664

Анонимен

преди 10 месеца

696 Аз съм "влах", но се чувствам българин Цяла днешна Румъния, е била доста време в пределите на Българското царство. Румънската нация, е сравнително нова нация. Нали знаеш, че вече си лоциран по IT адреса. Ти само пиши твоите националшовинистични глупосги, после, да не се чудиш, ща те снашло.

663

Казаха ти

преди 10 месеца

До Србин Казаха ти за Топличкият бунт - каквото повикало-това се обадило.

662

Анонимен

преди 10 месеца

Първи сърбите нападат в гръб, България, за да я унищожат, като държава 1885. Кокво са очаквали, да ги почерпят след това българите, с бяло сладко, ли? За убийствата, палежите и безчинствата из българските села, на мирно българско население, какво се полага? Младата българска войска разбива разюзданата сръбска войска и я обръща в позорен бяг. Ако не е била Австрия да я спре, българите са щели, да превземат Белград, основан от българите, през Сренновеконието, междувпрочем.

661

Србин

преди 10 месеца

и империализма си на Балканите. Къде са националните малцинства в България? има българи в Сърбия и дори римско-католически българи от Банат, за които много от вас дори не знаят, че съществуват. Най-варварска асимилация е извършена в България. Ами власите във Видин и околностите?

660

Србин

преди 10 месеца

За Анонимeн: и може би вашата история за западните региони и българския произход на местното население е лъжа. Може би и това е възможно? Сто убити православни свещеници са дреболия. Някои от тях са изгорени живи. Православният светец, епископ Николай Велимирович, пише за българите, че те са братя, които не са. именно заради силните български престъпления. Никой нормален човек не отрича престъпленията на режима на Милошевич. Време е България да признае своите престъпления и империализма си на Ба

659

Анонимен

преди 10 месеца

Сърбия и РСМ, са рускикочини, пълни с руски шпиони, които управляват животните им и диктуват ангибългарската истерия.

658

Анонимен

преди 10 месеца

С вечната си алчност, към завоюване на чужди територии и излаз на море, сърбите се юрнаха към Солун. Тогава албанците слязоха от планините и завзеха селата им.

657

Анонимен

преди 10 месеца

683 Комисията е била подкупени от сърбите, за да потвърди техните лъжи. Стотиците избити българи, запалени къщи и изнасилени от сърбите българки, обаче са факт. 30 000 българи са избити само на Мали Божич, опожарени села, присвоени български училища и църкви, са скрити от Сърбия, както днес, Белград крие масовите гробове, в които е закопала тайно, стотици албанци, хървати, бошняци. В Голи Оток са избити стотици хиляди българи, защото са се нарекли българи. Сърбите са фашистите на Балканите.

656

Анонимен

преди 10 месеца

684 Носи се стоко, кой е този Милован Писари и дали изобилно, някой му вярва? Всички сръбски генерали за осъдени в Хага, за престъпления срещу човечетвото, а кръволокът Милошевич умря в килията си в Шевенинген, като окаян сатрап, с обвинения за престъпления срещу човечеството, след посещение на руски лекар.Ето, какви сте вие сърбите, братоубийци, изклахте и изнасилихте масово, свои съграждани, с които живяхте в една държава, сред които християни, хървати, бошняци, албанци.

655

Топлич 3

преди 10 месеца

До Србин За съжаление сърбите се бият като разбойници,а не като войници и затова получават отношение като към разбойници,особено в австроунгарската зона от територията. Има снимки как австро-унгарци разстрелват заловени участници в бунта,както и снимки как сръбски войводи се преданат в плен на Тане Николов. Войнович се самоубива обкръжен от български войски,но *** Пеканяц доживява да 25 май 1944г. когато е заклан заради колаборация с немците.

