640

Анонимен

преди 2 години

696 Аз съм "влах", но се чувствам българин Цяла днешна Румъния, е била доста време в пределите на Българското царство. Румънската нация, е сравнително нова нация. Нали знаеш, че вече си лоциран по IT адреса. Ти само пиши твоите националшовинистични глупосги, после, да не се чудиш, ща те снашло.

639

Казаха ти

преди 2 години

До Србин Казаха ти за Топличкият бунт - каквото повикало-това се обадило.

638

Анонимен

преди 2 години

Първи сърбите нападат в гръб, България, за да я унищожат, като държава 1885. Кокво са очаквали, да ги почерпят след това българите, с бяло сладко, ли? За убийствата, палежите и безчинствата из българските села, на мирно българско население, какво се полага? Младата българска войска разбива разюзданата сръбска войска и я обръща в позорен бяг. Ако не е била Австрия да я спре, българите са щели, да превземат Белград, основан от българите, през Сренновеконието, междувпрочем.

637

Србин

преди 2 години

и империализма си на Балканите. Къде са националните малцинства в България? има българи в Сърбия и дори римско-католически българи от Банат, за които много от вас дори не знаят, че съществуват. Най-варварска асимилация е извършена в България. Ами власите във Видин и околностите?

636

Србин

преди 2 години

За Анонимeн: и може би вашата история за западните региони и българския произход на местното население е лъжа. Може би и това е възможно? Сто убити православни свещеници са дреболия. Някои от тях са изгорени живи. Православният светец, епископ Николай Велимирович, пише за българите, че те са братя, които не са. именно заради силните български престъпления. Никой нормален човек не отрича престъпленията на режима на Милошевич. Време е България да признае своите престъпления и империализма си на Ба

635

Анонимен

преди 2 години

Сърбия и РСМ, са рускикочини, пълни с руски шпиони, които управляват животните им и диктуват ангибългарската истерия.

634

Анонимен

преди 2 години

С вечната си алчност, към завоюване на чужди територии и излаз на море, сърбите се юрнаха към Солун. Тогава албанците слязоха от планините и завзеха селата им.

633

Анонимен

преди 2 години

683 Комисията е била подкупени от сърбите, за да потвърди техните лъжи. Стотиците избити българи, запалени къщи и изнасилени от сърбите българки, обаче са факт. 30 000 българи са избити само на Мали Божич, опожарени села, присвоени български училища и църкви, са скрити от Сърбия, както днес, Белград крие масовите гробове, в които е закопала тайно, стотици албанци, хървати, бошняци. В Голи Оток са избити стотици хиляди българи, защото са се нарекли българи. Сърбите са фашистите на Балканите.

632

Анонимен

преди 2 години

684 Носи се стоко, кой е този Милован Писари и дали изобилно, някой му вярва? Всички сръбски генерали за осъдени в Хага, за престъпления срещу човечетвото, а кръволокът Милошевич умря в килията си в Шевенинген, като окаян сатрап, с обвинения за престъпления срещу човечеството, след посещение на руски лекар.Ето, какви сте вие сърбите, братоубийци, изклахте и изнасилихте масово, свои съграждани, с които живяхте в една държава, сред които християни, хървати, бошняци, албанци.

631

Топлич 3

преди 2 години

До Србин За съжаление сърбите се бият като разбойници,а не като войници и затова получават отношение като към разбойници,особено в австроунгарската зона от територията. Има снимки как австро-унгарци разстрелват заловени участници в бунта,както и снимки как сръбски войводи се преданат в плен на Тане Николов. Войнович се самоубива обкръжен от български войски,но *** Пеканяц доживява да 25 май 1944г. когато е заклан заради колаборация с немците.

