19

Пян_Гъ

преди 2 години

До Анонимен 17: Я по същество - ВЯРНО ли е твърдението ми, или НЕ Е ВЯРНО??? Коментарите си ги запази за лична употреба. И не, нищо общо нямам с Хасково.

18

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 16 Едно време по литература просто научавахме наизуст няколко теми и си изкарвахме 6. Не знам защо го представяш като ядрена физика.

17

Анонимен

преди 2 години

"че днес разрешават да си носиш Четиризначна таблица на изпитите." - А не трябва. Това са инструменти, котио трябва да се ползват и е ужасна загуба на време и нерви, да се зубрят такива неща.

16

Анонимен

преди 2 години

"Естествено, че математиката е по-трудна. Тя е царицата на дисциплините още в древните философски школи."Ох, моля ти се - млъкни! Всяко мнение ти е да наклепаш нещо, да се покажеш като по-умън и вървежен, да се похвалиш ... няма значение какво е. Да не си от Хасково, бе?

15

Анонимен

преди 2 години

До верноПри литературата - сам трябва да създаваш и оформяш текста, да имаш въображение, логика, чувство за психология, чувство за ред и други качества, а при математиката просто трябва да си научил уроците, дори се изненадах, че днес разрешават да си носиш Четиризначна таблица на изпитите.

14

Гиб Мелсън

преди 2 години

Не знам за Неделино но за училището от Елхово с перфектни резултати разбрахме от майка на дете в гимназията в Елхово, че на матурата са им дали работите с попълнени отговори. Затова и резултатите от Елхово са зашеметяващи и гимназията оставя зад себе си елитни езикови и математически гимназии из страната.

13

Пян_Гъ

преди 2 години

Естествено, че математиката е по-трудна. Тя е царицата на дисциплините още в древните философски школи. Що за констатация??? Все пак зависи и от нивото на трудност на материала. Ако по БЕЛ бяха дали интерпретативно съчинение върху вторичните моделиращи системи на Ю. Лотман ("Поетика и типология на културата"), резултатите нямаше да са никак по-добри, дори напротив. Сложно е за обяснение... По-правилно е да се каже: "При така подбраното ниво на сложност резултатите по... са по- .. от тези по ..."

12

Анонимен

преди 2 години

И сега като разбрахме как се справят десетокласниците доволни ли сме, че знаем? Реална полза от тази матура има ли? Или просто ще си водим статистика?

11

Анонимен

преди 2 години

Това а бъдещите икономисти, адвокати и лекари ! Амин...

10

Анонимен

преди 2 години

Веднага отменяйте всички изпити от догодина!

9

Анонимен

преди 2 години

До АнонименИ кое му е трудно на математиката? А понякога, по различни пътища може да достигнеш отговора,особено в геометрията. Математиката не е трудна, ако има кой да ти обясни и да не пропускаш уроци, ако пропуснеш един урок и вече се оплиташ и край. За литературата не са просто "разтачане на локуми", а трябва да извлечеш главните идеи от текста и ги изложиш и се изисква логика, знания, богат речник - получен от четене и да знаеш как да подредиш текста, защото има последователен ред

8

Гошо...Тъпото

преди 2 години

И аз съм по...добър по БЕЛ,ама четено отзад...напред,особено ако е с 3(три) топли кебапчета и две...студени бири.

7

верно

преди 2 години

защото математиката е трудна, а по БЕЛ назубряш или преписваш 1 тема и си отличник. по математика айде препиши 10 задачи, то само формулите да им дадат на половината ще гледат като прасе в транбат и нищо няма да направят.

6

Анонимен

преди 2 години

До 5Абсолютно!

5

Анонимен

преди 2 години

Махайте веднага всякакви външни оценявания държавни изпити и т.н.Няма никакъв смисъл от тях само натоварват и стресират децатаОт другата година да са махнати тези неща на всяка цена,ако не го направят Ви предлагам всички да излезем на невероятен протестТРЯБВА ДА ОТСТОЯВАМЕ МНЕНИЕТО СИ! КАТО ЧЕСТНИ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ!

4

Анонимен

преди 2 години

Преди около 2 години гледах материала , който децата изучават, има маса глупости за изхвърляне от учебниците, празни приказки или откровени лъжи, да се изхвърлят ненужните празни,глупави приказки, а да се наблегне на точната наука, на фактологията и литературата(книжовна,а не от интернет, библиотеки има навсякъде). А знанията на децата,зависят основно от учителя и желанието му да обяснява на всеки, особено по физика,математика, където не трябва да се изпуска нито един урок, защото се пропада.

3

Анонимен

преди 2 години

знаете ли защо математиката е трудна? защото е точна наука, отговора се знае и ако в задачката се търси 560,44 трябва да изкарат точно толкова. Математиката е трудна да знаете, не е като БЕЛ където може да разпъваш локуми и накрая да решат че си преразкзал творението или си разбрал стихотворението.Кога ще въведат в училищата финансова грамотност за децата?

2

Анонимен

преди 2 години

Ми нищо чудно, ако даскалите са на нивото на списващите тоя сайт. Виж математиката е точна наука.

1

Анонимен

преди 2 години

А представете си, ако някой проведе един реален изпит върху целия материал до 10-ти клас по математика, без олекотавяне на задачи и условия и без каквато и да било възможност за преписване и подсказване, без папагалски тестове с дадени възможности за налучкване на верни отговори тип 1 от 4! Не си го представяйте! Ще се ужасите от бъдещето.