41

Ха,ха

преди 2 години

Програмист съм и никой не може да ме убеди, че софтуерът ще е коректен на всички машини! Ако с протоколите са грешали с по няколко бройки, то сега умишлените грешки ще са десетки хиляди. Разбира се и пак ще се купуват гласове. Все ще намерят един или няколко IT специалисти, които да продадат душите си на хората на Божков. Всички протестни партии са негови вкл. и ИТН. Така, че ИЗМАМАТА ще е повсеместна. Все пак Божков освен, че е свръхбогат и е купил когото трябва, е и добър шахматист.

40

ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ!

преди 2 години

БКП/БСП ВЕЧЕ ТОТАЛНО СИ РЕШИХА ПРОБЛЕМА С ИЗБОРНИЯ ВОТ , И ОТ СЕГА НАТАТЪК , НАРОДА , САМО ТЯХ ЩЕ ИЗБИРА И....ТЕХНИЯ ПРЕЗИДЕНТ! Само ми е чудно , как тогава нямаше кой да осветли Т.Живков за тия изборни врътки , та да може ТАТО , да управлява още поне , 30-години с изборните машини "ПРАВЕЦ" -например.......??!

39

Анонимен

преди 2 години

Забранено е! От конституцията, там е написано, че вотът е таен.

38

Забранено ли е?

преди 2 години

Не е забранено да снимаш хартиения отрязък! Уговорете се снимайте си резултатите и после проверете дали съвпадат!

37

Ай Ти

преди 2 години

Точно с малините подмяната на целия вит е два клика работа.

36

Анонимен

преди 2 години

До 38. Анонимен . ~~~~~забелязвате ли мъдрия български народ ~~~~~ ако беше мъдър щеше ли 15 години да е все накрая на всички класации?

35

Русенец

преди 2 години

До Анонимен Прав си, а нека си припомним и решението на Конституционния съд на Германия, който се произнесе относно "надеждността" на машините. Но явно инж. Ганев е доста по-напредничав от Германците и е решил въпроса как да осигури надеждността на машините. Като ги докара от такива велики демокрации и технически развити държави като Венецуала и Тайван. /айде,за последната има някакъв технически потенциал/

34

Русенец

преди 2 години

А кой ще гарантира, че камерите в училищата няма да заснемат вота ни. Лично аз като вляза в секцията ще проверя дали има камера в класната стая и ще настоявам тя да бъде покрита с дебел тъмен плат. Преди имаше тъмни стаички, а сега машините са на открито. А нали заради матурите в една голяма част от кучилищата са монтирани камери заради контрол на матурите. Ама явно и за контрол на изборите. Напомня на едно време - когато всички гласуваха за Отечествения фронт и БКП - по член 1 от Конституцията.

33

Анонимен

преди 2 години

Много е наивно да се смята, че намалява вота. Дори при ръчно броене един да е злонамерен най-много да бутне 2-3 гласа тук идва спеца и готово имаме победител.. Интересно както се очертава от социалозите при новите избори няма да има голяма разлика от предните какво ще говорят тези които твърдяха че променят изборния кодекс заради манипулации...

32

Анонимен

преди 2 години

Щом не са рискови защо ДБ Христо Иванов Бойкикев гласуваше на 4 април с хартиена бюлетина? Вижте колко от вносителите за машинно гласуване гласуваха с хартиена бюлетина!!! Хората не пасат трева. Не подценяваойте българите и не ги правете на тревопасни защото ще си получите заслуженото. Видов ден идва.

31

Анонимен

преди 2 години

Машините увеличават на 100% възможността за фалшифициране на вота.

30

Анонимен

преди 2 години

Ха ха, вица на годината! Ако с бюлетини имаше някакъв % машинации, то сега ще е на 100%! Между другото, забелязвате ли мъдрия български народ какво влага в думата машинация? А нейният корен е машина! Машина - машинация- мъртва демокрация!

29

Анонимен

преди 2 години

Глупости, напротив, улесняват фалшифицирането!Това вече и на децата е ясно.

28

Анонимен

преди 2 години

ЦИК трябва да оспорва защитата на тези машини срещу манипулации и да отмени плащането, а не да се договаря с тях. Пред съда много лесно ще се докаже, че машините са съмнителни и може да се подменя вота. Тези машини са с висок рикс за компроментиране. Но България е готова да изсипе едни милиони в лапите на мушениците и на никой не му пука, че ще им излезе 5 лева лука.

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен32Напълно прав сте! В зората на младоста си заработвах отлични хонорари, като ме викаха да манипулирам покер машинки по барчета и някакви измислени селски "казина". Тези машини за гласуване също са си най- обикновени компютри.

26

Анонимен

преди 2 години

ИТН, МутритенаМая, БСП или ДБ ли ще гарантират дали инсталирания фърмуер е идентичен с оригиналния?

25

Анонимен

преди 2 години

Машините SAES 3377 са незаконно сертифицирани,тъй като имат заложени външни връзки, които допускат възможност за манипулации.Точно с този модел машини Мадуро спечели изборите във Венецуела през 2018г. като подмени над 1 милион гласа за няколко часа.Какви са сертификатите на принтера,мастилото и хартията и кой ще гарантира когато се отвори машината под предлог,че уж мастилото или хартията са свършили с какво мастило или хартия ще бъдат заредени?

24

Анонимен

преди 2 години

Точно тези машини могат да се манипулират с едно дистанционно както се сменят каналите на телевизора. Хардуерно под голям чип може да се монтира малък чип. Така скрития сензор може да се превключи на друг режим с дистанционно нищо, че машините са онфлайн.Софтуерно също може да се подмени вода в даден интервал на времето.Като примерно може да се настроят между 14:55-16:55 или в други интервали да се отклоняват гласове.Мастилото може да е симпатично.За това се перфорират бюлетини в др.държави.

23

Някой

преди 2 години

Също така машините отнемат едно наше "право" - Няма как да подаде човек недействителен вот, при положение че няма за кого да гласува. Като чете човек списъка - От горе до долу само БКП+ДС и помежду тях - Някой друг психично болен ***.....

22

Отговор

преди 2 години

До 29 Всъщност ,забавляваме се на примитивизма на зелените чорапи! Ако има някой да им се връзва, това се тези, на които им пука какво се случва в тази държава! Всъщност, къде е Дългия, жив ли е ,мърда ли, или и него като Фигуранта, злобата го е изяла отвътре!