630

Топлич 2

преди 2 години

До Србин Целта е да помогнат на Румъния и Солунския фронт. Повечето от участниците,както и ръководителите не местни жители от района,а черногорци. Тероризират и плашат населението да не се подчинява на българските власти. Четата на Коста Войнович опожарява Босилеград и няколко села. И Войнович,и Коста Пеканяц са косоварски сърби и нямат нищо общо с местните. Коста Пеканяц е прехвърлен със самолет от Солунския фронт. Повечето от въстанниците всъщност са бивши сръбски войници.

629

Отегчен

преди 2 години

Затваряй границата със Северна Македония, късай дипломатически отношения! Докато този не влезе в затвор заради инкриминирана реч! Ние нямаме зор да пътуваме през македонско.

628

Топлич

преди 2 години

До Србин Става въпрос за Толичкия бунт от пролетта на 1917г. в района на Куршумлия,Прокупле,Лесковац. След разгрома на сръбската армия през есента на 1915г. Българската армия е заета да преследва сърбите в Албания и не си прави труда да събере всички сръбски войници в плен и много оттях се укриват в планината Копаоник. В края на 1916г. са прехвърлени със самолети оръжия и ръководители от Солунския фронт на Антантата.

627

Анонимен

преди 2 години

Тия ся ще кажат,че сърбите са ги освободили от българско робство.. :D

626

Ало Редакцията

преди 2 години

Как допускате сръбска пропаганда и обиди по България в долните 7 публикации на Србин.Събудете се и си изпълнявайте задълженията си.Срам ме е че превърнахте България в изтривалка на националисти и комплексари

625

Србин

преди 2 години

като геноцид. [8]Италианският историк Милован Писари заявява, че българите са извършили геноцид срещу сърби и след това са изпратили своите свещеници да побългарят останалото население."Ето братята българи, що за хора сте? Така се отнасяхте към хората, за които твърдите, че са от български произход. И как бихте постъпили, ако бяхте в Белград или Крагуевац?! Гуд ба

624

Србин

преди 2 години

В края на 1918 г. международна анкетна комисия установява, че най-малко стотина сръбски свещеници са били убити в районите около Ниш, Сурдулица и Зайчар. Според други изследвания около 3500 души са били убити само в областта Вранье. беше разкрито също така, че повечето от хората, за които се твърди, че са изпратени в София, са доведени в Сурдулица и там убити. Смята се, че само през първите няколко месеца от окупацията там са били убити между 2 и 3 хиляди души.Академик Пол Мойсей заявява, че българските престъпления могат да бъдат описани поне като етническо прочистване и най-много като гено

623

Србин

преди 2 години

преразказване от поколение на поколение, в един век развита преса и толкова много средстваза публикуване.Хорът признава, че нашата журналистика е била до голяма степен заета с мирни конференции и вътрешни работи относно реституцията на страната ни, но също така установява, че е крайно време да започне систематично и изчерпателно събиране на данни за българските престъпления по време на тригодишното им управление през Сърбия, за да опишат себе си, публикуват и спасяват от забрава.28 август 1919 г.Лесковац Председател на асоциациятаРиста Янкович, съдия

622

Србин

преди 2 години

че международната комисия, разследвала българските престъпления в Сърбия, не е успяла да достигне навсякъде, където са извършени престъпленията, нито да представи и опише дори стотна част от това, което се е случвало всеки ден през трите години на българската окупация, така че дори нейните доклади са все още не се публикува на сръбски.Престъпленията са толкова многобройни, разнообразни и отвратителни, че всеки мъж, жена и дете, които са ги преживели, всеки представлява за себе си цялата история на ужасните спомени, които не трябва да остават необявени и оставени на голото преразказване от

621

Србин

преди 2 години

и да ги убеди за своитеневинност, представи на света в действителност това, което е, както направиха французите, англичаните и американците, създавайки цяла литература за варварството на германския народ и по този начин допринесе значително за приемането на такива условия на мир за Германия.Че хората, нападнати под българите, много съжаляват, че българското варварство започна толкова бързо да се забравя, че започна да се мисли за някаква прошка и помирение с тях.