3

Картофени кюфтета

преди 2 години

1,300 картофи, 350 гр. сирене, 1 голямо яйце, 1/2 ч.л. ч.пепер, 1 с.л. чубрица, магданоз, галета и яйца за овалване.Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се пасират с преса оставят се да изстинат. Добавя се сиренето, подправките и яйцето и се омесва сместа. Оформят се с длани кюфтетата овалват се в галета и се потапят в разбитите яйца. Пържат се в сгорещена мазнина.Тайната на тази рецепта е в изстиналите картофи. Така те остават цели с форма и не се пръскат.

2

Анонимен

преди 2 години

не разбрах кюфтета в същата тава със сьомгата ли се пекат?

1

Меню

преди 2 години

Днеска кекс няма ли? Кви са тез кюфтета рано сутрин?