126

Анонимен

преди 2 години

Не става дума за награждаване на майор Терзиев. Той реално е изпълнил занятието, наблюдавано от хора от НАТО: поразяване на падаща през нощта мишена над морска площ. Първо, пилотът не е тренирал непосредствено преди учението тая постановка в бойни условия поради недостиг на лртателни часове. Второ, водещите учението не са наредили на пилота да спре същото след падането на мишената под пределно допустимата височина. И се е получило: мишената поразена с цената на един живот и един самолет.

125

No Coment

преди 2 години

Да помним завета на Бисмарк: : Нито един договор с Русия не струва дори хартията, на която е написан

124

Лаик

преди 2 години

Значи се е намирал на под 4.5 сек. от сблъсък със земята. Това си е доста ниска височина според мен. От "разследване на самолетни катастрофи" по NatGeo знам, че бедствието е резултат на верига от събития. Трябвало е да прекратят мисията, а не да изпитват границите на възможностите си. Сега едно семейство осиротя завинаги :-х

123

Анонимен

преди 2 години

Щом ГРЕШКА НЯМА, значи всичко е било предварително планирано. Амин.

122

Анонимен

преди 2 години

и къде е фъркатото ел фигуранте да коментира случая?! нали е бил голямата работа в областта на фърчилата?! ако се беше случило по времето на герб, лично манолова щеше да ходи да докаже, че бойко е виновен!

121

123

преди 2 години

Уиски то е виновно ,, всички знаят ,че българските пилоти пият алкохол и тогава летят... та защо да жаля пияница.... Сега жена му да плати самолета . Да не се прави на много отворена.

120

анонимен

преди 2 години

През 2009г. руснаците откриха масови проблеми с вертикалното оперение на техните МиГ-29 - корозия. След серия катастрофи. Дали у нас е обърнато внимание и са ремонтирани?

119

баш по по най

преди 2 години

До КОНСТАНТИНОВ А ти на какво разчиташ по форумите бе,наивнико на средна възраст!?:))

118

Анонимен

преди 2 години

Радев къде е, Радев?! Крие се под полата на Йотова и Мая Костинбродската.

117

Чебуратор.

преди 2 години

До Анонимен139 и на рей чарлс вече му е ясно, че огънят не е "приятелски", а "братски".

116

IQ 2.28

преди 2 години

до тука некви главочи само казват кво не е . то не останаха много варианти освен руска ракета... и що украинска черна кутия от самолет, произведен в украина ще я четат евентуалните ни противници в случай на конфликт, не е ясно. сигурно, цру имат по-малко техника.

115

Анонимен

преди 2 години

До АнонименПриятелски огън. Няма спор.

114

Handel

преди 2 години

40 годишен изтребител (най-малко), ремонтиран от руснаци на по литър водка, произведен от други руснаци на по 2 литра водка... цяло чудо е въобще тия "изтребители" все още от време на време излитат - за нещастие.

113

Анонимен

преди 2 години

Всички в служители в системата на МО които са на заплата и пенсия едновременно трябва се изчистят незабавно,до кога на двойна хранилка,ДО КОГА?МНОГО ВОЖД МАЛКО ИНДЕАНЕЦ

112

анонимен

преди 2 години

Кои радари са могли да следят самолета и какви са им възможностите - никой не казва, даже елементарна схема на полета и ситуацията никой не дава. МиГ-29 е измежду най-мощните и маневрени изтребители, за пилота има автоматична гласова индикация за опасна височина. Дори от 1200м височина с вертикална скорост 950км/ч за МиГ-29 не е проблем да издърпа нагоре.

111

анонимен

преди 2 години

Какви Сърби намеси бе СТРАНДЖА? Пардом " Дианче"? -:) Това си е било мероприятие съгласувано и планувано ,много преди да застъпи служебното правителство! И този служебен военен министър.Няма никаква вина за случилото се! И какво общо има тук " БСП"? Това можеше да се случи и дори да беше на власт още мутрата нали?! Истината е,че след 1989 г ,нямаме почти никаква "армия"! Някакви "платени войници" надъхвани да са "верни съюзници" на Американският военен блок НАТО в Европа! И то присъстващ 31 г!

110

izh

преди 2 години

Съветския самолет е най съвършения самолет на света. Нашенските Фъркели са учили занаята при най съвършените Фъркели на света. Бе вашта мама марсианци ! ! !

109

Анонимен

преди 2 години

Това си е типична комунистическа уйдорма. Важно за тях е пара да се краде и там са пълни професионалисти.

108

Диана

преди 2 години

Новината тук е, че имаме съвместни учения със сърбите над Черно море! Защо ли? Никога не сме били съюзници със сърбите, сърбите нямат излаз на Черно море...Нелогично е да ги учим как да ни нападат откъм морето!!!Но...има ли нещо логично в БСП предателите?...Може би нищо друго освен последователната им политика на затриване на България!...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!

107

КАЗВАЙТЕ КОЙ , БЕ...

преди 2 години

..НЕ СЕ КРИЙТЕ , КАТО ВЪШКИ ... У ОФИЦЕРСКИ ***....