79

Анонимен

преди 2 години

Програмата по математика е ненужно утежнена и несъобразена с възрастта. Всичко започна преди около 14 години,когато МОН свали материал от 7. клас в 5. клас!Министър беше или Игнатов,или Даниел Вълчев.Тогава по време на учебната година включиха и т.нар. трансформиращ преразказ за седмокласниците и учителите се чудеха кога да го отработват с децата,защото влезе в изпитния формат.Всяка промяна в учебните програми се прави,за да има повод за поръчка на нови учебници и помагала-"усвояват" се милиони.

78

Анонимен

преди 2 години

Заглавието е неправилно. От статията достигам до извода, че заглавието трябва да е: "По математика десетокласниците имат по-трагични резултати дори и от тези по БЕЛ"

77

До амбициозен родите

преди 2 години

До АнонименЕсето, затова е есе, защото е в свободна форма. Може и в рими да го пишеш...Може пиктография като в пещерите да правиш.

76

Анонимен

преди 2 години

Браво чалгарчета, метайте гюбеци и следвайте Азис ето какво постигнахте:Грандиозен успех по БЕЛ средната оценка е СРЕДЕН 3по математика, още по-добре, средно е СЛАБ 2НЕ ни баламосвайте с разни проценти, положението е ТРАГИЧНО.

75

Анонимен

преди 2 години

учете ромски,бълагрите се изнесоха зад граница.

74

Мале

преди 2 години

Мале, мале, мале.....те матурите не бяха и толкова сложни.

73

Анонимен

преди 2 години

какъво е тва Бел? Щом не е мътемантика, значи е нешто дъруго сигорно е нешто динстацьоно

72

Анонимен

преди 2 години

така ще е, докато бетонните глави в МОН не разберат, че материала по математика в 10-ти,11-ти и 12-ти е безумно сложен и неразбираем за повечето деца, като изключим обучението в математ.гимназии.Самите учители казват, че им е трудно да преподават написаното в учебниците.

71

Анонимен

преди 2 години

По-добри по БЕЛ - друг път! Пълно е с българи които са със застрашаващо беден речник както и със словоред гаща-плява!

70

Анонимен

преди 2 години

Гледах една класация за най-глупавите 10 нации в Европа, България беше класирана на 7-мо място. Ако първите две партии на тия избори са ИТН и ГЕРБ, съм сигурен че ще се изкачим до номер 5, а ако ГЕРБ пак спечели, тогава влизаме в 3-ката. Не забравяйте, че бедността е справедливото наказание за глупостта на един народ.

69

Анонимен

преди 2 години

Всички външни оценявания държавни изпити да бъдат отменени моментално това да е първата работа на следващия министър на образованието!

68

Анонимен

преди 2 години

Матурата за 10 клас има небивал успех! Само 9 деца са разбрали, че няма смисъл да се явят, всички други като oвце са се подготвяли и са се явили. Чудесен резултат! Трябва така да се организира и масовата ваксинация.

67

Анонимен

преди 2 години

Нормално е! С българския език са по-напред поне с 5 - 6 г. отколкото с математиката.

66

Лойко

преди 2 години

Защо сравнявате желязо с дъфка. В математиката всичко е еднозначно ясно,докато БЕЛ може да разтягат локуми,къде правилно,къде отвеяно и все да е добре.Въпрос на субективизъм.Добрия математик е обикновено и достатъчно добър и по БЕЛ.

65

Слаб 2

преди 2 години

Успехът по математика е по-нисък средно 13,84 (27,68%) . ТОВА СЕ РАВНЯВА НА СЛАБ 2.Дистанционното обучение или е проблема или учителите или учениците незнам.

64

Анонимен

преди 2 години

До US ImmigrantТребва да вникнеш в българския манталитет, иначе емигрираш :)) Не е лесно, никой не казва че е така, просто требва да си пич :) Образованието зависи от желанието, не от принудата, без воля не можеш да се научиш на нищо :)

63

US Immigrant

преди 2 години

Напуснах страната със семейството си в началото на 90-те години на 20-ти век. През 1999 посетих консулската дупка с хралупата-гише в БГ посолството ни във Вашингтон, DC. Оказа се, че от 7 чакащи, 6 НЕ могат да попълнят формулярите на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК за смяна на изтекли или изтичащи български документи. В началото помислих, че се шегуват, докато асимилирам, че те действително са неспособни да разбират български език, а и говориха пиджин Инглиш. Жестока трагедия, другаре! Повече БЕЛ, повече,... ;)

62

US Immigrant

преди 2 години

"БЕЛ" е дума с етимология "права лопата", а във физиката - "сила на звука", но неосформираната абревиация ми харесва, като форма на съкращение. Напред България !!!

61

Анонимен

преди 2 години

Да завършиш висше в БГ, не значи нищо :)) Ако наистина ги учеха на нещо, щеше да има некаква тежест :) Просто ги КАРАТ, заради дипломата, не че нещо :))))

60

Анонимен

преди 2 години

Тези с 0 точки са по-бързо схващащите, които са разбрали, че могат да не се явят на матурата, след като тази матура е тотално безсмислена. И просто са си спестили мъчението. Така че е нормално да няма максимален резултат на изпитите... Просто схватливите не са отишли.