25

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 23 "Всяко лечение в началото си е било експериментално." И за всяко експериментално лечение има СТРОГИ етични стандарти! В ЕС те са от най-високите в света. Факта, че става дума за ГЕННА терапия говори ли ви нещо? Този "професор" е известен с това, че е правил експерименти, с човешки яйцеклетки с КРИСПР, които са ЗАБРАНЕНИ в ЕС. Става ми смешно, когато чета русофилите анитваксъри да се тръшкат за мРНА ваксините, но иначе щом е от Русия,ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ГЕННА терапия не е проблем!!!

24

23 откри топлата

преди 2 години

вода: "Моето предположение от прочетеното е, че състоянието на детето не позволява то да бъде транспортирано. Затова се търси съдействието на българската здравна система. В БГ обаче такова нещо като индивидуален подход в медицината няма." - Очевидно състоянието му не позволява и очевидно детето е на живитоподдържащи системи. И родителите не искат да бъде транспортирано, а ТУК да се проведе ЕКСПЕРИМЕНТАЛНОТО лечение. Това никоя държавна здравна система не го позволява, освен шаманската практика.

23

Анонимен

преди 2 години

Моето предположение от прочетеното е, че състоянието на детето не позволява то да бъде транспортирано. Затова се търси съдействието на българската здравна система. В БГ обаче такова нещо като индивидуален подход в медицината няма. Няма и воля от страна на лекарите да го има. Защо да си създават грижи, отговорност и т.н.Всяко лечение в началото си е било експериментално.

22

Анонимен

преди 2 години

А специалистът с нито един ден стаж като лекар Стойчо Кацаров къде спи?

21

Помислете малко

преди 2 години

Явно не става въпрос детето да бъде изпратено в Русея, а експерименталната терапия да се проведе тук. Това е проблемът. Няма как ръководството на болницата да разреши нещо, което законът забранява. Малко прекалявате с хейта към лекарите.

20

алоооооооо

преди 2 години

къде сте бе милионери ? за кифли пари имате , за да помогнете на човек нямате .

19

Анонимен

преди 2 години

Това се случва в държавата на Радев!

18

Не търсят финансова

преди 2 години

помощ, защото при експериментална терапия не се заплаща. Но в случая изглежда става дума да се ползва базата на НКБ, за да бъде проведен експериментът, а не детето да бъде преместено за лечение в Русия. Така че лекарите са в правото си да откажат болницата да се ползва за лечение, което не е официално разрешено в България. Все пак, медицината се основава на доказани практики. И сравнението с ковид-ваксините е неуместно. Няма болница в България, която да ги е одобрила. Това е решение на СЗО.

17

Четох, четох...

преди 2 години

и не схванах: как хем "до дни терапията ще е в България", хем семейството само иска лечението на детето им да бъде разрешено? Как терапията "ще дойде" тук, щом е непроверена и няма данни за ефекта от лечението? Кой и къде ще я проведе? Ако руският професор е разработил генна терапия специално за случая, тя наистина е експериментална, за което има доста ограничения. НКБ има право да откаже провеждането й, но не може да откаже да върне детето на родителите. Ками ли нещо е объркала, или е фейкнюз?

16

Анонимен

преди 2 години

Малко объркано е написана статията, но усещам, че за насочване на детето за лечение в Русия се иска някакво становище от нашата педиатрия, която те отказват да напишат, понеже няма сигурен ефект. То че няма сигурен е ясно, но какво предлагат? Да го чакат да си унре тук в отделението, само? Всеки ще се вкопчи в този 1% шанс, после каквото е писанк, но ше знаят, че са обърнали земята в търсене на решение

15

славянин

преди 2 години

Значи когато ти от отчаяние поради нелечима болест искаш да се подложиш на експериментална терапия, нашите ''лекари'' ти забраняват, защото не била проверена, а когато не искаш да се подложиш на експериментална ваксина, ''лекарите'' нагло и упорито те убеждават, че трябва да се подложиш! Ей тава са нашите ''лекари''! Хем не могат да ти помогнат, хем не те пускат друг да се опита да ти помогне! Точно по тази причина преди 28 години приключих с нашите ''лекари'' и нашата официална медицина!

14

ДО 3-тия анонимник

преди 2 години

До Анонимен 3Главата ти е окупирана на тебе, за детски живот става дума!Срам и страх от Бога нямате, *** герпави! Хората търсят спасение за детето си, той дрънка кой щял да ни окупира!

13

ЕДНА

преди 2 години

Ако ставаше въпрос за детето на някой депутатин, досега в Япония щяха да са го изпратили вече...

12

Некъф

преди 2 години

Бог да е с тях!

11

Анонимен

преди 2 години

Синдром на Лей? В САЩ има един китаец, който провежда такова лечение, но пак експериментално, с неясни резултати.Той също така е известен с това, че успешно е създал първото бебе в света от трима родители. Сега преди някой антиджендър да започне да морализаторства по темата за третия пол, този експеримент е имал за цел именно подобряване на генотипа и намаляване на риска от подобни генетични увреждания. Колкото повече родители - толкова по-малко грешки на природата.

10

Анонимен

преди 2 години

Пратете детето в чужбина. Ако родителите нямат вече надежда в нищо, то е логично да искат експериментално лечение. В крайна сметка то и за това е експериментално. Ако в Русия го прилагат, тогава пратете детето в Русия. Ако държавата не иска, да съберем парите ние хората. Дано се оправи душицата.

9

Анонимен

преди 2 години

Жа жалост на тези хора в момента България се "управлява" от мафията и се съмнявам да им помогнат

8

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 5 "Как ще разрешат, вземе го излекуват детето и нашите ще се изложат, ако почине трагедията ще е за близките не за хуманите ни лекари !" Медицинските протоколи за експериментални лечения са МНОГО СТРОГИ! Интересното е, че в статията на пише, това лечение допуснато ли е в Русия, и ако не, защо? Ако да, защо просто не транспортират детето дотам и да лекуват там, където тази терапия е одобрена и всеки си носи отговорност?

7

Анонимен

преди 2 години

Абе разрешете им на хората, бе! Кво е това нема да им помогнете, ама ще си го държите там на доизживяване, за да си усвоите пътеката!?! Или те да си пренесат детето в друга болница, където няма да им откажат да им помогнат!

6

Гено от Грамада

преди 2 години

Природата/Господ не се вълнуват от хуманните аспекти.