218

Анонимен

преди 2 години

До Българин "Чудна работа! Българските царе били регионален фактор. Пък рицарите превземат Цариград, а малко по-късно първият им император Балдуин е смазан от цар Калоян. Много си зле и неграмотен" Я разкажи, как се разширява България като фактор в следствие от това? Обясни какви последици има това за Европейското позициониране на България. :))))

217

Анонимен

преди 2 години

До Българин Аз не хуля България. Напротив. Тъкмо защото не искам България да страда от грандомански изпълнения, от каквито доста е страдала исторически, сме длъжни да посочваме нещата каквито са, а не каквито ни се е искало. Хан Тервел е бил използван, което се вижда по-късно в политиката на Византия спрямо България. Тя не се променя фундаментално! Също така, вие май си нямате идея за какво говорим:става дума за утвърждаване на българската държавност,чрез присъединяването й към "цивилизацията"

216

Анонимен

преди 2 години

Македония ,не Северна Македония .Въобще не ми пука какво щял да каже смотан ***.Македония е суверена държава точка.

215

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 310 Желателно е да посветиш постовете си на демонстрацията на знание и способност да мислиш.

214

Анонимен

преди 2 години

До До Анонимен 301/306 "Имаш ли представа откога има българскИ държавИ? И какво са представлявали те?" Имам дотолкова, за да разбера, че се опитваш да смесваш историческата българска държава на Балканския полуостров с каквито дръжавни образувания племената, към които принадлежи и това на Кубрат са имали преди това. Сигурен съм , че византийците са били много впечатлени от изрисуваните племенни знаци на седлата на конете на прабългарите. :)))))

213

Анонимен

преди 2 години

До Българин Хехехехе. Значи най-многото, което можеш да кажеш за българския цар като "сила" е, че е "поддържал връзка" със силните в региона. Е няма що, голямо "доказателство" даде за това, че е бил нещо повече от това, което казах:регионална сила. Както казах, ти въобще забрави за какво си тръгнал да спориш.

212

ЬЬЬ

преди 2 години

Към Заев: Да признаеш българските си корени и македонския език като като обособено наречие на българския език не е предателство, да признаеш общата ви история с българската не е престъпление,защото всичко друго е неистина и насажда взаимна омраза между двата народа.Един ден(може и след 50 години) автентичната ни история ще излезе с неопровержимите си истини,а цялото това изгубено време ще си остане за ваша сметка.Омразата към и лъжите ви за България не са вашият път,но този избор е ваш и жалко.

211

Американ

преди 2 години

Макетата до сега са ни убедики, че трябва да ги държим извън ЕС за поне едно поколение след като са престанали да кавт срещу България(което те не са паправили още)

210

Анонимен

преди 2 години

До До 286/299 А ти имаш ли представа как са гледали на "великите" българи от Византия? Чети бе! КЪДЕ са "Плиска" и "Преслав" днес"? Аз знам къде е Истанбул. ТОВА е разликата между "империя" и "борещ се за признание". Както казах, на върха на мощта си България никога не е била нищо повече от регионална сила. България НИКОГА не е имала силен флот. Странно за страна "на три морета"!

209

Анонимен

преди 2 години

Един македонец - комита. Двама македонци - чета. Трима македонци - чета с предател. Четирима македонци - комитет за приемане в ЕС. Само дето не могат да се разберат кой е предателя.....

208

Анонимен

преди 2 години

До Българин "Затова ли цар Симеон преговаря с халифа за превземането на Цариград?" Цариград :)))))) И докъде е стигнал в "преговорите"? :)))))

207

Анонимен

преди 2 години

До До 290/297"За България не е било нужно да се бори за признание. Тя го е имала в продължение на хилядолетия" Ахахахахахахаха. ВОПИЮЩО НЕВЕЖЕСТВО! Когато са дошли на Балканския полуостров българите са били поредното племе, което е правело набези след като е пресякло Дунав.

206

Анонимен

преди 2 години

До Българин "Византия бива извисена по такъв начин, че всички останали субекти на международното право по това време изчезват." Абе, приятел, не знам на какво казваш "едностранна", но мисля че е малко или повече утвърдено, че е имало няколко големи играча, и останалите са се борели за място в сянката на тези играчи, и да, основните неща са зависели от тези големи играчи. Даже на върха на мощта на българската държава българския цар не се е мислел за нищо повече от регионална сила.

205

Анонимен

преди 2 години

Само на мене ли тоя от снимката ми прилича на сервитъор, дето са го хванали,че е надписал сметката и сега се обяснява?

204

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 291 Това е известно на всеки, който следи за историческите развития между България и Русия от 1878 насам. Само разни "историчари" удобно не са го разбрали. И разни "славянски братя" ;)

203

Анонимен

преди 2 години

Македонец и предател е едно и също ,не ревете!Предадохте предците си,по-голям грях няма!

202

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 287 .... варварин, утре се сключва с друг такъв брак срещу първия и първия изчезва, ако не е достатъчно умен, за да се предпази от това. Както е станало и с България, всъщност, за един доста дълъг период.

201

Анонимен

преди 2 години

Корените на омразата търсете в руската линия на влияние. Прочетете какво пише и говори съветникът на Путин - Александър Дугин, който направи пътека до Македония и обратно, или съучредителката на Фонда за съдействие на руско-македонските стратегически изследвания в Скопие Мария Третякова, която интригантства, че България е била фашистки окупатор на Македония, има териториални претенции, изисква да се откаже от историята си и че нашият народ е съпричастен към Холокоста.

200

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 287 "Според тебе излиза, че България вечно се е борела за признание." Това не би трябвало да е никаква изненада за някой, който претендира да се интересува от История. "Вечно" е относително понятие, но това е една от големите разлики между империи/цивилизации, съществували от хилядолетия, и такива, които са се опитвали да си намерят място. Гръцката цивилизация е била една от най-напредналите и най-старите по това време. За гърците 2-3 века са били нищо. Днес има брак с някой ...

199

Анонимен

преди 2 години

Драган Гюровски що такива лоши думи казва за сестра си, майка си, леля си и баба си!