178

Анонимен

преди 2 години

До Българин "За какво признание се е борила България от формирането си до.." За това да бъде призната като равноправна държава. Когато българите са дошли на Балканите те са били номадски нашественици, а населението, което са заварили на територията на днешна България е било смятано за диваци от Византийците и Латините (и с право). Знаците на дръжавността в смисъла в който са били разбирани, са липсвали на България. За разлика от теб аз съм полагал изпит по История в Софийски Университет.

177

Чипът

преди 2 години

Днес е светъл празник да демокрацията. Какво да обсъждаме една полуфеодална държава като Блядистан.

176

Анонимен

преди 2 години

До Анонимна 240 "Не ми отговаряй на въпроса с въпрос. Загуби спора и започваш да пелтечиш. В сериозен спор не се отговаря на въпроса с въпрос!" Това не беше въпрос. Ти каза, че ще включиш всяка славянска дръжава, която си пропуснал. Аз само те поканих да го направиш. Въпроса е, защо изпадаш в ступор и започна да се държиш агресивно след като те поканих да го направиш. В крайна сметка с такава готовност изви желание да ги включиш, а сега се опитваш да избягаш от тази заявена готовност!

175

Анонимен

преди 2 години

До Анонимна 237 "Майко мила! Колко ограничено същество. И какво като е царувал през 13 век?" Значи, че нуждите на българската държава са били различни от сегашните, например. Вече дадох пример с ПРИЗНАВАНЕТО на българската държава: признаване, което е било НЕОБХОДИМО, за легитимността на българските царе, едно, за да се откъснат от номадското си историческо минало и второ, за да има властта им легитимност в самата България. Все неща, които нямат НИКАКВА релевантност в новата ни история.

174

Анонимен

преди 2 години

""Иска ми се да вярвам, че и този път не получихме зелена светлина, защото нямат парламент и правителство, подчерта Заев"Блажени са вярващите! С тези вярвания ЕС ще види през крив макарон. Не знам колко по-ясно трябва да им се каже. Не съществува български парламент, който ще приеме РСМ в ЕС преди северномакедонците да бъдат поставени на мястото им.

173

Анонимен

преди 2 години

До Анонимна 233 "Кои други православни страни не са в моя списък? Кажи и ще ги сложа." Факта, че питаш, вместо да ги знаеш и че не си ги включил е КРАСНОРЕЧИВ за това кой ти идва наум, когато говориш за такива неща. Я кажи, кои ЕВРОПЕЙСКИ държави знаеш, които са славянски? :))))

172

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 230 "Но българските царе са ГРУПИРАЛИ православните заедно!" Защото си неграмотен за историята, затова всичко ти е еднакво. Нека ти обясня накратко: по времето когато българската държава се е формирала, до падането й под Османско робство, България се е борила да получи ПРИЗНАНИЕ. По това време гръцката църква е била едно от местата, от които е можела да получи такова, а това е било желателно заради ПОЛИТИКА. България е можела да се закрепи като фактор само с такова признание.

171

Чипът

преди 2 години

Ми темата за Северна Македония може да я оставим известно време. Имат работа да вършат преди да ги допуснем до преговори с ЕС. Времето ще покаже. 200 до 500 години са един нормален срок за приемане

170

Анонимен

преди 2 години

Македония е ГМО- държава!!!

169

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 225 "Защото той е групирал Българското царство заедно с Византия, руските княжества, Сърбия и т.н. по религиозен признак." Цар Иван Асен Втори е царувал през 13 век.

168

Елин Пелин

преди 2 години

Зайо байо Средногорски,скрит от лоши думи хорски

167

Анонимен

преди 2 години

В политиката няма сантименти,има интереси! Ние така и не научихме този урок! Освободителната война се е случила не защото цар Александър е залял сълзи за съдбата на горките българи,а защото тази война е била в интерес на Русия. Обикновените руснаци са вземали присърце нашата съдба,но без политическо решение тяхната съпричастност не би ни донесла реална помощ. Приятелски държави стават за известен период тези,които имат общи интереси! На нас винаги ни забиват нож в гърба,но урока не научихме!

166

Анонимен

преди 2 години

*** неговата си история не знае ,Славянин ,Трак ,пра българин,авар,келт,куман,печенег - на кръстопът .Това е истината..

165

Анонимен

преди 2 години

До Анонимна 224 ""Абе, умник, ти си напълно неграмотен. Виж си първия коментар. Ти директно каза, че България не иска да е в компанията на останалите православни държави." Не другарю русофил. Аз казах, че не иска дае в компанията на ТЕЗИ държави. Това, че ти си ги групирал като "православни" е ТВОЕТО бъркане на религия с политика. Има много други православни държави, но, странно, те не са в твоя списък. Защо ли?

164

Анонимен

преди 2 години

До Анонимна 221 "България не иска да е в тази компания (а под компания в горното изречение ти беше споменал имената на няколко православни държави)." Групирането на държавите по РЕЛИГИОЗЕН признак, когато реално в групата на тези дръжави присъстват няколко исторически агресивни към България такива е предателство спрямо българския ДЪРЖАВЕН интерес!

163

Анонимен

преди 2 години

До Анонимна 221 "Доказателството ти е смешно" "Смешно" е, че руснаците нарочно наричат БЪЛГАРСКАТА азбука не БЪЛГАРСКА а "славянска"? Ти не си ли тоя, дето изпуска пара за това колко важна е културата? Изведнъж нарочното унижаване и омаловажаване на един от ФУНДАМЕНТИТЕ на културата ни, българската АЗБУКА, ти се вижда "смешно". Хохооооо. Ще ти излезе червения каскет. Само върпос на време е!

162

Анонимен

преди 2 години

Македония е суверенна държава..

161

Анонимен

преди 2 години

До Българин Аз не бъркам религия и политика. Руснаците използват "религията" за да правят политика, а другаря РУСОФИЛ им помага, като пробутва "братството", когато Русия и Сърбия винаги са били агресивни неприятелски спрямо България и нейната култура държави. Всъщност, ТОЙ е този, който бърка религия и политика. Дали сме славяни не играе роля за АБСОЛЮТНО НИЩО, спрямо други държави ... освен ако не се опитва да прави политика от това, разбира се.

160

Анонимен

преди 2 години

До Анонимна 217 "Ти откъде знаеш, че той е русофил?" Знам, защото набутва българите в един кюп с народи, които през цялата ни история са се оптвали да ни заличат културно-исторически. На последния 24 май Руския културен център отказа да напише, че Кирил и Методий са написали БЪЛГАРСКАТА азбука, вместо това наричайки я "славянска". ТИЯ не са ми "братя". Нито сърбите.

159

Анонимен

преди 2 години

До Българин "макар че той очевидно не е" Всеки, който се опитва да ни "братосва" с руснаци и сърби, които през цялата ни история са се опитвали да ни заличат в културно-исторически план, е русофил, и работи за руските интереси, независимо дали го осъзнава или не. Ако го осъзнава и твърди, че не е, е най-обикновен лицемер. Ако не го осъзнава и го прави - е шаран, което разбира се не го извинява или прави по-малко русофил. Сега ясно ли е?