654

Топлич 2

преди 10 месеца

До Србин Целта е да помогнат на Румъния и Солунския фронт. Повечето от участниците,както и ръководителите не местни жители от района,а черногорци. Тероризират и плашат населението да не се подчинява на българските власти. Четата на Коста Войнович опожарява Босилеград и няколко села. И Войнович,и Коста Пеканяц са косоварски сърби и нямат нищо общо с местните. Коста Пеканяц е прехвърлен със самолет от Солунския фронт. Повечето от въстанниците всъщност са бивши сръбски войници.

653

Отегчен

преди 10 месеца

Затваряй границата със Северна Македония, късай дипломатически отношения! Докато този не влезе в затвор заради инкриминирана реч! Ние нямаме зор да пътуваме през македонско.

652

Топлич

преди 10 месеца

До Србин Става въпрос за Толичкия бунт от пролетта на 1917г. в района на Куршумлия,Прокупле,Лесковац. След разгрома на сръбската армия през есента на 1915г. Българската армия е заета да преследва сърбите в Албания и не си прави труда да събере всички сръбски войници в плен и много оттях се укриват в планината Копаоник. В края на 1916г. са прехвърлени със самолети оръжия и ръководители от Солунския фронт на Антантата.

651

Анонимен

преди 10 месеца

Тия ся ще кажат,че сърбите са ги освободили от българско робство.. :D

650

Ало Редакцията

преди 10 месеца

Как допускате сръбска пропаганда и обиди по България в долните 7 публикации на Србин.Събудете се и си изпълнявайте задълженията си.Срам ме е че превърнахте България в изтривалка на националисти и комплексари

649

Србин

преди 10 месеца

като геноцид. [8]Италианският историк Милован Писари заявява, че българите са извършили геноцид срещу сърби и след това са изпратили своите свещеници да побългарят останалото население."Ето братята българи, що за хора сте? Така се отнасяхте към хората, за които твърдите, че са от български произход. И как бихте постъпили, ако бяхте в Белград или Крагуевац?! Гуд ба

648

Србин

преди 10 месеца

В края на 1918 г. международна анкетна комисия установява, че най-малко стотина сръбски свещеници са били убити в районите около Ниш, Сурдулица и Зайчар. Според други изследвания около 3500 души са били убити само в областта Вранье. беше разкрито също така, че повечето от хората, за които се твърди, че са изпратени в София, са доведени в Сурдулица и там убити. Смята се, че само през първите няколко месеца от окупацията там са били убити между 2 и 3 хиляди души.Академик Пол Мойсей заявява, че българските престъпления могат да бъдат описани поне като етническо прочистване и най-много като гено

647

Србин

преди 10 месеца

преразказване от поколение на поколение, в един век развита преса и толкова много средстваза публикуване.Хорът признава, че нашата журналистика е била до голяма степен заета с мирни конференции и вътрешни работи относно реституцията на страната ни, но също така установява, че е крайно време да започне систематично и изчерпателно събиране на данни за българските престъпления по време на тригодишното им управление през Сърбия, за да опишат себе си, публикуват и спасяват от забрава.28 август 1919 г.Лесковац Председател на асоциациятаРиста Янкович, съдия

646

Србин

преди 10 месеца

че международната комисия, разследвала българските престъпления в Сърбия, не е успяла да достигне навсякъде, където са извършени престъпленията, нито да представи и опише дори стотна част от това, което се е случвало всеки ден през трите години на българската окупация, така че дори нейните доклади са все още не се публикува на сръбски.Престъпленията са толкова многобройни, разнообразни и отвратителни, че всеки мъж, жена и дете, които са ги преживели, всеки представлява за себе си цялата история на ужасните спомени, които не трябва да остават необявени и оставени на голото преразказване от

645

Србин

преди 10 месеца

и да ги убеди за своитеневинност, представи на света в действителност това, което е, както направиха французите, англичаните и американците, създавайки цяла литература за варварството на германския народ и по този начин допринесе значително за приемането на такива условия на мир за Германия.Че хората, нападнати под българите, много съжаляват, че българското варварство започна толкова бързо да се забравя, че започна да се мисли за някаква прошка и помирение с тях.