238

Анонимен

преди 2 години

Само като Ви чета коментарите ми идва да напусна държавата,а какво става с хората които четат извън България за ежедневието тук:престъпления,наводнения,убийства,корупция,неосъдени политици,липса на справедливост,имотна мафия,висока смъртност,ниски пенсии,ниски заплати,липса на лекари и сестри,висока детска смъртност,липса на голяма детска болница,неремонтирани пътища,липса на магистрали,море без пречиствателни станции,строеж в защитени зони,починало в столицата от ток,измами на всяко ниво...

237

Млъкни бе

преди 2 години

Я стига си дрънкал, обикаляш и купуваш лобисти срещу родината на дядо си, не те е срам! Стойте си у Титова Югославия щом сте такива кел'еши! Писна ми от вас и от всякакви там платени евродепутатки! Прегърнете си се със сър'булята и там бившите ви ортаци и си правете евразийски съюз! Ако искате вземете и нашенската Атака!

236

Зозо

преди 2 години

Зайо Баев да слага наколенките и да се явява в София! Другия вариант е да учи албанскиот :)))))))))))))))))))))))

235

Анонимен

преди 2 години

Усвоил си двуличитето на запада, само дето ти не диктуваш правилата.

234

Трагедия

преди 2 години

Пишман историците не могат да разберат какво е ставало по време на Ранната и Средновековна България, а ние очакваме от тях да разберат, че нещата оттогава са се променили: променила се е парадигмата, променили са се факторите, променили са се предизвикателствата пред държавността.Някои хора още са се вкопчили в религията като част от държавата.Пропуснали са създаването на "светската" държава, идването на науката като двигател на общественото развитие и т.н.Някои буквално живеят в Средновековието

233

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 336 "Глупости. Ти по-долу поиска доказателство, че българските царе и владетели са били нещо повече от регионален фактор" Аз попитах какви реални белези има за това, че България е била нещо повече от регионална сила и досега не съм видял да има посочени такива.

232

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 337 "Българската държава е официално признат субект на международното право .. " Хахахахахаха. Тук не става дума за "официално признат субект на международното право". Всъщност, тази формулировка е НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТНА за историческото време за което говорим, но така е с пишман историците. Става дума за ЛЕГИТИМАЦИЯ на дръжавната структура чрез признаване на ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯ МОДЕЛ, в който РЕЛИГИЯТА играя фундаментална роля. ТОВА е причината да има ПОКРЪСТВАНЕ в България!

231

Анонимен

преди 2 години

НАЙ ДОБРИЯТ македонец Е МЪРТВИЯТ.... РЕПУБЛИКА СЕВЕРОЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ .... Когато се прекръстите с това име тогава ще преговаряте за Е.С. ....точка

230

Анонимен

преди 2 години

До Панде Ефтимиос-ФИРОМ Гърция кое е като държава. Древна Гърция не е и е закрита, Македония също не, Византия е закрита от турците, Рим е съборен от племената.

229

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 336 "Ти по-долу поиска доказателство, че българските царе и владетели са били нещо повече от регионален фактор." И писанията на хронистите ги правят нещо повече от регионален фактор? Къде ви събират такива мозъци? Тервел бива използван от Юстиниан за да се върне на престола, след което тръгва да го напада. Толкова по въпроса за "извоюване на признание". Тервел е бил поредния "дивак" който е служил в междуособните войни на Византийците.

228

Анонимен

преди 2 години

До Анонимна 332 Само дето ние говорим за ПРИЗНАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ, а не за "хронисти". Аз ви казах, че сте толкова посредствени, че даже не можете да следите темата на разговора. :)

227

Анонимен

преди 2 години

До Панде Ефтимиос-ФИРОМ Бг спасяват Византия и Европа от арабите и турците. Турките са произлезли от прабългари а не обратно. Гърците се крият по острвите от араби и турци.

226

Анонимен

преди 2 години

До Панде Ефтимиос-ФИРОМ Има истински българи. Просто това не са българите, които са дошли преди 13 века. Българска писменост има под една форма или друга от над 1000 години. Българска автокефална църква: също. Българска култура в някакъв вариант свързан със съвремието, от поне 400 години. НЕ се пробвай тук. :))))

225

Ноубъл

преди 2 години

До колкото разбирам ВМРО-ДПМНЕ са националисти и съответно не би трябвало да искат Република Северна Македония да влезе в ЕС, там място за националисти няма. За какви преговори говорим тогава, и какво им пука има ли вето или няма?

224

Анонимен

преди 2 години

Не е Кан ,а е Хан Омуртаг ..

223

Анонимен

преди 2 години

До Мария "Мойта малка дъщеря, Маария, Мааария, вече свири на пиано, Маария, Маария, колко мъничка е тя, а пианото голямо ... " Така и този разговор за теб "Марийче". Казва ти го един истински българин и родолюбец. :))))

222

Анонимен

преди 2 години

До Българин "Няма да ти кажа нищо." Ахаааааа. :)))))

221

Анонимен

преди 2 години

Тупа топката и лъже.

220

Анонимен

преди 2 години

До Българин Постовете ти започват да става все по-неадекватни и агресивни. Отговарям ти с исторически истини. Каза, че Тервел е бил "признат". Я ми напомни, защо сме имали битката при Анхиало, щом е бил "признат"?

219

Анонимен

преди 2 години

Не е предател, но е лъжец. Едно каже в Скопие, а друго в Брюксел и в Спфия , че сме братя..