59

Словянин

преди 2 години

39 г съм бил учител, равнището след 2000 г падна с 50 %. Питайте всеки колега. Що се отнася до БЕЛ и математика, то /почти/ винаги разликата е била в полза на българския. Лошото е, че вече и изречения не могат да съставят, те от МОН държат на запетайките.

58

И по С2Н5ОН са добри

преди 2 години

някои напреднали много.

57

Анонимен

преди 2 години

И все пак какъв беше великият смисъл от матурата след 10 клас?

56

Анонимен

преди 2 години

До По БЕЛото са добриЩом по морето дилърите са по добри, време е да се замислите шопите :))

55

Ако чакате тез млади

преди 2 години

да оправят бегето...забравете!Пийте една студена вода.

54

По БЕЛото са добри

преди 2 години

като ги гледам на морето.

53

Анонимен

преди 2 години

Насила нищо не става, казвам го от опит :)) Когато сам осъзнае даден човек, че иска нещо, нема нужда от КАРАНЕ на детето :)) Тука са деца до 40 годишни, нема нужда да им се карате и опитвате да им натресете собственото виждане за живота :)))

52

Анонимен

преди 2 години

До РодителОсвен да се занимава с бизнес, трябва да е изучавал и някаква традиционна професия всеки младеж

51

Анонимен

преди 2 години

Та лошото е, че и толкова ги учат. Ето моето например като стигнаха до есетата и ми реве "Не мога да пиша есе!"... А то учителката нищо не им обяснила и "айде, пишете, пък аз като ги проверя ще ви кажа къде сте сбъркали" WTФ! Намерих му да си чете едни ясни изисквания как се пише есе, разбра и сега си пише. Ама кво й пречеше на даскалицата да им ги извади тези изисквания и да са наясно какво се иска от тях, а не да налучкват?!

50

Анонимен

преди 2 години

До РодителМного хора имаха бизнеси, голяма част от тези бизнеси - дори чисти и им ги отнеха.

49

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 44 Абе имаше си разни неща, дето по-добре да не се отнасяш да пишеш за тях. Разбира се, не за всички произведения. Ама карай, минало. Иначе в момента, ако хлапетата просто имат логична мисъл не им е никакъв проблем да си напишат есе. То и без това е много по-свободен формат. Лошото е, че и толкова г

48

Анонимен

преди 2 години

До АнонименАко питаш мен, никога не сме свързвали произведенията на Ботев с политика, защото сме ги разглеждали като литературни творби.

47

Родител

преди 2 години

Карам го, защото на 9 години незнаят на кой свят се намират . Аз съм този който трябва да му насока в живота. Като порасне и иска да се развива в друга насока , да прави каквото ще . Незнам за каква критична мисъл ми говориш . Моята мисъл е винаги оптимистична и затова повечето бизнеси с които се захвана се получават . Точно така искам да науча и синнът ми. Ти отивам на маса с ракийка и сланинка и си критикувайте мизерния животец колкото си искате !!

46

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 44 - Ама айе напише, че в творчеството на Ботев няма комунизъм, а борба против тиранична и корумпирано управление, подобно на днешното, па ми обясни после, как ще влезеш в университет?

45

Анонимен

преди 2 години

До Родител - Ами спри го от училище и си вземете нещата отстрани. Ама как ще "прави бизнес", ако няма критична мисъл и разбира само то говоти и подарени формули, дето някой му ги е набил в главата? Или някак си, ще придобие това на 24 години, като преди това, даже не знае и основните философи.

44

Анонимен

преди 2 години

До РодителТребва да се запознае с манталитета на българина :) Щом го караш, въпроса ми към теб е, защо го КАРАШ, нема ли собствена инициатива и желание сам да прояви желание ? :))

43

Анонимен

преди 2 години

До АнонименНикой не ни е казвал какво да пишем през соца, само трябваше да знаем начина на подреждане на темата, самото произведение ти подсказва какво да пишеш и ти дава материал за писане , а и тогава нямаше компютри в училищата или дома, дори телевизия не гледахме.

42

Анонимен

преди 2 години

До 39 - То и сега няма при външното. Един проверява по 200 тема и ако си мислиш, че му пука изобщо. Няма бате - драска, цапа и 2-ка! Айдяяя!

41

Родител

преди 2 години

Синът ми го карам да учи само математика , икономика и чужди езици . Останалото за мен няма никакво значение. Не искам да става философ на маса , да не изпуска запетайка или да е чел Под Игото . Истински важното за мен, е да е финансово грамотен, работлив и да умее да прави бизнес за да има много пари като порасне , да жевее на широко и луксозно.Това е единствения смисъл да се ходи на училище и най-големия проблем е, че даскалите ги учат най-вече на глупости отколко на важните неща!

40

Като едно време

преди 2 години

Дето всички се натискаха митничари и катаджий да стават, сега ги бутат програмяги от предучилищна.