискова търговия, а всеки един българин губи пари от това.

35

Анонимен

преди 10 месеца

Проф. Стив Ханке: България ще последва съдбата на Гърция, ако приеме еврото

34

Родолюбец

преди 10 месеца

Не ни трябва евро -достатъчно е че лева е закачен за еврото!Трябва да сме по-независими и по -неутрални!

33

Анонимен

преди 10 месеца

Каква ЕЗ , какъв ЕС ?! Оня гей Рюте заяви, че Унгария няма място в ЕС заради антигейски закон ?! Какво търсим тогава ние там ?!

32

До Анонимен 34

преди 10 месеца

България можеше да тръгне по пътя на Унгария, Чехия и Полша, но другарите избраха друг път и я закопаха до там че се принудихме да обвържем лева с марката/еврото. Присъединяването на слаба икономика към валутен съюз на силни икономики е проблем. По-логично е отвързването на лева от еврото, но кой има топки за да го направи?

31

Анонимен

преди 10 месеца

Какъвто и да е тоя, в случая е прав - никой от ЕС не е споменавал 2024 г. за влизане в ЕЗ !Отделно от това новата власт , която се задава в БГ, май първо ще пита Москва къде да влизаме ...

30

До До 25

преди 10 месеца

Лека корекция, БНБ изчислява ОЛП въз основа на индекса ЛЕОНИА Плюс. Във всяка друга държава централната банка определя ОЛП и заема на частните банки пари на точно този определен валутен процент. Тъй като ОЛП е определен пазарно в България, БНБ не е фактор в кредитния пазар и съответно не влияе на кредитното предлагане, което я прави безпомощна в стимулирането или охлаждането на икономиката.

29

моч

преди 10 месеца

Калфин , калфа си беше и калфа си остана , не очакваме въобще някога да станеш майстор!

28

До До 25

преди 10 месеца

Я пак? Валутният борд беше наложен като условия за отпускане на помощ от МВФ и ЕЦБ докато България си изплати дълговете от живково време. Което се случи през 2003 г. и оттогава никой не го интересува дали сме в борд или не. Основният лихвен процент не се определя от БНБ, а се изчислява въз основа на СОФИБОР. Затова байно през 2010 г. лихвата на ЕБЦ беше 0,25%, а в България 4%. Ако беше по-ниска икономиката щеше да се активизира по-бързо. Но в момента е на самотек.

27

Анонимен

преди 10 месеца

Калфин ние докато избираме министър председатели тип "Борисов" са хвърлят пари от прозорците на мощни джипове - бъркайки с мръсни корумпирани ръце в пенсионна, здравни, инвестиционни, европейски и др. пари няма да може да е подредена нито една система. Така че критиките ти - нека избирателите изберат хора. И най-хубавия закон подреден и логичен, ако избираме тип Диктатор - той ще го погазва! Справка Бай Тошо и Бай Тошо 2

26

До 25

преди 10 месеца

Нищо вярно не си написал. Валутният борд ни го наложиха и нямаше къде да мърдаме. Основният лихвем процент се определя от БНБ по методика на БНБ, която се променяше през годините в зависимост от развитието на пазара в България и т.н.

25

Анонимен

преди 10 месеца

Калфин като бивш министър на Бойко Борисов, да ходи да се скрие някъде и повече да не се показва, заедно с цялото им АБВ. Който се съюзява с мутрите, нищо добро не го чака и не може да се очаква от него.

24

Анонимен

преди 10 месеца

Доста повърхностно. В момента България е в самоналожен валутен борд. Емисията на парични средства е ограничена до размера на валутния резерв и централната банка не определя основния лихвен процент. Резултатът е че икономиката крета напред когато е добре и пада като камък когато се влоши. Или трябва да премахне борда и да се откачи лева от еврото или да се влезе в еврозоната. Иначе който и да е на власт съществен ръст на икономиката и доходите не може да има.

23

Аз

преди 10 месеца

Аз съм русофил, но тези политически трупове е смешно да бъдат асоциирани с Русия.Според мен и там им се смеят.Първанката и Петков да си ахрчат откраднатите милиони и да се скрият!

22

Анонимен

преди 10 месеца

Tоз не беше ли на Бай Първан лявата джапанка?

21

Урочасани

преди 10 месеца

Ми да, г-н Калфин, ако кому'нетата успеят, както се готвят да манипулират изборите и превземат властта, няма как Европа да пусне троянските Путинови коне в Зоната. Ако се стигне до такава фатална развръзка и Демокрацията бъде смазан, има само един път и той не е болше' вишка България! Язък за пропиляни те 30 годишни надежди! Кой ли и урочаса?!

20

Анонимен

преди 10 месеца

Комунистическото синче Калфин пак ръси само "умнотии" без да е забил един пирон в живота си,ама иначе всичко знае и от всичко разбира - типично за нагъл комунист.

19

:)))

преди 10 месеца

И ние не очакваме от Каyфланд да каже нещо смислено до 2024 (че и отвъд)