10

До do 1

преди 2 години

Или не разбираш, или си ***, затова. Днес НЕ е Еньовден или Рождество на свети Йоан Предтеча, така че напразно се збалуждавате, че празнувате Този Празник. И Родната ни БПЦ се заблуждава.

9

do 1

преди 2 години

Такава объркваница каша до сега не съм прочел

8

До Веселинъ 71121368

преди 2 години

Грешиш! Траките нямат нищо общо с пиянците гали/французи.

7

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Честитъ празникъ, етнически Българи- Наследници славни на галите,тоест Траките ! В света няма други подобни народи като българскиятъ и френскиятъ,които толкова нежно да приготвятъ лекове от плодовете на Майка Природа. Дано се намери тазъ година лекъ за всеки и всяка.

6

Анонимен

преди 2 години

Всяко 14 число от месеца е първи ден на нов месец, например 14 Юни е всъщност 1 Юни; 14 Юли е 1 Юли; 14 Август е 1 Август. Сегашният календар противоречи на Църквата, както и на природата,обърква и хората относно изчисляване на времето и годините от Създаването на света.

5

До Няма договорки

преди 2 години

Всъщност 25 Декември е на 7 януари, тогава се почита Рождество Христово. За съжаление сега празнуваме Този Празник на 25 Декември, който всъщност е 12 Декември.

4

Няма договорки

преди 2 години

Празниува се на 25 срещу 26 декември, защото 3 дни преди това слънцето спира да слиза на хоризонта, задържа се там 3 дни и на 26-ти започва да се издига. Символизира новото начало. Но това са сложни категории и не очаквам 80%+ да могат да ги понесат...

3

Емил Кашлюков

преди 2 години

Това е езически празник. Вещери , знахари, врачки и баячки. Какво му е християнското на това?

2

Анонимен

преди 2 години

Днес НЕ е Еньовден, стига сте заблуждавали хората! Докога ще празнуват българите по новия стил, който противоречи на Църквата, а и не е съобразен с природата?

1

Анонимен

преди 2 години

Рождество на свети Йоан Предтеча, както и народния празник Еньовден са след 13 дни, т.е на 7 Юли, което по истинския календар е 24 Юни. Днес всъщност е 11 Юни.