256

До 303

преди 10 месеца

Ти си знаел къде е Истанбул?! Браво! Защо ли до днес руснаците наричат този град Константинопол? Ама ти знаеш само Истанбул! Не те интересува какво е било в периода на Ранното Средновековие, за което си измислил някакви твои квалификации. Не знаеш също, че в средата на 19-и в. крепостните стени на Велики Преслав са на мястото си.После на някого му потрябвали камъни за чакъл за новостроящата се железница и използвал тези стени.И ги ликвидирал,както навремето Константинопол. Истанбул е нещо друго.

255

Анонимен

преди 10 месеца

Само като Ви чета коментарите ми идва да напусна държавата,а какво става с хората които четат извън България за ежедневието тук:престъпления,наводнения,убийства,корупция,неосъдени политици,липса на справедливост,имотна мафия,висока смъртност,ниски пенсии,ниски заплати,липса на лекари и сестри,висока детска смъртност,липса на голяма детска болница,неремонтирани пътища,липса на магистрали,море без пречиствателни станции,строеж в защитени зони,починало в столицата от ток,измами на всяко ниво...

254

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 341 - Най-добре е да идеш да поспиш малко. Словесната еквилибристика не ти помага.

253

Млъкни бе

преди 10 месеца

Я стига си дрънкал, обикаляш и купуваш лобисти срещу родината на дядо си, не те е срам! Стойте си у Титова Югославия щом сте такива кел'еши! Писна ми от вас и от всякакви там платени евродепутатки! Прегърнете си се със сър'булята и там бившите ви ортаци и си правете евразийски съюз! Ако искате вземете и нашенската Атака!

252

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 338 - Толкова е бил "използван", че го имат едва ли не за Господ, а в наше време Европа иска едно грандиозно начинание да носи названието "Тервел".

251

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 330 - Само от това едно-единствено изречение, което си написал в коментар 330 личи колко малко си чел и че твърде много неща не знаеш. Имам предвид темата, по която пишеш.

250

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 342 - Ти какъв смисъл влагаш в израза "нещо повече от регионална сила"? Имаш ли представа, че изискваш цели трактати? Или по-скоро се надяваш, че знаещи хора ще напишат тук 2-3 обобщителни изречения и ти ще ги обориш като софист, без да те е грижа, че нямаш капацитет да спориш с квалифицирани експерти.

249

Зозо

преди 10 месеца

Зайо Баев да слага наколенките и да се явява в София! Другия вариант е да учи албанскиот :)))))))))))))))))))))))

248

Анонимен

преди 10 месеца

Усвоил си двуличитето на запада, само дето ти не диктуваш правилата.

247

Трагедия

преди 10 месеца

Пишман историците не могат да разберат какво е ставало по време на Ранната и Средновековна България, а ние очакваме от тях да разберат, че нещата оттогава са се променили: променила се е парадигмата, променили са се факторите, променили са се предизвикателствата пред държавността.Някои хора още са се вкопчили в религията като част от държавата.Пропуснали са създаването на "светската" държава, идването на науката като двигател на общественото развитие и т.н.Някои буквално живеят в Средновековието

246

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 336 "Глупости. Ти по-долу поиска доказателство, че българските царе и владетели са били нещо повече от регионален фактор" Аз попитах какви реални белези има за това, че България е била нещо повече от регионална сила и досега не съм видял да има посочени такива.

245

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 337 "Българската държава е официално признат субект на международното право .. " Хахахахахаха. Тук не става дума за "официално признат субект на международното право". Всъщност, тази формулировка е НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТНА за историческото време за което говорим, но така е с пишман историците. Става дума за ЛЕГИТИМАЦИЯ на дръжавната структура чрез признаване на ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯ МОДЕЛ, в който РЕЛИГИЯТА играя фундаментална роля. ТОВА е причината да има ПОКРЪСТВАНЕ в България!

244

Анонимен

преди 10 месеца

НАЙ ДОБРИЯТ македонец Е МЪРТВИЯТ.... РЕПУБЛИКА СЕВЕРОЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ .... Когато се прекръстите с това име тогава ще преговаряте за Е.С. ....точка

243

Анонимен

преди 10 месеца

До Панде Ефтимиос-ФИРОМ Гърция кое е като държава. Древна Гърция не е и е закрита, Македония също не, Византия е закрита от турците, Рим е съборен от племената.

242

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 336 "Ти по-долу поиска доказателство, че българските царе и владетели са били нещо повече от регионален фактор." И писанията на хронистите ги правят нещо повече от регионален фактор? Къде ви събират такива мозъци? Тервел бива използван от Юстиниан за да се върне на престола, след което тръгва да го напада. Толкова по въпроса за "извоюване на признание". Тервел е бил поредния "дивак" който е служил в междуособните войни на Византийците.

241

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимна 332 Само дето ние говорим за ПРИЗНАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ, а не за "хронисти". Аз ви казах, че сте толкова посредствени, че даже не можете да следите темата на разговора. :)

240

Анонимен

преди 10 месеца

До Панде Ефтимиос-ФИРОМ Бг спасяват Византия и Европа от арабите и турците. Турките са произлезли от прабългари а не обратно. Гърците се крият по острвите от араби и турци.

239

Анонимен

преди 10 месеца

До Панде Ефтимиос-ФИРОМ Има истински българи. Просто това не са българите, които са дошли преди 13 века. Българска писменост има под една форма или друга от над 1000 години. Българска автокефална църква: също. Българска култура в някакъв вариант свързан със съвремието, от поне 400 години. НЕ се пробвай тук. :))))

238

Ноубъл

преди 10 месеца

До колкото разбирам ВМРО-ДПМНЕ са националисти и съответно не би трябвало да искат Република Северна Македония да влезе в ЕС, там място за националисти няма. За какви преговори говорим тогава, и какво им пука има ли вето или няма?

237

Анонимен

преди 10 месеца

Не е Кан ,а е Хан Омуртаг ..