19

Пян_Гъ

преди 1 година

До Анонимен 17: Я по същество - ВЯРНО ли е твърдението ми, или НЕ Е ВЯРНО??? Коментарите си ги запази за лична употреба. И не, нищо общо нямам с Хасково.

18

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 16 Едно време по литература просто научавахме наизуст няколко теми и си изкарвахме 6. Не знам защо го представяш като ядрена физика.

17

Анонимен

преди 1 година

"че днес разрешават да си носиш Четиризначна таблица на изпитите." - А не трябва. Това са инструменти, котио трябва да се ползват и е ужасна загуба на време и нерви, да се зубрят такива неща.

16

Анонимен

преди 1 година

"Естествено, че математиката е по-трудна. Тя е царицата на дисциплините още в древните философски школи."Ох, моля ти се - млъкни! Всяко мнение ти е да наклепаш нещо, да се покажеш като по-умън и вървежен, да се похвалиш ... няма значение какво е. Да не си от Хасково, бе?

15

Анонимен

преди 1 година

До верноПри литературата - сам трябва да създаваш и оформяш текста, да имаш въображение, логика, чувство за психология, чувство за ред и други качества, а при математиката просто трябва да си научил уроците, дори се изненадах, че днес разрешават да си носиш Четиризначна таблица на изпитите.

14

Гиб Мелсън

преди 1 година

Не знам за Неделино но за училището от Елхово с перфектни резултати разбрахме от майка на дете в гимназията в Елхово, че на матурата са им дали работите с попълнени отговори. Затова и резултатите от Елхово са зашеметяващи и гимназията оставя зад себе си елитни езикови и математически гимназии из страната.

13

Пян_Гъ

преди 1 година

Естествено, че математиката е по-трудна. Тя е царицата на дисциплините още в древните философски школи. Що за констатация??? Все пак зависи и от нивото на трудност на материала. Ако по БЕЛ бяха дали интерпретативно съчинение върху вторичните моделиращи системи на Ю. Лотман ("Поетика и типология на културата"), резултатите нямаше да са никак по-добри, дори напротив. Сложно е за обяснение... По-правилно е да се каже: "При така подбраното ниво на сложност резултатите по... са по- .. от тези по ..."

12

Анонимен

преди 1 година

И сега като разбрахме как се справят десетокласниците доволни ли сме, че знаем? Реална полза от тази матура има ли? Или просто ще си водим статистика?

11

Анонимен

преди 1 година

Това а бъдещите икономисти, адвокати и лекари ! Амин...

10

Анонимен

преди 1 година

Веднага отменяйте всички изпити от догодина!

9

Анонимен

преди 1 година

До АнонименИ кое му е трудно на математиката? А понякога, по различни пътища може да достигнеш отговора,особено в геометрията. Математиката не е трудна, ако има кой да ти обясни и да не пропускаш уроци, ако пропуснеш един урок и вече се оплиташ и край. За литературата не са просто "разтачане на локуми", а трябва да извлечеш главните идеи от текста и ги изложиш и се изисква логика, знания, богат речник - получен от четене и да знаеш как да подредиш текста, защото има последователен ред

8

Гошо...Тъпото

преди 1 година

И аз съм по...добър по БЕЛ,ама четено отзад...напред,особено ако е с 3(три) топли кебапчета и две...студени бири.

7

верно

преди 1 година

защото математиката е трудна, а по БЕЛ назубряш или преписваш 1 тема и си отличник. по математика айде препиши 10 задачи, то само формулите да им дадат на половината ще гледат като прасе в транбат и нищо няма да направят.

6

Анонимен

преди 1 година

До 5Абсолютно!

5

Анонимен

преди 1 година

Махайте веднага всякакви външни оценявания държавни изпити и т.н.Няма никакъв смисъл от тях само натоварват и стресират децатаОт другата година да са махнати тези неща на всяка цена,ако не го направят Ви предлагам всички да излезем на невероятен протестТРЯБВА ДА ОТСТОЯВАМЕ МНЕНИЕТО СИ! КАТО ЧЕСТНИ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ!

4

Анонимен

преди 1 година

Преди около 2 години гледах материала , който децата изучават, има маса глупости за изхвърляне от учебниците, празни приказки или откровени лъжи, да се изхвърлят ненужните празни,глупави приказки, а да се наблегне на точната наука, на фактологията и литературата(книжовна,а не от интернет, библиотеки има навсякъде). А знанията на децата,зависят основно от учителя и желанието му да обяснява на всеки, особено по физика,математика, където не трябва да се изпуска нито един урок, защото се пропада.

3

Анонимен

преди 1 година

знаете ли защо математиката е трудна? защото е точна наука, отговора се знае и ако в задачката се търси 560,44 трябва да изкарат точно толкова. Математиката е трудна да знаете, не е като БЕЛ където може да разпъваш локуми и накрая да решат че си преразкзал творението или си разбрал стихотворението.Кога ще въведат в училищата финансова грамотност за децата?

2

Анонимен

преди 1 година

Ми нищо чудно, ако даскалите са на нивото на списващите тоя сайт. Виж математиката е точна наука.

1

Анонимен

преди 1 година

А представете си, ако някой проведе един реален изпит върху целия материал до 10-ти клас по математика, без олекотавяне на задачи и условия и без каквато и да било възможност за преписване и подсказване, без папагалски тестове с дадени възможности за налучкване на верни отговори тип 1 от 4! Не си го представяйте! Ще се ужасите от бъдещето.