17

Да не спорим

преди 2 години

Дори да ни лъжат - - това е една от най- безобидните лъжи....... Я си спомнете предизборната и следизборната_особено_ вакханалия!!!!! Те за скоростомерите се кахърят . . .

16

123

преди 2 години

И Днес.бг лъжат, но защо?

15

M.I.C.

преди 2 години

По едно време dnes, бяха спряли с подобен тип заглавия и текст в статията. Явно пак са почнали. Тъкмо почнах да чета повечето статии. Не е майтап, но все пак, ако искате кликове и коментари под подобни глупости малко повече се постарайте. Написаното до някаква степен е вярно. Принципно производителите наистина занижават скоростомера, но дайте малко повече и садържания и смисловен процес в писането на текстс на статията. Не да бъде идеята да се препрати към друг сайт, за да има клик.

14

Анонимен

преди 2 години

Тази статия е писана непосредствено след удар с лопата в главата или консумация на нецивилизовано количество алкохол

13

Гарабед

преди 2 години

Явно статията е платена от търговец на навигационни системи. Смятам си скоростта наум! Деля изминатия път на времето за което го изминавам и получавам скоростта с която се движа. Проста и фасулска работа.

12

Панов

преди 2 години

14, и това са глупости. С ГПС скоростта можеш приблизително да мериш, колкото е по-висока, толкова по-неточна. Включително и с военен. Друга е причината, и до момента никой не я отгатна!

11

Гост

преди 2 години

Засичайте скоростта с JPS-a, там няма как да стане грешка. Ако сравните с показанията на таблото е точно обратното - показванеата скорост е с до 5км/ч по-ниска от реалната. Поне така е с 19-ки джанти.

10

панов

преди 2 години

Пълни глупости . Причината е съвсем друга, нищо общо с предпазване от глоби!!!

9

просттт

преди 2 години

Аз съм измерил гумата с един шивашки метър за да съм сигурен и съм нацапал едната гума с бяла боя и има огледало насочено към нея. Карам си и броя колко пъти се вижда отметката за 1 секунда. Полученото го умножавам по 3,6, ако искам да съм в км/ч. Друг начин е да се брои цял час, но стават големи числата и е за по-умни, все пак за час се минават 80000-100000метра

8

ЦИЦЕРОН

преди 2 години

До Анонимен-Напротив !Когато са по-големи гумите , скоростомерът ви ще покаже още по-малка скорост...Това е , защото обиколката на по-голямата гума е повече сантиметри от другата ...

7

Анонимен

преди 2 години

В България има няколко фирми, които пишат софтуер за автомобилни модули, включително и за таблото, т.е. и за скоростомера. Случайно съм работил в една от тях. Както каза един колега по-долу, в идващото задание пише да се показва реалната скорост +2% +4км/ч.

6

Анонимен

преди 2 години

До 5Радарите на КАТ са настроени на -10км/ч. Т.е. реално ти опрощават 10 км/ч.

5

Анонимен

преди 2 години

Скоростомера винаги показва повече. Ако карате с 60 примерно, той ви показва 64-65. Ако сложите по голям цол гуми - разликата става Х 2. Т.е. карате с 60 а скоростомера отчита 68-70. Най добре карайте по джанти, така даже и няма да ви отчита.Що за статия е това бре? хаххахаххааааааа

4

Анонимен

преди 2 години

Според "UN ECE regulation 39" спидометърът трябва да показва скорост или равна на действителната, или по-висока (до 10%+4 км/ч), но не и по-ниска от действителната. Затова обикновено в диапазона 90-120 км/ч километражът показва 5-8 км/ч по-висока скорост от действителната ( при оригинален размер на гумите). Лесно може да се провери с GPS. Това всъщност е добре, защото не всички страни имат "бонус" 10км/ч при превишаване на разрешената скорост.

3

Анонимен

преди 2 години

Чудесна новина, да видим сега как ще ме накарат да платя глоба.

2

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 2 А с какво си тестваш IQ-то за интелигентността?

1

Анонимен

преди 2 години

Затова винаги с гпс на магистралата като тествам БМВто ми за скороста!